Perjantai 24.5.2019

Suorat sanat Steve Bannonin uudesta hankkeesta: ”Kuinka paljon venäläistä rahaa on mukana tällä kertaa?”

Luotu: 
22.7.2018 10:09
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Donald Trumpin entinen neuvonantaja Steve Bannon aikoo perustaa oikeistopopulisteja tukevan säätiön Brysseliin.
|

Belgialainen europarlamentaarikko Guy Verhofstadt on reagoinut suorin sanoin uutiseen siitä, että Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin entinen neuvonantaja Steve Bannon aikoo perustaa oikeistopopulisteja tukevan säätiön Brysseliin. Verhofstadtin mukaan kyseessä on selkeä yritys vaikuttaa ensi toukokuun eurovaaleihin.

–Äärioikeiston saarnamies Steve Bannon haluaa sekaantua tuleviin eurooppalaisiin vaaleihin. Kuinka paljon venäläistä rahaa ja tukea on mukana tällä kertaa? Kuinka paljon henkilökohtaisia Facebook-tietoja käytetään jälleen? Mikä tahansa vastaus onkin, hänet on pysäytettävä ennen kuin nationalismi tuhoaa Euroopan jälleen, hän kommentoi Facebookissa.

Steve Bannon itse kertoo, että säätiön on tarkoitus olla oikeistolainen vaihtoehto unkarilaissyntyisen suursijoittaja George Sorosin säätiölle. Sorosin säätiön nimissä on lahjoitettu noin 32 miljardia dollaria liberaalien aatteiden hyväksi.

–Kaikki ovat yhtä mieltä siitä, että ensi toukokuu on valtavan tärkeä. Kyseessä on ensimmäinen todellinen koko mantereenlaajuinen yhteenotto populismin ja Davosin puolueen välillä, Bannon kommentoi Deutsche Wellen mukaan.

”Davosin puolueella” hän viittaa Sveitsin Davosissa vuosittain järjestettävään talousfoorumiin.

Bannonin mukaan Euroopan yhdentyminen on tullut tiensä päähän.

–Oikeistopopulistinen nationalismi tulee hallitsemaan. Teillä tulee olemaan yksittäiset valtiot, joilla on oma identiteetti ja omat rajat.

Bannon johti Donald Trumpin vaalikampanjaa elokuusta 2016 lähtien. Vaalien jälkeen hän toimi Trumpin päästrategina, mutta sai potkut viime vuoden elokuussa.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Mikko Toivonen

Varmaa tietenkin on, ettei Bannonilla ole itsellään sellaisia varoja, joilla Eurooppaa hajotettaisiin nationalismillä tai fasismillä.
Jos rahaa siihen on laittaa, niin se tulee kyllä vain sellaisilta tahoilta joiden tiedetään haluavan Euroopan unionin hajoamista.
Niitä taas ei ole suovastakaan vaikea löytää. Taisivat hiljattain ihan kokoontua Euroopassa.

Petri Hämäläinen

Hienoa !

Euroopan kansat äänestävät jaloillaan - heidät pettäneet ja heidät häpäisseet perinteiset valtapuolueet menevät kierrätykseen.

Kovaa on vihervasemmiston retoriikka. No, juna meni jo. Hyvää yötä. Viimeinen vihapuhuja sammuttaa valot.

Jouni Borgman

Argumentointi sisältökysymyksillä olisi tietenkin liikaa vaadittu. Russian Collusion on nyt tehokkaaksi painostuskeinoksi toisinajattelijoita vastaan todettu ja koko apparaatti siirretään merikonteilla Atlantin takaa tännekin ehkäisemään populismin nousua.

Risto Nikander

Täysin samaa mieltä. EU on osoittanut "kyvykkyutensa" mm. pankki ja pakolaiskriisella. Tukemalla OKY rikkaita maataloutuilla, kansallistamis vaatimuksilla veronmaksajien omaisuuksia sijoittajille. Ainoa, mistä siinä voisi olla hyötyä, on puolustus Venäjää ja islamismia vastaan. Mutta siinäkin se on vain aiheuttanut kriisejä. Eli Ukrainan ja "pakolais" kriisit.

Harri Rautiainen

" How much of our personal Facebook data will be manipulated again?"

Guy Verhofstadt valehtelee tahallaan. vaikka Facebookin sisältämää dataa olisi koottu ja käytetty, niin ei se tarkoita sitä, että kenenkään henkilökohtaisia tietoja olisi mitenkään manipuloitu.

Tuomas Sikander

Euroopasta on tullut outo lintu korppikotkien parvessa,.toivoa sopii ettei Kiina lähde mukaan tuohon mafiosojen kimppakomppaan.
Onneksi ihmiset on täällä ylipäätään sivistyneempiä kuin tuo rangaistusvankien geneettiiset perilliset tuolla rapakon takana. En siis olisi rikkaan lehmäpojan sairaalloisesta mielenkiinnosta eurooppalaista fasismia kohtaan kovinkaan huolissani.
._.

Risto Nikander

Ei ole kovinkaan viisasta eikä varsinkaan ennakointikykyista ja täydellisen suhteellisuuden tajutonta EUn äänestäjien taso, kun haluavat heikentää kansallistunnetta ja täyttää mantereen islamisteilla ja veronmaksajien tuella elävillä elateilla. Ja vaarantaa kansalaisiaan.
Ylilyönnit on ylilyöntejä. Eikä niitä pysty estämään kuten ei terroritekojakaan.
Sinulta on tainnut trendit jäädä Huomaamatta.

Risto Nikander

Ei ole kovinkaan viisasta eikä varsinkaan ennakointikykyista ja täydellisen suhteellisuuden tajutonta EUn äänestäjien taso, kun haluavat heikentää kansallistunnetta ja täyttää mantereen islamisteilla ja veronmaksajien tuella elävillä elateilla. Ja vaarantaa kansalaisiaan.
Ylilyönnit on ylilyöntejä. Eikä niitä pysty estämään kuten ei terroritekojakaan.
Sinulta on tainnut trendit jäädä Huomaamatta.

Sami Rinta-Mänty

Guy Verhofstadt on kiihkomielinen federalisti, joka haluaa EU:sta muodostuvan Euroopan Yhdysvallat, jossa kansallisvaltiot käytännössä menettävät merkityksensä. Hänen sanomisensa tulee tulkita tässä kontekstissa. Huoli on suuri että Euroopan kansat eivät halua tätä kehitystä vaan äänestävät myös jatkossa ns. väärin. Leimakirveet lentelevät ja Venäjä-kortti kaivetaan esiin myös Atlantin tällä puolen.

Ari Ohvo

Mitähän Bannon sitten tekee kun oikeistopopulistit päästyään valtaan joutuvat muuttumaan fasisteiksi pysyäkseen vallassa, lopettavat demokratian ja alkavat sotia keskenään ja lopulta myös Yhdysvaltoja vastaan? Sitten Bannon varmaan sanoo että "Sorry, mutta se ei ollut mun tarkoitus". Fasistisia hallituksia ei voida pysäyttää muutakuin voimalla, jolloin seuraa uusi maailmansota.

Panu Saarela

Ohvo kirjoittaa asiaa. Nämä nationalistisen kiiman sokaisemat eivät ymmärrä kokonaisuudesta mitään. Nationalismi itsessään on tietenkin myös myönteinen voima, mutta ääri-ilmiönä johtanut aina sotiin ja hävitykseen.

Typerää on edes kuvitella, että vihan, oman "paremmuuden" ja eristäytymisen tie toisi mitään hyvää. Maailmansotien taustojen ymmärrys ja opetukset ovat haihtuneet kuin tuhka tuuleen.

Sami Rinta-Mänty

Eiköhän ääriajattelu ihan mistä tahansa ole huono asia. Eri asia on sitten mitä kukakin pitää ääriajatteluna. Se leima kun heilahtaa nykyään jopa ihan vaan tosiasioiden tunnustamisesta ja valtavirrasta poikeamisesta. Jos ihmiset/ kansakunnat haluavat itse päättää asioistaan sen sijaan että luovuttavat vallan epäluonnollisille ja epädemokraattisille luomuksille ollaan vielä melko kaukana fasismista ja äärinationalismista vaikka vasemmanpuolen kulkijat nämä kaksi asiaa tahallaan haluavatkin niputtaa yhteen ajaakseen omaa asiaansa ja leimatakseen toisella tavalla ajattelevat.

