Maanantai 20.5.2019

Jean-Claude Junckerin kompurointi Nato-kokouksessa herätti huomiota – Sauli Niinistö tuki kainalosta

Luotu: 
13.7.2018 14:56
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Jean-Claude Junckerin (toinen oikealta) kompurointi Nato-kokouksessa herätti huomiota. Hollannin pääministeri Mark Rutte (kuvassa Junckerista vasemmalla) huomautti Junckerin kärsivän selkävaivoista.
|

Euroopan komission puheenjohtaja Jean-Claude Junckerin kompurointi Naton huippukokouksessa on herättänyt kysymyksiä hänen terveydestään.

Naton huippukokouksesta julkaistusta videosta ilmenee, kuinka Junckerin on selvästi vaikea kivuta lavalle, jolla kokouksen osallistujat kuvattiin. Lavalla tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja Ukrainan presidentti Petro Porosenko tukivat Junckeria kainaloista ja auttoivat tätä myöhemmin alas.

Kuvaustilaisuus järjestettiin ennen keskiviikon gaalaillallista. Muun muassa brittilehti Daily Mail on julkaissut tapauksesta videon YouTube-kanavallaan. Illalliselle Junckerin kuvattiin saapuvan pyörätuolissa.

Hollannin pääministeri Mark Rutte kertoo belgialaiselle VRT-kanavalle, ettei Juncker hänen tietääkseen kärsi vakavista terveysongelmista, mutta sanoo olevansa tietoinen tämän selkävaivoista.

Juncker on kertonut kärsivänsä iskiaksesta eli lonkkahermosärystä. Lisäksi Juncker on julkisuudessa kertonut, että hoipertelevan askelluksen taustalla on vuonna 1989 sattunut auto-onnettomuus, jonka jälkeen hän oli kolme viikkoa koomassa ja puoli vuotta pyörätuolissa.

Kompurointi Nato-kokouksessa nosti jälleen esille myös huhut Junckerin raskaasta alkoholinkäytöstä ja suoranaisesta alkoholismista. Junckerin on toistuvasti kerrottu nauttivan runsaasti alkoholia. Syytökset alkoholismista Juncker itse on kiistänyt. Tosin ranskalaisen Liberation-lehden haastattelussa vuonna 2016 hän kiisti runsaan alkoholinkäytön, vaikka toimittaja kertoi hänen nauttineen heidän aiemmalla lounaallaan neljä lasia samppanjaa tavallisen salaatin ohella.

Vieraillessaan kesäkuussa Irlannin parlamentissa hän itse selitti hankalaa kävelyä iskiakselta ja vitsaili huhuilla alkoholinkäytöstä.

–Minulla vaikeuksia kävellä. En ole kännissä. Minulla on iskias. Olisin kyllä mieluummin kännissä. Hah, Juncker tokaisi BBC:n mukaan.

Junckerin kausi komission puheenjohtajana päättyy ensi keväänä, eikä hän pyri jatkokaudelle.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit