Perjantai 24.5.2019

Donald Trump kirjoitti Caps Lock päällä Iranin presidentille: ”ÄLÄ ENÄÄ KOSKAAN IKINÄ UHKAILE TAI KÄRSI SEURAUKSET”

Luotu: 
23.7.2018 09:47
  • Kuva: EPA
    Kuva

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump varoittaa Iranin presidettiä Hassan Rouhania Yhdysvaltojen uhkailusta Twitterissä.

Aiemmin sunnuntaina Yhdysvaltain ulkoministeri Mike Pompeo oli verrannut Iranin nykyjohtoa mafiaan. Rouhani oli puolestaan varoittanut Yhdysvaltoja vihamielisestä politiikasta Irania kohtaan.

Rouhanin mukaan sota Iranin kanssa olisi ”kaikkien sotien äiti”. Trump kirjoitti oman vastauksensa Twitterissä versaalein eli caps lock päällä. Nettietiketissä versaalein kirjoittaminen rinnastetaan huutamiseen.

–Älä enää koskaan ikinä uhkaile Yhdysvaltoja tai kärsit seuraukset, jotka historian aikana harvat ovat aiemmin kärsineet. Me emme enää ole maa, joka sietää hulluja puheitanne väkivallasta ja kuolemasta. Olkaa varovaisia! Trump varoittaa.

Yhdysvallat on aiemmin Trumpin johdolla vetäytynyt Iranin ydinsopimuksesta, jonka nojalla sopimuksessa mukana olleet maat alkavat purkaa Iranin vastaisia talouspakotteita.

Henkilöt: 
Paikat: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Ilari Kivi

Oltiin mitä mieltä Trumpin politiikasta tahansa, on hyvä että edes joku uskaltaa sanoa näille uhittelija-uskonto-diktaattoreille suoraan. Tälle uskonto-valtio epäterveelle kombinaatiolle on täytyy laittaa stop. Ei ole toiminut missään, ja tuplavallan keskittyminen yhdelle ukolle on ei vain vaarallista, vaan itsetuhoista.

Sami Rinta-Mänty

Käsittämätöntä! Kun Trump osoittaa mielenvikaisille fundamenttalisti uhoajille paikkansa ja puolustaa oman kansansa turvallisuutta eli tekee juuri sitä mihin hänet on demokraattisesti valittu niin jotkut täällä keskittyvät moittimaan häntä eikä näitä typeriä Iranin fundamenttalisteja. Sokeaa Trump vihaa. Juuri sitä samaa mitä valtamedia ruokkii. No, koirat haukkuu ja karavaani jatkaa kulkuaan. Six more years!

Panu Saarela

Trump on juuri kaikkien muiden kiivaasta vastustuksesta huolimatta irtisanoutunut sopimuksesta, joka takasi Iranin irtautumisen ydinaseista. Jotenkin tuntuu, ettei tällainen toiminta vähennä Iranin ja sodan uhkaa - eikä yllä olevan twiitin retoriikka.

Sami Rinta-Mänty

Trumpin mielestä sopimus ei ollut Yhdysvaltojen ja Israelin kannalta hyvä ja riittävä eikä taannut muuta kuin sen että Iran saa jatkaa vihan politiikkaansa ja saa siihen vielä tukea länsimailta. Kannattaa tutustua asioihin hieman monipuolisemmin kuin vain CNN/Yle/HS:n yms. valtamedian tarjoaman "totuuden" kautta.

Panu Saarela
Vastaus kommenttiin #14

Vielä kun tuolle Trumpin mielipiteelle olisi perusteet. Kaikki muut sopijamaat, jopa Venäjä muun lännen mukana, pitävät sopimusta tyhjää paljon parempana. IAEA:n mukaan Iran on noudattanut tiukasti sopimusta.

Trumpille suurin ongelma tuntuu olevan se, että sopimus on tehty Obaman aikana. Sopimusta, joka sitoisi täysin Iranin ulkopolitiikan, se ei tule koskaan tekemään.

Sami Rinta-Mänty
Vastaus kommenttiin #17

Iran on todellinen ja aito uhka erityisesti Israelille, jonka Iran on vannonut tuhoavansa. Tämä uhka on todellinen. Jos Trump uskoisi Iranin sopimuksen vähentävän tai poistavan tämän uhan väittäisin hänen pysyneen siinä kiinni. Eiköhän Yhdysvaltojen ja erityisesti Israelin tiedustelulla ole parempaa tietoa asiasta kuin meidän mutumme. Iranin sopimus ei mm. mitenkään sido Irania kehittämästä pitkänmatkan ohjuksia yms.

Panu Saarela
Vastaus kommenttiin #18

Totta kaiIran on uhka Israelille. Nyt on kuitenkin aiheena ydinsulkusopimus, jonka purkaminen tuskin lisää Israelin turvallisuutta.

Trumpia ei viime kädessä kiinnosta Israelin turvallisuus vaan äänestäjien äänet.

Markku Koivisto

Kulttuurien tuntemus voisi auttaa suhteuttamaan tuota idänkulman retoriikkaa ja sen uhkaavuutta. Eipä siinä mitään, saahan sinne syytää uhkauksia samalla mitalla, niin siellä keskenäänkin tekevät ilman että siitä seuraa mitään kouraantuntuvaa.