Perjantai 24.5.2019

Trump ennakoi Helsingin Putin-tapaamista: ”Rento – ei tarvitse kestää kauaa”

Luotu: 
12.7.2018 15:03
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
|

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump arvioi, että Venäjän presidentti Vladimir Putinin tapaamisesta Helsingissä tulee ”rento tapaaminen”.

–Katsotaan mitä tapahtuu, Trump sanoo.

–Minusta sen ei tarvitse kestää kauhean kauaa. Katsotaan mihin se johtaa. Se voi johtaa johonkin hyvin kehittävään tai sitten ehkä ei.

Trump ennakoi tapaamisesta tulevan hyvä ja luonnehti Putinia ”kilpailijakseen”.

–Ei hän ole viholliseni. Toivottavasti jonakin päivänä hän voisi olla ystäväni, mutta en tunne häntä vielä niin hyvin, Trump täsmentää.

Trump arvioi torstaina pidetyssä lehdistötilaisuudessa, että asialistalla Putinin kanssa Helsingissä ovat niin aserajoitukset kuin Ukrainan ja Syyrian konfliktit. Samalla hän ennakoi, että Putin nostaa esille Yhdysvaltain osallistumisen Baltian maiden sotaharjoituksiin. Krim-kysymykseen Trump vastasi vältellen (linkki).

Trumpilta kysyttiin tiedotustilaisuudessa myös, aikooko hän kysyä Putinilta, sekaantuiko Venäjä Yhdysvaltain presidentinvaaleihin.

–Hän saattaa kiistää sen. Se vain on niin. Voin vain sanoa, että ”teitkö sen” ja ”älä enää tee niin”. Mutta hän saattaa kiistää sen, Trump toteaa.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: