Lauantai 25.5.2019

Espanjasta on tullut Välimeren yli pyrkivien siirtolaisten pääkohde

Luotu: 
17.7.2018 15:36
  • Kuva: EPA
    Kuva
    Siirtolaisia Välimerellä. Arkistokuva.
|

Italiaan saapuvien siirtolaisten määrä on vähentynyt merkittävästi samalla, kun Espanjaan saapuvien määrä on kasvanut, kertoo Kansainvälisen siirtolaisuusjärjestö.

Heinäkuun puoliväliin mennessä Pohjois-Afrikan kautta Espanjaan on saapunut järjestön mukaan tänä vuonna meriteitse jo 18 000 ihmistä. Kansainvälisen siirtolaisuusjärjestön mukaan Espanjasta on tullut uusi pääkohde meren kautta Eurooppaan pyrkijöille.

Samalla läntisestä Välimeren-reitistä on tullut vilkkaampi ja väkimäärä on lähes kolminkertaistunut verrattuna samaan ajanjaksoon viime vuonna ja ylittää nyt Italiaan ja Kreikkaan saapuneiden pakolaisten määrän.

Italiaan on tullut meriteitse vajaat 17 000 ihmistä. Italian uusi populistihallitus on vetänyt tiukkaa siirtolaislinjaa. Kreikassa siirtolaisten määrä on ollut jälleen nousemassa ja sinne on tänä vuonna tullut meriteitse vajaat 14 700.

Kaikkiaan lähes 51 000 ihmistä on tullut Eurooppaan Välimeren kautta heinäkuun puoliväliin mennessä.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Hannu Rautomäki

Vastaavasti pääministeri Sipilä aikoinaan ilmoitti maailman mediassa luovuttavansa oman talonsa elintasomatkailjoiden käyttöön.
Mainos toimi lähi-Idässä kutsuna, ja Suomeen saatiin noin 30 000 laitonta matkaililijaa.
Talo jäi luovuttamatta.

Esa Väyrynen

Pentti Linkola eräässä haastattelussa kysyttäessä kyseiseen tapahtumaan mielipidettään, totesi hän suoraan, että sellainen henkilö on IDIOOTTI, kun kyse oli erään talon antamisesta "pakolaiskäyttöön".
En juurikaan ole eri mieltä Linkolan kanssa tässä asiasta.