Perjantai 24.5.2019

Donald Trumpin painostus kovenee – Ex-suurlähettiläs: ”Putinia kohdeltava henkilönä, joka määräsi hyökkäyksen”

Luotu: 
15.7.2018 09:59
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Demokraattisenaattorit lähettivät lauantaina Donald Trumpille vetoomuksen, ettei hän ainakaan tapaisi Vladimir Putinia yksin.
|

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin arvostelu kovenee maanantain huippukokouksen alla. Trumpia painostetaan kovistelemaan Venäjän presidentti Vladimir Putinia venäläisten tiedustelu-upseerien perjantaina saamien syytteiden vuoksi. Moni ihmettelee myös sitä, että Trump on tyytynyt syyttämään asiassa Barack Obaman hallintoa.

Trump kysyi Twitterissä lauantaina, miksi Obaman hallinto ei tehnyt asialle mitään, vaikka FBI oli informoinut presidenttiä asiasta. Myöhemmin hän toisti uudelleen, ettei tapahtumilla ole mitään tekemistä Trumpin hallinnon kanssa.

 

 

Yhdysvaltain entinen Moskovan-suurlähettiläs Michael McFaul kysyy suoraan, miksi Trump itse ei ole tehnyt mitään.

–Olet ollut virassa 18 kuukautta. Miksi sinä et ole tehnyt asialle mitään? Et ole edes myöntänyt Venäjän hyökkäystä, puhumattakaan että olisi tehnyt jotain estääksesi uudet vastaavat tapahtumat, hän kommentoi Twitterissä.

Hän puolustaa hyökkäys-sanan käyttöä sillä, että kyseessä on venäläisten sotilasvirkailijoiden toiminta.

–Tietenkään Venäjän Amerikkaan tekemä hyökkäys vuonna 2016 ei ole mitään samanlaista kuin Pearl Harbor tai syyskuun 11.päivä, mutta se on hyökkäys, jonka tekivät venäläiset sotilasvirkailijat. Huomenna Trumpin on kohdeltava Putinia henkilönä, joka määräsi tämän hyökkäyksen. Mikä tahansa muu on lepyttelyä, McFaul sanoo.

(Juttu jatkuu tviittien alla.)

 

 

 

 

Suomessa Trumpin vaisuutta asiassa ihmettelee historiantutkija, valtiotieteen tohtori Jukka Tarkka.

–Jos minkä tahansa valtion presidentti saa tietää, että minkä tahansa valtion tiedustelu-upseerien epäillään yrittäneen osallistua hänen maansa ylimmän vastuunkantajan vaaliin, hänen ensimmäisenä reaktionaan pitäisi kaiken järjen mukaan olla leijonan karjahdusten säestämä vaatimus jokaisen kiven kääntämistä sen selvittämiseksi, onko väitteissä perää. Ja varsinkin jos joku sanoo keränneensä esitutkintamateriaalia syytteen nostoa varten. Ja mitä tekee maailman vahvimman supervaltion korkein käskijä? Trump twiittipiipittää, että eihän hän silloin ollut edes presidentti. Voi pyhä yksinkertaisuus, Tarkka kirjoittaa Facebookissa.

Yhdysvalloissa Trumpia on vaadittu jopa perumaan tapaaminen Putinin kanssa. Koska Valkoisen talon mukaan tapaaminen järjestetään, Trumpilta vaaditaan kovia sanoja Putinille.

–Hänen on nyt vaikeampi edetä pelkällä näppituntumalla. Hänen on annettava Putinille hyvin selkeä viesti, että tämän tulee pysyä erossa Yhdysvaltain vaaleista, George W. Bushin hallinnossa työskennellyt Daniel Fried kommentoi uutistoimisto Bloombergille.

Ajatushautomo Atlantic Councilin kokenut Itä-Euroopan asiantuntija, ekonomisti ja Boris Jeltsinin venäläishallinnon neuvonantajiin kuulunut Anders Åslund arvioi, että ainoa tapa, jolla Trump voi säilyttää uskottavuutensa on tapaamisen peruminen.

–Putin ei mitenkään voi ottaa Trumpia tosissaan. Trump voi säilyttää uskottavuutensa ainoastaan perumalla tapaamisen. Muuten häntä pidetään Putinin sylikoirana, Åslund tviittaa.

Hänen mielestään yksikään vastuullinen Yhdysvaltain presidentti ei olisi alun perinkään suostunut tapaamiseen Putinin kanssa.

(Juttu jatkuu tviittien alla.)

 

 

 

 

Yhdysvaltain ulkoministeri Mike Pompeo tyrmäsi lauantaina vaatimukset tapaamisen perumisesta. Hänen mukaansa on erittäin tärkeää, että presidentit tapaavat.

–Olen varma siitä, että presidentti Trumpin tapaaminen Vladimir Putinin kanssa panee Amerikan parempiin asemiin, hän totesi CNN:lle.

CNN:n mukaan demokraattisenaattorit lähettivät lauantaina Trumpille vetoomuksen, ettei hän ainakaan tapaisi Putinia yksin.

