Keskiviikko 20.2.2019

Ranskalta kova ehdotus muuttoliikkeen hoitamiseen – Emmanuel Macron: ”Olen pakotteiden kannalla”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
24.6.2018 09:22
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Ranskan presidentti Emmanuel Macron vaatii kaikkia EU-maita osallistumaan muuttoliikkeen hoitamiseen.
|

Ranskan presidentti Emmanuel Macron ehdottaa talouspakotteita niille EU-maille, jotka eivät osallistu turvapaikanhakijoiden vastaanottamiseen.

–Meillä ei voi olla maita, jotka hyötyvät massiivisesti Euroopan unionin hoitamisesta ja samaan aikaan käyttäytyvät äärimmäisen itsekkäästi, mitä tulee muuttoliikkeeseen ja maahanmuuttoasioihin, hän sanoi tiedotustilaisuudessaan lauantaina Deutsche Wellen mukaan.

–Olen pakotteiden kannalla niiden EU-maiden suhteen, jotka eivät tee yhteistyötä, Macron jatkoi.

Hän huomautti samalla, että kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet on palautettava suoran lähtömaihinsa, ei toisiin EU-maihin.

Ranskan presidentti on jatkanut linjauksiaan Twitterissä.

–Mitä maahanmuuttoon tulee: kansalliset ratkaisut eivät toimi. Olemme riippuvaisia toinen toisistamme. Meidän on tehtävä yhteistyötä. Meidän on pidettävä huoli siitä, ettemme menetä yhteistyötä ja periaatteitamme. Meidän on toimittava tehokkaiden ja inhimillisten ratkaisujen puolesta, hän kirjoitti.

(Juttu jatkuu tviittien alla.)

EU-maiden päämiehet tapaavat tänään sunnuntaina Brysselissä maahanmuuttoa koskevassa epävirallisessa työtapaamisessa. Euroopan komission puheenjohtaja Jean-Claude Junckerin koolle kutsuman tapaamisen tarkoituksena on etsiä kestäviä ratkaisuja muuttoliikekysymyksiin. Muuttoliike on yksi ensi viikon Eurooppa-neuvoston keskeisistä teemoista.

Suomesta työtapaamiseen osallistuva pääministeri Juha Sipilä (kesk.) keskusteli Saksan liittokanslerin Angela Merkelin kanssa työtapaamisen tavoitteista puhelimessa jo lauantai-iltana.

–Hyvä puhelinkeskustelu Angela Merkelin kanssa huomisen epävirallisen EU-kokouksen asioista, Sipilä kertoo Twitterissä.

Lue myös:

Riita maahanmuuttajista repii Eurooppaa – Juha Sipilä: ”Juhannussuunnitelmat muuttuivat”

Pääministeri Sipilä puhui Donald Tuskin kanssa muuttoliikkeestä: Suomi korostaa kiintiöpakolaisia

Turvapaikanhaku: EU:n uusi suunnitelma vuosi julki – tällainen on Suomen hallituksen linja

Juha Sipilä: Tällaista siirtolaispolitiikkaa Suomi ajaa Eurooppaan

Näkökulma: Suomi voisi ottaa tuhansia kiintiöpakolaisia

Jaa artikkeli:

Kommentit

Markku Lehto

Niin, jos EU:n arvot eivät sovi jollekin kansallisvaltiolle, eihän siinä sitten ole muuta vaihtoehtoa kuin erota EU:sta ja hakea ystävät jostakin muualta.

Kremlissähän varmasti oltaisiin heti valmiita ottamaan näitä entisiä itä-blokkiin kuuluneita valtioita "suojelukseensa". Siinä näillä olisi taas itsemääräämistä kerrakseen. Minkähänlaisia tukien nettosaajia nämä valtiot olisivat Venäjän "suojeluksessa" ?

Timo-Pekka Mustakallio

Mutta miksi ihmeessä Kremlin ikeestä 1990-luvun alussa vapautuneet maat, jotka nyt ovat joutuneet yhä omavaltaisemman ellei jo hirmuvaltaa muistuttavan Brysselin ikeeseen, ja vastustavat tilannetta varsin ymmärrettävästi... siirtyisivät TAKAISIN Kremlin ikeeseen?!? Not going to happen.

Sen sijaan hajaannustilassa oleva EU kiihdyttäisi Macronin "lääkkeillä" hajaannusta vain edelleen, ja saisi tässä tapauksessa Visegrad-ryhmän pikemminkin eroamaan blokkina, mikä sitten rakentaisi mahdollisesti omat sisäiset yhteistyömuotonsa. Epäilemättä EU:n savuavista raunioista muodostuisi aikanaan myös muita vastaavia blokkeja Välimeren suunnalta, ehkä Pohjoismaistakin. Muutos pyyhkii vain ahneen pikkusielu-byrokraatti Jacques Dehorsin (eli "Jaska pihalla") EU-erehdyksen historiaan... niin kuin pitääkin.

Tuomas Sikander

Macron on ilman muuta oikeassa, jos ei yhteiset säännöt sovi pirtaan niin sitten ulos koko unionista.
Rusinoita poimivia itämaan saamamiehiä kyllä riittää mutta niitä ei tule suvaita.
Jos unioni hajoaa, itäeuroopan kerjäläispojat jäävät lehdellä soittelemaan.
._.

Risto Nikander

Typerä kommentti. Onko EUlla vastuu maista, joista tulee "pakolaisia"!?! EU tulisi poistaa rahankierrätys maista toisiin. Se vain aiheuttaa korruptiota ja väärin kaytoksia.
Ainoa kehitysapu, jossa on järkeä, on syntyvyyden säännöstely.

Pasi Anttila

Kerrankin samaa mieltä. Kaikki tuet pois puolalta, unkarilta tsekiltä slovakialta. Ei mitään avustuksia, pärjätköön omillaan ja lopettakoon sen korruption ensin. Samaa mieltä myös tosta syntyvyyden säännöstelystä ko. maissa

Kai Lähteenmäki

E Macron ehdotti keväällä ihan järkevää strategiaa_
- Pakolaiset aluksi leireihin turvalliseen naapurimaahan, kuten Libanon, Jordania,Egypti,..
- siellä kustannukset n 200€/kk , kun Suomessa n 2000€/kk, joten voimme auttaa 10 kert6aa suurempaa porukkaa.
-leireillä opetetaan englantia sen verran että pärjäävät maailmalla auttavasti
- tehdään perusteelliset työhaastattelut, kuten meilläkin tehdääm työhön otossa.
- parin pv halvoissa testeissä analysoidaan myös persoonallisuuspiirteitä, mielenterveyttä, arvopohjaa, uskontoasenteita, ISIS ym sympatioita, jne
- oppimiskykyisistä , englantia osaavista, maallisesti ajattelevia voidaan sitten valikoida meille Suomeenkin kouluihin, urheiluseuroihin, töihin,..
- heistä saataisin ongelmattomia ja hyödyllisä suomalaisia...

Timo Nenonen

Macron on menettänyt näköjään loputkin vähäisestä järjestään. Aivan tolkuton ajatus häneltä.

Kyllä nyt vihdoin viimein tulisi Suomen ottaa ritolat Eu/eurosta. Homma lähtee näköjään täysin lapasesta, kun tuollaisia idiootteja on korkeassa asemassa isossa Eu-maassa.
Suorastaan törkeä ehdotelma.

Markku Lehto

"Kyllä nyt vihdoin viimein tulisi Suomen ottaa ritolat Eu/eurosta."

Timo, Suomi on väestöltään pieni maa. Aina olemme olleet riippuvaisia suuremmista ( Tukholma 600 vuotta, Pietari 100 vuotta, Berliini muutaman vuoden, Moskova 45 vuotta ja nyt Brysseli ).

Ja jos EU:sta lähdettäisiin (siinä olisi muuten melkoiset Fixit -neuvottelut vertaa Brexit-neuvottelut) , niin kenenkäs kanssa me sitten jatkossa alettaisiin ? Venäjänkö kanssa ? Sillehän se varmasti kelpaisi. Kremlissä lienee se vanha YYA-talutushihna edelleen tallessa.

Pirjo Hokkanen

Macron on kaksinaamainen roisto. Viime päivinä Italiaa on suututtanut se että Ranska on käännyttänyt turvapaikanhakijalapsia rajaltaan Italian puolelle Ventimigliaan siten että heiltä on otettu kengät pois ja sim-kortit puhelimista.

Ari-Pekka Leppänen

Macronin ehdotus rikkoo taas yhden EU sopimuksen.EU on kyllä mestari rikkomaan sopimuksia Maastrichtin, Lissabonin ja Dublinin sopimukset meni jo vessasta alas ja nyt menee taas joku sopimus.

EU sopimusten mukaan maahanmuutto on nimenomaan kansallisen päätäntävallan alla. Ei ole olemassa mitään EU sopimusta mikä velvoittaa maita ottamaan kolmannen maan kansalaisia vastaan. Macronin ehdotus sotii EU pykäliä vastaan ja näin ollen on laiton.

Risto Nikander

Eipä näytä olevanainakaan Suomessa. Täällä on nuoria miehiä, joiden tulisi olla ratkaisemassa ongelmia omissa maissaan. Esim Irlannissa ja Kanadassa on pakolaisperheita, jotka on valittu sopeutuvista ja tyohaluisista pienprrhrista. Se on heidän politiikkansa. Suomi hakee sellaisia, jotka tulevat mahdollisimman kalliiksi. Ja hyvaksyy nuoret miehet joilla on epaillyttava tausta.

Pasi Anttila

Voitas vaihtaa suomalaiset työhaluttomat työhalullisiin pakolaisiin.
Onko Nikander koskaan ajatellut positiivisesti tai empaattisesti mistään asiasta vai ratkaseeko sulla rahallinen hyöty ihmisen arvon. Toivotaan että "siperia" opettaa.

Risto Nikander
Vastaus kommenttiin #61

Et taida olla vieläkään selvillä esim. moraalisesta puolesta. Millä oikeudella Suomeen päässeet hyväosaiset nuoret miehet ovat paremman turvan tarpeessa kuin leireillä olevat naiset ja lapset. VArsinkin kun kustannus täällä heistä on 130 kertainen verrattuna leireillä oleviin!
Turvallisuuskysymys on toinen. Juuri he aiheuttavat rikoksia, ei niinkään naiset ja lapset.
Ja millä "oikeudella" heidän sosiaaliturvansa on niin tärkeä, ettei heiltä kysytä tarvitsevatko rahaa, mutta suomalaisailta vähävaraisilta edellytetään pankkitilien tarkastuksia, omaisuusluetteloa jne.
Jos ja kun on sota ja 63 miljoonaa pakolaista, niin silloin tulisi ottaa järki käteen eikä kuluttaa yksittäisten nuorten miesten "oikeusturvaan tolkuttomasti rahaa ja varoja.
Paljon on sinulla oppimista maailman realiteeteista.

Jarmo Lius

Italia eikä Malta ottanut vastaan vapaaehtoisjärjestön laivaa täynnä merestä pelastettuja pakolaisia, joten vasta Espanjan myönteinen päätös päästää laiva satamaan ratkaisi pattitilanteen.

Katselin Euroopan merirajoja. mikset Ranska voinut päästää alusta satamiinsa Välimerellä?

Irina Gagarin

Tarinassasi on muutama epätarkkuus. Aluksille poimitut henkilöt eivät olleet pakolaisia, heitä ei poimittu keskeltä merta, Espanjan päätös päästää laittomat siirtolaiset rantautumaan ei ratkaissut ongelmaa vaan siirsi ongelman EU:n ulkorajan sisäpuolelle.
Miksi meritakseina toimivat kansalaisjärjestön alukset eivät palauttaneet ihmissalakuljettajien asiakkaita lähimpään satamaan, eli Libyaan?

Jaakko Karki

Itsenäiset ja demokraattiset valtiot eivät rule suostumaan Brysselin euroteknokraattien eikä edes Merkel-Macron akselin ylivaltaan. EU sopimusten mukaan maahanmuutto on nimenomaan kansallisen päätäntävallan alla, ja kansalliset ratkaisut ovat kansan valinta.
Jos ja kun EUn muutama päällepäsmäri valtio (Saksa ja Ranska) yrittävät asettaa pakotteita muille EU maille, siitä seuraa vakava jakautuminen ja ennepitkää EUn sisäinen hajoaminen.

