Lauantai 25.5.2019

Rajusti ryöpytetty Trump perui Helsingin kohupuheita ja viittasi vahinkoon – ”Liian myöhään”

  • Kuva: EPA
    Kuva
|

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on ryhtynyt pyörtämään maanantaisen kohua herättäneen Helsingin lehdistötilaisuuden puheitaan. Presidentti vakuuttaa luottamustaan USA:n tiedusteluorganisaatioille ja sanoo puhuneensa Helsingissä epätäsmällisesti.

Trumpin myötäsukaisuus Venäjän presidenttiä Vladimir Putinia kohtaan ja hyökkäykset USA:n omia instituutioita vastaan aiheuttivat Yhdysvalloissa tyrmistyksen ja vastalauseiden vyöryn, joka on näyttää nyt saaneen Trumpin puolustuskannalle.

Yhdysvaltalaiset mediat raportoivat tiistaina iltapäivällä paikallista aikaa, että Trump on sanonut Valkoisessa talossa vierailleille kongressiedustajille, että hän hyväksyy Yhdysvaltalaiset tiedustelutiedot, joiden mukaan venäläiset ovat vaikuttaneet vuoden 2016 vaaleihin. Hän vakuutti myös luottavansa täysin tiedusteluvirastoja ja tukevansa niitä.

Lue lisää aiheesta: Trump yllätti rajuilla väitteillään – Tutkija Ylelle: ”Kumpi ja Kampi tappeli, Suomi voitti”

Trump oli heti perään todennut kuitenkin, että vaaleihin sekaantumisessa kyseessä saattoivat olla myös jotkut muutkin kuin venäläiset. Lisäksi hän pysyi tiukasti aikaisemmassa kannassaan, että hänen vaaliorganisaatiollaan ei ollut mitään salaista yhteistyötä venäläisten kanssa.

Trump oli todennut kongressiedustajille myös ilmaisseensa itseään väärin Helsingin lehdistötilaisuudessa, sanoessaan ettei näe mitään syytä, miksi venäläiset olisivat sekaantuneet USA:n presidentinvaaleihin. Nyt Trump väitti, että hänen tarkoituksenaan oli sanoa, että hänellä ei ollut mitään syytä ajatella, että kukaan muu kuin Venäjä olisi sekaantunut vaaleihin.

Trumpin perääntyminen ja selitykset tuskin tyynnyttää maanantaisen lehdistötilaisuuden nostattamaa myrskyä. Senaatin vähemmistöjohtaja, demokraattien Chuck Schumer julkaisi lausunnon, jonka mukaan Trumpin perääntyminen tulee liian myöhään ja väärässä paikassa.

–Jos presidentti ei pysty sanomaan Putinille suoraan, että tämä on väärässä ja että me ja meidän tiedusteluorganiaatiomme ovat oikeissa, se on tehotonta, ja pahempaa: uusi merkki heikkoudesta, Schumer kirjoittaa.

Lue myös:

Suomea ylistänyt Trump twiittasi videon päivästään: ”Kiitos Helsinki!”

Juha Sipilä Trumpin lausunnosta MTV:lle: ”Täytyy myöntää, että olihan se sekava ja yllättävä”

Trump raivostutti tukijansakin: ”Häpeällistä”, ”Maanpetturi”, ”Vakavin virhe”

Järkytys Trumpin puheista leviää USA:ssa: ”Ehkä häpeällisin esiintyminen Yhdysvaltain presidentiltä”

Näin UM selittää outoa välikohtausta Presidentinlinnassa: ”Jos jollain on joku paperi laukussa, niin yleensä se ei laukaise mitään hälyttimiä”

Sauli Niinistö: ”Puhuimme Euroopan merkityksestä ja sotilaallisesta harjoitustoiminnasta, jota Itämerenkin alueella käydään”

 

Jaa artikkeli:

Kommentit

Olli-Pauli Sarvaranta

Teekkarilaulun sanoin: Hei juttele sinä vaan kyllä sinut tunnetaan ja vaikka sen valheeksi vannoisit kyllä sua uskotaan......

Kuulimme suorassa lähetyksessä yksittäisten sanojen lisäksi kokonaisia virkkeitä ja jopa kappaleita. Vaikka laulujen sanat vaihdettaisiin, melodia säilyy!

Pertti Aaltonen

Yksi asia mikä minua on ihmetyttänyt on se, että väitetty vehkeily Venäjän kanssa on tapahtunut Obaman hallinnon aikana. Miksi Obamaa ei nyt pistetä tilille siitä, että hänen hallintonsa on antanut hakkeroinnin tapahtua?

Onko siihen selitys, miksi Obaman hallinto ei puuttunut hakkerointiin? On kai luonnollista, että kilpailijat ja vastustajat käyttävät kaikki keinot, jos se sallitaan.

Kaj Nyyssönen

Koko NATO härdelli ennen Helsinkiä oli ainostaan se että jos NATO maat kasvattavat puolustusmenojaan niin USA saa siitä kasvusta leijonan osan onhan se mailman suurin aseviejä.

USA myös härskisti suojaa kotimarkkinansa. Strateegisia tuotteita ei saa hankkia ulkomailta. Esim. Suomi ei saanut tarjota jäänmurtajaa koska se olisi turvallisuusriski (tästä on jo kymmeniä vuosia)