Lauantai 25.5.2019

Donald Trump: ”Olen valmistautunut tähän koko elämäni”

Luotu: 
11.6.2018 09:55
  • Kuva: All Over Press / EPA
    Kuva
    Donald Trump tapasi kaupunkivaltio Singaporen pääministeri Lee Hsien Loongin Pohjois-Korea-tapaamisen alla saavuttuaan Singaporeen.
|

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ja Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un saapuivat sunnuntaina Singaporeen. Kaksikko kohtaa tiistaina historiallisessa tapaamisessa.

Trumpin toiveena on ottaa suuria askeleita uudessa yhteistyössä, joka lopulta saisi Kimin luopumaan ydinaseista. Vaikka joidenkin asiantuntijoiden mukaan tapaamista varten ei ole ehditty tekemään kunnollista pohjatyötä, kokee Trump valmistautuneensa siihen pitkään – koko elämänsä.

– Olen valmistautunut tähän koko elämäni, Trump sanoi CNN:n mukaan perjantaina.

– Olen todella valmistautunut tähän koko elämäni.

Hän viittaa vuosikymmenien aikana hankittuun neuvottelukokemukseensa liiketoiminnan puolelta. Trumpin uskotaan haluavan kiivaasti saada aikaiseksi sopimuksen, joka olisi hänen presidenttikautensa suuri perintö, amerikkalaiskanava CNN kirjoittaa.

CNN on haastatellut laajalti Trumpin neuvottelutaktiikat tuntevia ihmisiä. Moni haastateltu pelkää CNN:n mukaan, että Trump unohtaa asiasisällön saadaakseen aikaiseksi minkälaisen tahansa sopimuksen. Neuvotteluissa Trump pohjaa henkilösuhteisiin.

Trump-yhtiöiden entinen johtaja Jack O’Donnell sanoo CNN:lle, että kun Donald Trump haluaa saada aikaan sopimuksen, kaikki muu jää taka-alalle.

– Joskus hän sanoi, että tee se ”hinnalla millä hyvänsä”.  Kun hän päättää haluta jotain, muu ei merkitse: talousasiat alkavat umohtua, O’Donnell sanoo.

Lue myös:

Suomalaistutkija: ”Trumpin ja Kimin tapaaminen on toissijaista sirkusta”

Kim Jong –un saapui Singaporeen: ”Hän työskentelee kovasti tehdäkseen jotain, mitä on tehty vain harvoin”

Donald Trump masensi Angela Merkelin

G7 päättyi sekasortoon: Donald Trumpilta raju purkaus Twitterissä – Angela Merkel jakoi puhuttelevan kuvan

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Keijo Lindgren

Ydinaseen omistaminen aasialaisilla on vähemmän kriittistä kuin lähi-idän kansoilla.
Aasialaisten ajattelun mukaan ei Ranskan vallankumouksesta voi tehdä pitkälle meneviä päätöksiä kun siitä on kulunut niin vähän aikaa.

Timo-Pekka Mustakallio

Noh, minuuttimies-Trump ei todellisuudessa aio neuvotella yhtään mitään.

Hän aikoo tehdä Kimille tarjouksen jota tämä ei mitenkään voi hyväksyä, ja siten osoittaa Pohjois-Korean yhteistyökyvyttömäksi luopiovaltioksi. Seuraavaksi valtavirtamedia aloittaa PK:n parjauskampanjan, jonka on tarkoitus pedata mielipideilmasto suotuisaksi USA:n iskulle Pohjois-Koreaan. Tapaaminen ei ole siis hyvän tahdon ele, vaan päinvastoin koeteltua politiikkaa (Rambouillet 1999, Serbian ajaminen sotaliitto-NATO:n tähtäimiin).

Maailma ei kuitenkaan enää ole yksinapainen, ja Yhdysvaltain ahdistelupolitiikka on ajamassa sen viimeisetkin ystävät USA-vastaiseen laajaan leiriin.

Juha Hämäläinen

Kiinteistönvälittäjillä onkin suuri itseluottamus mennessään myymään homekämppiä. Ei silloin saa epäillä itseään, kun istuu kämpän portilla oranssissa kiiturissa, vilkaisee peilistä vielä kuontalon karvat järjestykseen ja lähtee kauppaa tekemään. Siinä ei saa lahkeet vapista. Kaikki on vain itsestäsi kiinni hokee välittäjä itselleen..

Heikki Rosti

Tässä hybridisodassa commander in chief kävelee kuin David Goljatia vastaan.Suomipoika näkee tai on näkevinään poloisen paimenpojan kävelevän kommunistimaailman supervallan edustajaa vastaan ja länsimaailman vanhemmat ja viisaammat veljet säestävät onpa paimenpojalla otsaa mainostaa tekemisiään.Me emme mainosta,me tiedämme.Tulevaisuus on alkanut.