–Putin on koulutettu KGB:n tiedusteluveteraani, joka tulee tapaamiseen hyvin valmistautuneena. Kuten Kreml on todennut, kahdenkeskinen tapaaminen ehdottomasti sopii hänelle. Huoneessa on oltava ainakin yksi toinen amerikkalainen, senaattorit vaativat.

Trumpin ja Putinin on määrä tavata kahdenkesken, heidän lisäkseen paikalla ovat ennakkotietojen mukaan vain tulkit.

Lisää aiheesta: 

Donald Trump venäläisten saamista syytteistä: ”Tapahtui Obaman hallinnon aikana – miksi he eivät tehneet mitään?”

Valkoinen talo tyrmää vaatimukset Trump-Putin-tapaamisen perumisesta – ”Tällaista huippukokousta ei ole ennen nähty”

Nostaako Donald Trump uudet syytteet esiin maanantaina? Professori: ”Ajoitettiin varmasti tekemään kokouksesta hankalampi”

Jaa artikkeli:

Kommentit

Janne Pohjala

Jounalismiin tai ainakin lähdekritiikkiin kuuluu selvitttä kuka on henkilö joka mielipiteitään esittää.

Mc Faul oli Obaman hallinnon myyrä, jonka Obama asetti ohi normaalin diplomaattisen järjestyksen USAn suurlähettilään tehtävään Moskovaan. Millä ansioilla McFaul ohitti järjestyksen?

In an interview to a news portal Slon.ru, McFaul described himself as "specialist on democracy, anti-dictator movements, revolutions".

Wikipediassa hän sanoo erikoisosaamisekseen "dikattoorien vastaiset toimet ja vallankumoukset"

McFaulin tehtävä Moskovassa oli saada aikaan sama mikä onnistui Pryattin toimesta Kiovassa, eli värivallankumous. Siitä tuli kuitenkin suutari ja McFaul palasi Yhdysvaltoihin.

Kun vallankumouksien tehtailun asiantuntija nyt avautuu väitetystä vaalivaukuttamisesta, josta kuitenkaan ei ole näyttöä että se olisi vaikuttanut mihinkään ja on selvää näyttöä ettei US Demokraattin tietoja ollut edes tekniset seikat huomioiden kopioida Venäjältä käsin, niin lähekritiikin kannalta kannattaa pohtia sanojan tarkoitusperiä.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Michael_McFaul?wprov=sfla1

Janne Pohjala

Entä olisiko kyseinen hyökkäys Venäjältä käsin edes teknisesti mahdollinen? Ei ole

(Amerikkalaisien) Veteran Intelligence Professionals for Sanity (VIPS):n raportti vuoden takaa on edelleen validi.

Vuodettujen tiedostojen metatietojen mukaan vuodetut 2 gigatavua tiedostoja kopioitiin 87 sekunnissa. Ei ole mahdollista saada 220 megabittiä sekunnissa siirtävää internetyhteyttä Atlantin ali Demarien palvelimelta Venäjälle edes normaalin verkkoyhteyden kautta eikä etenkään murroissa käytetyllä soketteja käyttävällä verkkotekniikalla.

22 MB/s siirtonopeus viittaa ulkoiseen pyörivään USB -liitäntäiseen kiintolevyyn tai muistitikkuun. Lisäksi tiedot kopioitiin laitteelle USA:n itärannikon aikavyöhykkeessä. Nämä kaikki viittaavat siihen että Demareiden palvelimelle ei murtauduttu verkosta, vaan joku kopioi tiedostot paikallisesti ja vuosi ne sitten eteenpäin.

Lisäksi tulee muistaa että FBI koskaan saanut tutkia Demareiden palvelimia, kaikki tiedot mitä heillä on, on saatu Crowdstrikeltä eli "Demareiden IT:ltä".

Näin ollen mistä Müller olisi nyt voinut saada faktuaalisia todisteta? Ei mistään. Ennen kaikkea fyysiset todisteet kuten verkkoon vuodettujen tiedostojen aikaleimat osoittavat ettei kyseessä ole verkon yli tehty murto. Tämä osoitettiin jo 2017.

Kukaan ei ole esittänyt että joku Venäjän kommandoisku olisi tehty demarien toimistolle jotta tiedostojen kopiointinopeus olisi mahhdollinen.

Mutta eihän todisteiden puuttuminen ole este syyteen nostamiselle. Tämä on nähty ennekin.

Kun tähän yhdistetään ajoitus, niin lapsikin jo tajuaa että Müllerin motiivi oli antaa demareille jokin keino yrittää vaikuttaa republikaanipridentin toimiin tai jopa estää tapaaminen.

USA:n sisäpolitiikka on saavuttanut terminaalin sairauden tason ja siitä on tullut globaali ongelma. USA:n ulkopolitiikka ja toksinen sisäpolitiikka repivät nyt maailmaa hajalle pahemmin kuin koskaan ja siitä kärsii koko maapallo.

Typerintä tässä tilanteessa on mennä mukaan mihinkään USA:n kontrolloimaan järjestelyyn, kun liittolaisetkin ovat nyt kauppasodan kohteena. Euroopan on Merkelin sanoin alettava itse vastata omasta turvalliuudestaan, eli Eurooppalainen puolustus ja pois Natosta.

Euroopan on alettava itsenäiseksi toimijaksi toimijaksi myös taloudessa ja politiikassa,.

ANGELA MERKEL: EUROPE CAN NO LONGER RELY ON U.S. PROTECTION

https://www.newsweek.com/europe-cannot-fully-rely-us-protection-anymore-...

https://consortiumnews.com/2017/07/24/intel-vets-challenge-russia-hack-e...

Veikko Savolainen

Vai pitäisikö Puutiaista kohdella ulkopuolisena viattomana henkilönä, joka luki pienten vihreiden desanttien invaasiohyökkäyksestä jälkikäteen Lännen valemediasta (salaa koska asiaa ei uutisoitu Venäjällä) ja siitä sitten ilahduttuaan vasta hyvän aikaa Krimin miehityksen jälkeen myönsi keskeisimmille maahantunkeutujarkollisille Kremlin korkeimpia urhoollisuusmitaleja?

Ei kyllä nyt tarvitaan jotain tosiasioihin pohjaavaa mutta myönteistä suhtautumista. Yllätysaiheeksi Trump-Putin-keskusteluihin ehdotetaankin lähtölaukauksena ja pikatiekarttana uusliennytykselle ja pakotteidenmadaltamiselle Stalinin anastamien alueiden palautus Venäjän luoteisnaapurimaalle ja myöhemmin vetäytyminen myös Krimin ja Itä-Ukrainan suunnalla. Sauli Niinistö on hyvinkin saattanut ideoida tällaisen uuttaluovan pakotteenpurkutiekartan Minskin sopimuksen osoittauduttua uskottavuudeltaan alemmalle tasolle jäätyneeksi ikuisuuskonfliktiksi - ks. analyyttinen blogi aiheesta Suomi uuttaluovana pakotteidenmadaltajana Nyt
http://rescordis.vapaavuoro.uusisuomi.fi/kulttuuri/257657-suomen-rooli-p...

Timo Nenonen

Kylläpäs näyttää joitakuita närästävän, että Putin ja Trump tapaavat. Tämähän on nimittäin erittäin positiivinen asia. On huomattavan paljon parempi kekustella kinpassa, kuin riidellä mitättömistä jutuista jatkuvasti.

Peace!

Janne Pohjala

Aloitetaanko vaikkapa Irakilaissien ihmisoikeuksista? Oliko USA:lla jokin oikeus valheellisin perustein hyökätä maahan ja laittaa hengiltä 400 000 Irakililaista?

Onko tästä sotarikoksesta Irakilaisien ihmisoikeuuksia vastaan tuomittu jo George W Bush ja armeijan ylin johto Haagissa? Ei ole? No jopas.

Mitenkäs sitten Afrikan kokeimman hyvinvoinnin valtion, Libyan ihmisien ihmisoikeudet, ette teitä ja heidän maataan pommitettu USA:n ja NATO:n toimesta tuhotuksi maaksi jossa eletään humanitäärisessä kriisissä ja maasta pakenee hädänalaisia Eurooppaan.

Ja tämä siksi että Hillary Clintonin toimiessa operaation päällikönä Libyaan tuotiin Al-Quaeda ja musliveljeskunta esittämään "kansannousua" ja kun tämä epäonnistui, pommiti Naton maan mäsäksi ja Libyan armeijan aseet laivattiin Syyriaan kapinallisille..

Onko tästä ihmisoikeusrikkomuksesta H Clinton jo oikeudessa?

Entä Syyria? Kuka oli mukana Saudien, Israeli, Quatarin ja muun US -joukkion kanssa järjestämssä vastaavan lavastetun kansannousun Syyriassa myöskin 2011? Jottei Syyriastakin oli stullut samanlaista tuhottua maata on kuollut yli 400 000 Syyrialaista.

Miten olikaan heidän ihmisoikeutensa? Entä nämä sodat?

Date: 2001-01-01 03:00
Subject: NEW IRAN AND SYRIA 2.DOC

UNCLASSIFIED U.S. Department of State Case No. F-2014-20439 Doc No. C05794498 Date: 11/30/2015

RELEASE IN FULL

The best way to help Israel deal with Iran's growing nuclear capability is to help the people of Syria overthrow the regime of Bashar Assad

https://wikileaks.org/clinton-emails/emailid/18328

Mikael Nygård

Riskinä on aina että arvovaltakysymykset menevät asiakysymysten edelle. Minun puolestani saavat veijarit tavata minkä kerkeävät niin kauan kuin asiat käsitellään asioina. Ja asioistahan on jo esitetty monenmoista... joista en henkilökohtaisesti usko että saadaan mitään muuta aikaan kuin että todetaan erimielisyys - joka sekin voidaan tulkita positiiviseksi tulokseksi.