Torstai 27.6.2019

Elon Muskin rooli Thaimaassa ihmetyttää – julkaisi kirjeenvaihtonsa sukeltajakonkarin kanssa

Luotu: 
10.7.2018 18:02
  • Kuva: All Over Press / EPA
    Kuva
    Elon Musk tarjosi yhtiönsä uutta teknologiaa pelastusoperaation käyttöön.
|

Teknologiamiljardööri Elon Musk saa sekä kehuja että kritiikkiä pyrkimyksistään auttaa Thaimaan luolaoperaatiossa. Kriitikot epäilevät Muskin käyttäneen pelastusoperaatiota pr-temppuna, mutta Muskin mukaan hänen tarjoamansa minisukelluskapselin käyttöä harkittiin loppuun asti.

SpaceX- ja Tesla-yhtiöiden perustaja tarjosi Thaimaan operaation käyttöön raketin osista tehtyä minikokoista sukelluslaitetta, joka hänen mukaansa oli kehitetty kiireellisesti varta vasten pienimpien jalkapallopoikien pelastamista varten. Pelastusoperaatiota johtava Nargonsak Osotthanakorn kuitenkin kertoi lehdistölle, että Muskin kapselia ei käytetä, koska se ei sopinut tehtävään.

Laitetta ei myöskään tarvittu, kun kaikki pojat saatiin pelastettua onnistuneesti. Lue lisää: Kaikki pojat ja valmentaja pelastettu Thaimaan luolasta

Musk ilmoitti myös olleensa paikalla pelastuspaikalla. Tästä on noussut porua, ja muun muassa BBC kysyy jutussaan, miksi Musk vieraili operaatiokeskuksessa.

Musk on myöhemmin onnitellut pelastajia hienosta suorituksesta, mutta myös twiitannut piikikkäästi Osotthanakornille, joka hänen mukaansa ei ole pelastusoperaation asiantuntija.

– Sellainen olisi Dick Stanton, joka johti sukelluspelastusryhmää, Musk kirjoitti.

Hän julkisti samalla Stantonin kanssa käymänsä kirjeenvaihdon. Stanton, brittiläinen kokenut sukellus- ja pelastuskonkari, oli osa tiimiä joka löysi thaipojat luolasta, ja hän myös toimi sukellustiimin johdossa. Muskin julkistamissa viesteissä Stanton kehottaa Muskia jatkamaan sukelluskapselin kehittämistä ja pitää mahdollisena, että laitetta käytettäisiin.

Lue myös: Thaimaan erikoisjoukot julkaisivat kuvan: Pelastajat pääsivät ulos luolasta

Elon Muskin Twitter-viestejä alla.

 

 

 

Henkilöt: 
Paikat: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Mikko Räsänen

Pikkuuusen härski jätkä tämä Musk. Kaveri kikkailee omaa businesta luolassa kärvistelevien junnujen kustannuksella. Ja pelle vielä kiukkuilee onnistuneen operaation jälkeen. Kaveri kuvittelee olevansa koko maailman pelatastaja.