Sunnuntai 26.5.2019

Venäläisarvio tiedustelu-upseerien syytteistä: ”Ilmiselvästi tarkoituksena painostaa Donald Trumpia”

Luotu: 
15.7.2018 20:43
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
|

Venäjän parlamentin ylähuoneen ulkoasiainkomitean varapuheenjohtaja Andrei Klimov sanoo, että Yhdysvalloissa perjantaina julkistetuilla venäläisten tiedustelu-upseerien tarkoituksena on painostaa Yhdysvaltain presidenttiä Donald Trumpia maanantain huippukokouksen alla.

12 venäläistä tiedusteluvirkailijaa saa Yhdysvalloissa syytteen demokraattipuolueen sähköpostitilien hakkeroimisesta vuoden 2016 presidentinvaalien alla. Apulaisoikeusministeri Rod Rosenstein kertoi, että tiedusteluvirkailijoita syytetään tietojenkalastelusta ja haittaohjelmien levittämisestä.

–Näyttää ilmiselvältä, että tarkoituksena on painostaa herra Trumpia, jotta hän ottaisi kovemman asenteen Putinin kanssa neuvotellessaan, ja jotta ei löytyisi järkevää syytä suhteiden normalisoimisen jatkumiseen, Klimov kommentoi TASSille.

Eurasia Groupin perustaja ja johtaja, New Yorkin yliopiston professori Ian Bremmer arvioi jo perjantaina, että syytteet julkistettiin tarkoituksella juuri Trumpin ja Putinin tapaamisen alla.

Lue lisää:

Donald Trumpin painostus kovenee – Ex-suurlähettiläs: ”Putinia kohdeltava henkilönä, joka määräsi hyökkäyksen”

Donald Trump venäläisten saamista syytteistä: ”Tapahtui Obaman hallinnon aikana – miksi he eivät tehneet mitään?”

Valkoinen talo tyrmää vaatimukset Trump-Putin-tapaamisen perumisesta – ”Tällaista huippukokousta ei ole ennen nähty”

Nostaako Donald Trump uudet syytteet esiin maanantaina? Professori: ”Ajoitettiin varmasti tekemään kokouksesta hankalampi”

Jaa artikkeli: