Perjantai 24.5.2019

Neljä poikaa pelastettiin – Thaimaan operaatio keskeytetty

Luotu: 
9.7.2018 15:45
Päivitetty: 
9.7.2018 15:52
  • Kuva: All Over Press / EPA
    Kuva
    Poliisihelikopteri kuljettamassa sairaalaan luolasta pelastettua poikaa.
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Pelastustoimia sunnuntaina.
|

Thaimaassa neljä poikaa on onnistuttu pelastamaan Tham Luangin luolaston loukustaan maanantain operaatiossa, kertovat CNN ja muut kansainväliset viestimet.

Pelastusoperaatio on tämän jälkeen keskeytetty maanantain osalta.

Neljän tänään pelastetun pojan lisäksi neljä poikaa saatiin ulos jo sunnuntaina. Brittilehti Guardian kertoo saaneensa vahvistuksen sille, että kaikkiaan kahdeksan poikaa on pelastettu onnistuneesti. Näin ollen luolassa on loukussa vielä neljä poikaa sekä heidän jalkapallovalmentajansa.

Maanantaina pelastetuista osa on mediatietojen mukaan jo toimitettu sairaalahoitoon. BBC kertoo, että pelastustoimien uskotaan jatkuvan tiistaina, jolloin loput luolaan jääneet pyritään saamaan ulos.

Pelastusoperaatiossa on Thaimaan viranomaisten lisäksi mukana kansainvälistä apua kuten kokeneita luolasukeltajia. Jalkapallojoukkueen pojat ja heidän nuori valmentajansa vaelsivat rankkasadetta pakoon pohjoisthaimaalaiseen luolastoon, mutta jäivät luolaston vangeiksi veden noustua tukkimaan käytäviä. Heidät löydettiin kielekkeeltä kammiosta, josta on luolan suulle matkaa kaikkiaan noin neljä kilometriä. Matkalla olevista kapeista käytävistä osa ollut veden peitossa.

Pelastusoperaatiossa luolan käytäviltä on pumpattu vettä pois, minkä lisäksi poikia on opetettu hengittämään sukelluslaitteilla. Käytännössä sukeltajat kuitenkin lähinnä vetävät pojat vedenalaisten kohtien yli, eivätkä nämä itse joudu sukeltamaan, BBC kertoo.

LUE MYÖS:

Uusi operaatio käynnissä Thaimaassa: 18 sukeltajaa lähti luolastoon

Thaimaan pelastusoperaatio – BBC: Luolalle ajanut 7 ambulanssia, pelastetut pojat hyvässä kunnossa

Paikat: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: