Lauantai 25.5.2019

”Viimeinen keino” – EU-komissio haastaa Unkarin oikeuteen turvapaikkapolitiikasta

Luotu: 
19.7.2018 18:38
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Unkari on rakentanut pakolaiskriisin aikana piikkilanka-aitaa rajoilleen ja vaatinut EU:ta rahoittamaan aidan rakentamisen.

Euroopan komissio on nostanut syytteet Unkaria vastaan, koska se arvioi maan rikkovan EU:n turvapaikkasäädöksiä. Lisäksi komissio kirjelmöi Unkarin hallitukselle maan uusista ”Stop Soros” -laeista, jotka kriminalisoivat avustamisen turvapaikka- ja oleskelulupahakemusten laatimisessa sekä rajoittavat turvapaikkaoikeutta entisestään.

Komissio huomautti Unkaria sen turvapaikkalaeista ensimmäisen kerran jo vuonna 2015.

–Analysoituaan Unkarin viranomaisten vastaukset komissio katsoo, että suurimpaan osaan esille nostetuista huolista ei ole vieläkään vastattu ja on tämän johdosta päättänyt viedä Unkarin Euroopan unionin tuomioistuimeen – rikkomismenettelyn viimeiseen keinoon, komission tiedotteessa todetaan.

Unkari ilmoitti eilen vetäytyvänsä YK:n siirtolaisuussopimuksesta jo ennen sen lopullista sinettiä. Unkarin ulko- ja ulkomaankauppaministeri Péter Szijjártó pitää sopimusta uhkana maailmalle.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Pirjo Tolonen

Unkari on itsenäinen maa. Ei kuulu EU:lle miten he toimivat. EU on tyhmääkin tyhmempi ,kun ei valvo ulkorajojaan. MIKSI NIITÄ EI VALVOTA? Mitä hyödyttää maksaa jasenmaksuja, kun ilmankin pääsee vapaasti liikkumaan ulkorajojen yli...

Harri Tapani

Tuossa voisi vielä lisäksi miettiä ja katsoa mitä ja mihin muuhun EU ja sen komissio unioniin maita painostaa maiden kansalaisten vastustaessa jopa reilusti yli 90 prosenttisesti, samalla maiden EU:ta nöyristelevien johtajien selitellessä nolosti toimiaan Aiheesta, _yllättäen YLE_ esitti hyvän ja kuvaavan ja ilmeisen EU-kriittisen ohjelman jossa kuvataan kuinka:

"Moni eurooppalainen kaupunki yksityisti markkinahuumassa vesilaitoksensa - osin EU:n painostuksesta. Tämän seurauksena veden hinta karkasi pilviin. Nyt vesilaitoksia on palautettu kunnallisiksi. Onko vesi perusoikeus vai kauppatavaraa?"

https://areena.yle.fi/1-4245605

Ja artikkelikin tästä:

"Ulkolinja: Viimeiseen vesipisaraan – Euroopan salainen vesisota"

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2018/07/18/ulkolinja-viimeiseen-vesipisara...

Ohjelmassa kuvataan mielenosoituksia ympäri EU-maita joissa vastustetaan EU:n vaatimaa politiikkaa ja josta mielenosoituksista meillä media ei isommin ole muistanut tai huomannut kertoa.

Risto Nikander

Onkohan Pasi nimessä joku suhteellisuuden tajuttomuus ja jokin täysi ymmärtämättömyys mitä tulee ennakointi kykyyn. Ymmärrätkö, että Suomessakin moni kaltaisesi luulee, että Suomi hankkii EUn jäsenyydestä kun saa joskus joitain pikku tukia. Jos haluat ymmärtää, niin lue Halla-Ahon blogi kokoelmaa ja katso ympärillesi ja lue uutisia ilman vihreitä silmälaseja.

Kaarle Akkanen

Tässä EU ampuu omaan nilkkaansa. Jäsenmaiden oma päätäntävalta senkun vahvistuu tämän näytelmän seurauksena. Liittovaltiokehitys ottaa selvän taka-askeleen ja hyvä niin. Ko. suuntaus on ollut nähtävissä jo pidemmän aikaa!

Jaakko Karki

EUlla ja Euroopan komissiolla ei ole mitään järkeviä turvapaikka säädöksiä. Ihmis-salakuljettajat ja siihen liittyvät mafiabisnekset päättävät ketkä voivat ylittää EUn rajat ja anoa turvapaikkaa, ja tulijat sitten shoppailevat Euroopan halki sinne missä on suurimmat ilmaiset sosiaaliset edut tarjolla ja niihin maihin joilla ei ole palautus kielteisen päätöksen saaneiden sopimuksia niinkuin Suomella ja Irakilla ei ole. Unkari pelasti osittain Euroopan siltä suurelta kansainvaellukselta vuonne 2015 ja sen jälkeen sulkemalla Balkanin puolisen rajansa. Pian sen jälkeen myös monet muut maat sulkivat rajansa. Unkari ansaitsisi mitalin esimerkillisestä toiminnastaan, samoin kuin Serbia siitä että pysäytti Ottomaanien Balkanin ja Euroopan valtauksen noin 600 vuotta sitten .
EU on kokonaan itsetuhoisella harhatiellä kun Euroopan komissio on nostamassa syytteeitä Unkaria - tai mitään EUn jäsenvaltiota - vastaan, mistään teko- tai muusta syystä, mukaanluettuna EUn omat sekavat ja olemattomat turvapaikkasäädökset.

Jaakko Karki

Suomen poliittisten johtajien ja virkamiesten ei tule tukea mitään Euroopan liittovaltio-, yhteisvastuu-, tulonsiirto- tai EUn verotusoikeushankkeita. EUn tulisi keskittyä alkuperäisiin tavoitteisiinsa ja jäsenvaltioitten yhteisten etujen ja kaupankäynnin edistämiseen, sekä Saksan ja Ranskan välisten konfliktien ehkäisemiseen. Tämän lisäksi EUn tulee joko turvata ulkorajansa tehokkaasti tai sitten lopettaa koko Schengenin järjetön avoimien rajojen politiikka.