Mikko Raatikainen

Höpö höpö.
Ukkoutuu/akkautuu kyllä, mutta siihen menee vielä aikaa.
Samaan tahtiin vähenee myös työpaikat, joten se työvoimapula ei tule olemaan niin suuri ongelma kuin väitetään.
Mutta vaikka olisi, niin kannattaako heitä ottaa tänne liikaa sos.turvanvaraan elämään ja jo valmiiksi huonoa taloutta syömään, kun voisi odottaa sitä työvoimapulaa ja sitten yritykset houkutella työvoimaa itselleen.
Kyllä tänne työvoimaa saadaan kun maksetaan oikeaa palkkaa.... muutellaanhan työvoiman perässä jo nyt.
Tarvittaessa kunnolliset yritykset saavat orjatyövoimaa kehitysmaista nopeastikin.... aivan kuten tälläkin hetkellä muualla euroopassa

Risto Nikander

Ainoa, joka on mennyt perille päässäsi näyttää olevan sotilaskoulutuksen tuoma opetus. Arvostan sitä. Muusta maailmanmenosta et tunnut ymmärtävän paljoa. Esim. EU:n aiheuttamasta huipputason korruptiosta joka sitten tunkee myös ruohonjuuritasolle. Tutkittua on, että vain noin 50% EU:n tukirahoista "saa jotain hyvää aikaan", (ellei korruption ja väärinkäytösten aikaansaamaa "hyvää" lasketa mukaan.
Loppu onkin kokoomuksen puolueohjelmasta.

Risto Nikander
Vastaus kommenttiin #62

Mitähän hyvää ne tuovat esim. Englannin kuninkaallisille, Wahlroosille ja Herlinille Suomessa. Nämä vain esimerkkeinä. Esim. Kreikassa ne tuovat hyvää myös ruohonjuuritason väärinkäyttäjille. Mutta ei juuri Suomessa.
Ja ovathan ne saaneet ylellisen kaupunginosan esim. Prahaan. Ne on rakennettu lahjuksilla, joita EU on maksanut. Ja mm. lentokentän Espanjassa, johon yksikään kone ei vielä laskeutunut tai josta noussut. Luultavasto ko. poliitikot, virkamiehet ja yritysjohtajat ovat suuremmaksi osaksi köyhempiä kuin ensimmäisessä lauseessa mainitut henkilöt.
Lisäksi, onhan tuklirahat tuoneet ko. maihin muutakin hyvää, mm. tehtaita ja uusia koneita, joilla voi viedä työpaikkoja lnasimaista. Niilläkin verovaraoilla olisi voitu pitää monia ulkomaisia loisia Suomessa. Ja 130 kertaa enemmän pakolaisia, lapsia ja naisia edes joltisissakin oloissa pakolaisleireillä.

Kai Häppölä

EU on ajamassa itseään umpikujaan nykyisessä muodossaan. Sen se on itse aiheuttanut perustuksiaan hallitsevilla sopimuksilla, jotka lähtökohtaisesti edellyttivät valtioiden yksimielisyyttä. Nyt EU on joutumassa tilanteeseen, jossa pienemmät populistisesti itsensä määrittävät valtiot (Visegrad) väärinkäyttävät ja nyt Italian populistisen hallituksen tuella "kiristävät" päätöksentekomekanismin valuvikaan nojautuen mm. Ranskaa ja Saksaa (joka tosiasiassa on myös sisäpoliittisesti juuri maahanottopolitiikan osalta hajoamisen partaalla).
Macron on ajattelussaan tietoinen tilanteesta ja ehdottaa toimia, joita nykyisten sopimusten nojalla ei voida hyväksyä. EU on valettava peruskiviltään uusiksi! Suomi nettomaksajanakin on saanut enemmän kuin menettänyt. On sääli, että sitä ei ymmärretä sen paremmin täällä kuin edes nettosaajienkaan keskuudessa! Englannissa brexitin edessä ymmärretään, varsin myöhään kolikon toinen puoli.

Tämänkin palstan kommenteissa värittyy arvomaailman kirjo erityisesti maahanmuuttoa koskien. Kuitenkin geopoliittisessa tilanteessa, jossa maailmankauppa on vienyt eteenpäin varallisuuden globaalina kasvua, sitä nyt ajetaan alas kaupan esteitä kasvattaen, puhumattakaan siitä, että sodat on nähty keinona lisätä omaa vaikutusvaltaa.
Aseisiin perustuva voimapolitiikka on kaikessa historiallisuudessaan osoittanut vahingollisuutensa. Demokratian nimeen vannotaan niissäkin tapauksissa, joissa nostetaan autoritäärisesti johdettuja uusia valtioita. Arvomaailma ja eettiset lähtökohdat sivutetaan ja niihin perustuvia allekirjoitettuja kansainvälisiä sopimuksia loukataan tietoisesti yhä useammassa maassa, Suomi mukaan lukien. Kurssia on syytä tarkistaa!

Hannu Rautomäki

Macron edustaa EU:n Neuvostoliitosta kopioitua keskusvaltaisuutta ja sanelua sellaisenaan.
Hän on myös täysin unohtanut aiemmat havainnot.
"Sarkozy: Vallitseva maahanmuuttajapolitiikka epäonnistunut"
https://yle.fi/uutiset/3-5320951
"Liittokansleri Merkel: ”Monikulttuurinen Saksa epäonnistui täysin”
https://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/103966-liittokansleri-merkel-%E2%80%9D...
"Monikulttuurisuus on epäonnistunut"
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2011020513135740_ul.shtml

Markku Lehto

"Macron edustaa EU:n Neuvostoliitosta kopioitua keskusvaltaisuutta ja sanelua sellaisenaan."

Kuvastasi päätellen uskon että olet elänyt toisen maailman sodan jälkeistä aikaa, jolloin meilläkin oli YYA ja Itä-Euroopan maat olivat tiukasti Neuvostoliiton "syleilyssä". Siitä eivät kymmenet tuhannet selvinneet hengissä vaan he kuolivat ennenaikaisesti Siperiassa tai heidät tapettiin. Ja jos jossakin Itä-Blokin maassa ei ymmärretty Kremlin politiikkaa ja sanomaa, niin nämä maat laitettiin ruotuun, ei millään Macronin puheilla, vaan panssarivaunuilla ( Itä-Berlin, Unkari ja Praha ).

Jos nyt rinnastat EU:n hallinnon Neuvostoliiton hallintoon, niin vahvasti epäilen että et ehkä enää tätä kaikkea muista. Muistin virkistämiseksi esitän, että luet vaikka Suomen toisen maailmansodan jälkeistä historian kirjoitusta. Sitä on Neuvostoliiton romahdettua ja YYA-sopimuksen lakattua 90 -luvun alun jälkeen julkaistu runsaasti.

Suosittelen tuohon historianajanjaksoon tutustumista myös nuoremmalle sukupolvelle ja sitten vasta kannattaa lähteä rinnastamaan EU:ta Neuvostoliittoon.

Markku Lehto

Vaikeuksia EU:ssa on. Mutta länsimaisia arvoja kannattava Eurooppa on ennenkin selvinnyt paljon suuremmista kansainvaelluksista ja vaikeuksista. Vertailukohtana voi käyttää vaikka toisen maailman sodan loppua. Silloin Euroopassa kymmenet miljoonat ihmiset vaelsivat länteen, kaupungit olivat tuusan nuuskana, ihmisiä oli miljoonittain kuollut. Silti Länsi-Eurooppa oli 15 vuoden kulutta taas tolpillaan ja menestyi hyvin. Itä-Euroopassa asiat eivät tainneet mennä yhtä hyvin.

Seppo O. Saarela

Hyviä kommentteja monilta.

Olen viime aikoina katsonut paljon nettidokumentteja pakolaisista. En tiedä, mitä muut näkevät kuvissa, mutta minä näen lapsia. Ja nyt en tarkoita tätä hyvässä mielessä, vaan päinvastoin. Miksi ihmeessä pakolaisilla on niin paljon lapsia? Jos et pysty huolehtimaan edes itsestäsi, niin miksi synnyttää 10 lasta?

Pasi Anttila

Aiak paha. Ootko oikein tutkimuksen tehnyt? Millanen otos oli? Oliko tarpeeksi kattava, täyttääkö tieteelliset kriteerit.
Suurempi syy taitaa olla se että suomalaisissa miehissä on jo niin paljon näitä syrjäytyneitä jotka ei enää kelpaa puolisoks hyvinkoulutetulle suomalaiselle naiselle.

Risto Nikander

Meni juuri myotailemaan Merkelia. Varmaan pääsee samaan valokuvaan palkinnoksi. Yrittää samaa myös EUn Donald Tuskin kanssa kun soitti sinne vslmistellakseen pääsyä. Vai haluaakon vain ulkomaan päivärahoja, kun niistä ei mene veroa. Verottomiin tuloihin kun pyrkinyt ja onnistunutkin siinä. Voi myös pyrkiä tekemään "kaltaiset" eli verorahoilla EUn "töihin"...

Timo Virtanen

Hyvä periaate. Ei taida Macron olla mikään turha mies ? Jos ei pysy rivissä, on otettava EU:n runsaita tukiaisia pois - kaksin, kolminkertainen määrä ainakin. Nyt näyttää muutama maa olevan käpykaartiin menossa. Sitä ei pidä sallia.

Risto Nikander

Onkohan sinulta jäänyt huomaamatta, että Suomeen on tullut paljon käpykaartilaisia,m nuoria miehiä Irakista yms maista?!?
Ei ole oikein vaarantaa suomalaisten henkeä eikä eikä lapsia ja naisia raiskauksilta eikä vaarantaa muitakaan oman maan kansalaisia rikosten kohteeksi.. Eikä pitää SUomea muiden maiden "pakolaisten" sosiaalitoimistona kun se kaiken lisäksi on 130 kertaa kalliimpaa nuppia kohti, kuin todelliset pakolaiset leireillä. Eli makron on yhtä naiivi ja tyhmä kuin sinäkin. Suorastaan pahansuopa muita maita kohtaan.

Mutta olen sitä mieltä, että typerä rahankierrätys EU-maiden sisällä on vain politiikkojen valtaa ja kaiken tasoista korruptiota luova systeemi. Vai oletkop huomannut, että raha jhotenkin "viisastuisi" matkalla EU:hun ja takaisin.

Jaakko Karki

Näihin pakolais- ja maahanmuuttoasioihin on yksinkertainen ja tehokas ratkaisu. EU säätää lain tai direktiivin joka säätää että pakolaisstatuksen voi saada vain anomalla se joko YKn pakolaisleirin osastolta (tai oman maansa lähetystöjen kautta). Näiden keskusten rahoittaminen on paljon halvempi ja tämä lopettaisi kokonaan ihmissalakuljetuksen ja siihen liittyvän miljardibusineksen. Lisäksi tämä eliminoisi tämän laittomasti EUn aluella pyörivän laittomien satojen tuhansien armeijan.
Muiden kuten työperäisten maahanmuuttajien, perheiden yhdistämiseen liittyvien maahanmuuttajien tulee anoa maahantuloa olemassaolevia laillisia kanavia käyttäen.

Pirjo Hokkanen

Macron harjoittaa kaksinaamaista politiikkaa...puhuu yhtä ja tekee toista. Viime päivinä Italiassa on ärsyynnytty kun Ranska on lähettänyt turvapaikanhakijalapsia rajoilta Italiaan ottamalla heiltä kengät ja sim-kortit pois. Siellä nämä lapsukaiset läpsyttelevät paljain jaloin.....

Kaarlo Erjala

Macronin ehdotus on perusteltu ja rohkea, vaikka se ilmeisesti toteutuessaan johtaisi EU:n hajoamiseen. Se taas olisi mannaa monille lyhytnäköisesti ajatteleville EU-kansalaisille. EU:n hajoaminen tuskin kuitenkaan olisi Suomen etu.

Risto Nikander

Kieltämättä on perusteltu jos oltaisiin liittovaltio ja jos oltaisiin päätetty, että Eurooppa on tulevaisuudessa islamilainen. ja jos vielä hyväksytään se, että Euroopassa on sharialaki ja täysi kaaos, kuten Lähi-Idässä on.