Perjantai 24.5.2019

”Yritin olla ajattelematta ruokaa” – Thaimaalaispojat kertovat ”ihmeestä”

Luotu: 
18.7.2018 17:40
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
|

Thaimaassa Tham Luangin luolasta pelastetut 12 poikaa ovat esiintyneet julkisuudessa ensimmäistä kertaa pelastusoperaation jälkeen. Noin viikko sitten pelastetut pojat ja heidän valmentajansa päästettiin tänään kotiin sairaalasta, jossa he olivat olleet tarkkailussa.

Pelastuminen oli 14-vuotias Adul Sam-onin mukaan ”ihme”, kertoo brittilehti The Guardian.

Villisika-nimisessä jalkapallojoukkueessa pelanneet pojat sekä heidän valmentajansa jäivät loukkuun rankkasateiden vuoksi 23. kesäkuuta. Tham Luang on suosittu nähtävyys ja poikien sekä heidän valmentajansa piti alun perin tutkia luolaa vain tunnin verran. Yllättäen alkaneet rankkasateet pakottivat heidät yhä syvemmälle luolaan, jonne he lopulta jäivät loukkuun.

Yksi pojista kertoo, että he olivat saaneet ravinnoksi ainoastaan luolan kiville muodostunutta kosteutta. Mitään ruokaa pojilla ei ollut.

–Yritin olla ajattelematta ruokaa, koska se teki minut nälkäiseksi, kertoo 11-vuotias Chanin Wibrunrungrueang BBC:n mukaan.

Yhdeksän päivän jälkeen pojat löysi brittiläinen sukeltaja. 14-vuotias Adul Sam-on oli pojista ainoa, joka osasi englantia ja hän kertoo BBC:lle, että tuona hetkenä hän kykeni sanomaan ainoastaan ”hello”. Sukeltajat toivat heille ruokaa ja pojat kertovat, että he pelasivat tammea yhdessä.

Pojat ja heidän valmentajansa tuotiin ulos luolasta kolmena eri päivänä tehdyissä sukellusoperaatioissa. Kaikkiaan yli kaksi viikkoa kestäneessä pelastusoperaatiossa menehtyi yksi thaimaalainen sukeltaja.

Jaa artikkeli: