Lauantai 25.5.2019

EU-johtajat puivat maahanmuuttoa – Italia esittää Dublinin sopimuksen korvaamista: ”Takaan teille, että tulee radikaali muutos”

Luotu: 
24.6.2018 18:35
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    EU-maiden johtajat pohtivat muuttoliikkeen aiheuttamia ongelmia epävirallisessa työtapaamisessa Brysselissä.
|

EU-maiden johtajat pohtivat parhaillaan muuttoliikkeen aiheuttamia ongelmia. Brysseliin on kokoontunut johtajia kaikista muista EU-maista paitsi Tsekistä, Puolasta, Unakrista ja Slovakiasta, jotka ovat ilmoittaneet boikotoivansa kokousta.

Saksan liittokansleri Angela Merkel linjasi saapuessaan tapaamiseen, että pääasiallisena tavoitteena on EU:n ulkorajojen suojeleminen sekä laittoman maahanmuuton suitsiminen.

–Toiseksi keskustelemme myös siitä, voitaisiinko tilanteeseen löytää ratkaisu kahden- tai kolmenvälisillä neuvotteluilla ilman että kaikkien jäsenmaiden täytyy olla paikalla, Merkel sanoi.

Italian pääministeri Giuseppe Conte puolestaan kertoi tuovansa esityksen koko kiistan ratkaisemiseksi.

–Takaan teille, että se tulee olemaan radikaali muutos tapaan käsitellä asiaa, hän kommentoi Twitterissä.

Uutistoimisto Reutersille Conte totesi, että Italialla on kuusi ehtoa ja kymmenen tavoitetta.

–Tarkoituksenamme on esittää täsmällistä politiikkaa muuttovirtojen sääntelyyn ja hallitsemiseen tehokkaasti ja kestävästi. Esityksemme on tarkoitus korvata Dublinin sopimus, joka on perustunut hätätilan logiikalle. Me haluamme käsitellä ongelmaa rakentavasti, Conte kommentoi.

Ranskan presidentti Emmanuel Macron korostaa yhteistyön merkitystä. Merkelin tavoin hänkin on valmis myös kahden- ja kolmenvälisiin neuvotteluihin.

–Ratkaisun pitää olla eurooppalainen. Se voi olla kaikkien 28 jäsenmaan tai vain muutaman maan yhteistyötä. Ratkaisun on sallittavan laittoman maahanmuuton vastustaminen ja laittoman maahanmuuton vähentäminen inhimillisesti.

Macronin mukaan kyseessä on enemmän poliittinen kriisi kuin maahanmuuttokriisi.

–Emme saa unohtaa arvojamme. Aina, kun olemme pettäneet arvomme, olemme luoneet huonompaa.

Suomen pääministeri Juha Sipilä (kesk.) kertoi Kauppalehden mukaan, että Suomi lähtee kokonaisvaltaisesti ratkaisusta, jossa puututaan siirtolaisuuden perussyihin, hyödynnetään kiintiöpakolaisjärjestelmää ja toimitaan yhdessä UNCHR:n kanssa.

EU-maiden välejä on kokouksen alla kiristänyt Italian ja Maltan kiistely Välimeren pelastusaluksista, joiden kumpikaan maa ei anna rantautua satamiinsa.

Lue myös: 

Ranskalta kova ehdotus muuttoliikkeen hoitamiseen – Emmanuel Macron: ”Olen pakotteiden kannalla”

Riita maahanmuuttajista repii Eurooppaa – Juha Sipilä: ”Juhannussuunnitelmat muuttuivat”

Jaa artikkeli:

Kommentit

Juhani Kleemola

"Esityksemme on tarkoitus korvata Dublinin sopimus, joka on perustunut hätätilan logiikalle. Me haluamme käsitellä ongelmaa rakentavasti, Conte kommentoi."

Mielenkiintoista. Minusta eurooppalaiset poliitikot ja media ovat nimenomaan painottaneet, että kyseessä on ollut Syyrian sodasta johtuva HÄTÄTILA.

Se, miksi Syyrian kriisin varjolla on meille tullut etupäässä irakilaisia, on julkisuudessa jäänyt ikävästi käsittelemättä.

Harri Tapani

"Se, miksi Syyrian kriisin varjolla on meille tullut etupäässä irakilaisia, on julkisuudessa jäänyt ikävästi käsittelemättä."

Eipä tuosta taideta paljoa tulla kertomaan ja toinen vähemmän kerrottu asia on sekin, että Syyriassa oli suurin määrin Irakin sotaa paenneita irakilaisia...

Tuomas Sikander

Mitä pakolaisuuteen tulee niin ainakin ulkoministeriltä ja muilta rukousaamiaisten lautastennuolijoilta on jäänyt kokonaan "huomaamatta" että mikä sitä pakolaisuutta Eurooppaan aiheuttaa.
United Snakes ja virtsasuihkujen puolikalju militaristi jonkinlaisessa oudossa yhteistyössä itäisen diktaatorin kanssa näyttäisi tälläkin hetkellä tekevän kaikkensa että niitä saataisiin tänne tulevaisuudessakin lisää.
._.

Juhani Kleemola

Tarkoitatko, että vuoden 2015 turvapaikanhakijarynnäkön aiheutti sen aikainen tv-julkkis Donald Trump?

Muutapa teksitiisi vuoden 2015 aikainen yhdysvaltain presidentti, niin saat valtakunnanrasistin arvonimen.

PS. Obamakin piti rukousaamiaisia, mutta silloin ne eivät suomalaisille älyköille olleen ongelma. Outoa.

Tuomas Sikander

"Tarkoitatko, että vuoden 2015 turvapaikanhakijarynnäkön aiheutti sen aikainen tv-julkkis Donald Trump?"
En, sen aiheutti sotateollinen klikki jota varjohallitukseksikin kutsutaan, sama jonka psykoottinen juoksupoika myös Trump on.

Petri Hämäläinen

Upeaa !

Vuosikausien poliittinen valhe “pakolaisista” päättyy.

Rehelliset reaalipoliitikot (Conte, Kurz etc) pesevät mädäntyneillä moralisteilla lattiaa.

Merkelin juoksupoika / piccolo pääministerimme ajaa äitipuolensa kanssa auringonlaskuun.