Harri Tapani

Höh, noita amerikkalaisten propagandaåpajoja joiden tarkoitus on vaikuttaa eri maiden sisäisiin asioihin ja politiikkaan on ollut ympäri maailmaa jo vuosikausia, Reaganin ajoilta jo ja ennekin, myös Euroopassa.

Eräs europarlamenttaarikkomme takavuosina melkein kadehti ja tahtoi, että EU:lla olisi vastaavia käytössään, että EU:kin voisi paremmin sekoilla muiden maiden sisäisiin asioihin jne.

https://www.uusisuomi.fi/comment/295139#comment-295139

veli leppäjuuri

Eurooppa on heikko, ja johtuu täysin valtioiden epädemokraattisista järjestelmistä. Niissä itseään täynnä olevat henkilöt keräävät vain itselleen hyvät palkkiot, ja ovat unohtaneet tarkoituksella oikean demokratian periaatteet. Tehoton euroopan unioni on näiden näyttelijoiden estraadi, jossa tätä näytelmää käydään, korruptuneiden puolueiden johtamina.
Tässä leikki demokratiassa on menetetty kansalaisten ja valtioiden itsemääräämisoikeus, ja jokin taho vielä yrittää viedä valtioiden rajatkin. Voittajia ovat myös suomalaiset, Stubbin ja Kataisen tapaiset yliahneet pyrkyrit.

Panu Saarela

Nykypäivän nationalististen ja populististen puolueiden yhdistävänä tekijänä ovat mainitsemani eristäytyminen, oman kulttuurin ja kansan kuviteltu ylemmyys sekä vihapuhe. Näihin liikkeisiin sisältyy usein myös "vahvan" johtajan ihailu, väite kansan todellisen tahdon tietämisestä, enemmän tai vähemmän verhoiltu rasismi sekä kulttuurien vastakkainasettelu. (Asiallinen maahanmuuttokriittisyys on kokonaan toinen asia.)

Mielestäni lista ei paljon poikkea fasismista (tai äärinationalismista). Tosiasioihin hekin väittivät aikoinaan perustavansa.

Petri Hämäläinen

valtapuolueiden valhe on tien päässä, muiden eväät on syöty.

Kansojen itsemääräämisoikeus, oman maan asioiden ajaminen ja kansallistunto ovat aina olleet ja ovat jatkossakin länsimaisen kapitalistisen yhteiskuntamallin perusta.

Kommunistit ovat ajaneet kansojen yhtenäisyyttä ja rajatonta yhteiskuntaa. Vaihtelevalla menestyksellä.

Juuri samoja taistolaislauluja laulavat nyt suvaitsevat punavihreät. Pride on halpa kuin kopio 70-luvun rauhanmarsseista. Totalistaristit haluavat rajatonta valtaa, moralistista yhteiskuntaa jossa kaikki pelkäävät avata suunsa ja sanoa mielipiteensä. Fasismikirves heiluu kuten ennen viha kapitalisteja vastaan.

Harri Tapani

"Kansojen itsemääräämisoikeus, oman maan asioiden ajaminen ja kansallistunto ovat aina olleet ja ovat jatkossakin länsimaisen kapitalistisen yhteiskuntamallin perusta."

Tuolta aiemmasta löytyy tälläinen kun jaksaa lukaista:

"väittävät että "kansainvälisyys"on sosialismin keksintöä. Todellisuudessa se on jo vanha ilmiö kapitalismissa.

Kapitalismi on alusta alkaen ollut kansainvälistä – ei se koskaan ole ollut sellaista vapailla markkinoilla tapahtuvaa pientuotantoa mitä Adam Smith kuvasi..."

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/245861-juha-sipila-vihjasi-aktiivimalli...

Siellä kuvataan oikein hyvin kuinka mainitsemasi kansojen itsemääräämisoikeus ja demokratia häviää globaalin kapitalismin edetessä. Kommunismia tuskin kukaan enään nykymaailmassa ottaa vakavissaan.

Panu Saarela

Ei mikään yllätys, että trolli-Hämäläinen, Bannon ja Putin tukevat täysin rinnoin (ainakin viimemainittu myös taloudellisesti) nationalistista äärioikeistoa eri maissa. Heikko Eurooppa on Venäjän tavoite ja etu.

Huvittavaa on, että samaiset tahot ovat muka äärimmäisen antikommunistisia. Tosiasiassa he fasisteina jakavat samat kommunismin perusarvot.

Sama p-ka eri paketissa.