Perjantai 24.5.2019

Uusi brittiministeri brexit-sopasta: ”Hyvin todellinen riski”, ettei sopimusta vahingossa synnykään

Luotu: 
23.7.2018 15:01
  • Kuva: EPA
    Kuva
    Ison-Britannian uusi ulkoministeri Jeremy Hunt tapasi tänään saksalaisen kollegansa Heiko Maasin.
|

Ison-Britannian uusi ulkoministeri Jeremy Hunt arvioi, että ilmassa on ”hyvin todellinen riski” sille, että brexit-sopimusta ei ”vahingossa synnykään”.

–Tämä johtuu uskoakseni siitä, että monet EU:ssa ajattelevat, että jos vain odotetaan kyllin kauan, niin Britannia jänistää, mutta niin ei käy, Hunt sanoo Bloombergin mukaan valtiovierailullaan Saksassa.

Huntin edeltäjä, brexitin puolesta voimakkaasti kampanjoinut Boris Johnson ilmoitti jättävänsä ulkoministerin tehtävät aiemmin tässä kuussa vastalauseena pääministeri Theresa Mayn ajamalle brexit-linjalle. May julkisti oman ehdotuksensa 12. heinäkuuta, eikä hän ole saanut sille selvää tukea edes omasta puolueestaan.

Aiemmin viime perjantaina EU:n brexit-neuvottelija Michel Barnier vihjaili, ettei Mayn ehdotus sovi EU:lle neuvottelupohjaksi. Barnier ei Politicon mukaan suoraan tyrmännyt ehdotusta, mutta vihjasi, että tulevaa EU:n ja Ison-Britannian suhdetta määriteltäisiin EU:n ehdoilla, joihin Mayn ehdotukset eivät sovi.

–Kuten tiedätte, tämä ehdotus on hyvin intensiivisen Ison-Britannian sisäisen väittelyn tulosta. Väittelyn, joka oli tarpeellinen. Uskon, että me kaikki olemme nähneet, että väittely ei Isossa-Britanniassa ole vielä ohi, Barnier totesi.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Pasi Anttila

Niinkö, kovasti vaan on yritykset, varsinkin suuret finanssiyritykset huolissaan.
On tainnut jo nyt ennen eroa leikata prosentin kasvusta pois. Ei yritykset harkitsisi siirtoa ja olisi noin huolissaan jos "kauppa käy kuten ennenkin"

Panu Saarela

Näillä vakiotrolleilla on paniikinomainen tarve liioitella Brexitin hyötyjä ja ennen kaikkea vähätellä sen haittoja.

Äänestystä ennen Brexitin kannattajat valehtelivat eron myötä säästyvän 400 miljoonaa euroa viikossa. Hallituksen teettämien laskujen mukaan Britannia tulee, erosopimuksesta riippuen, menettämään 400-4000 miljoonaa viikossa.

Näin rehellistä on nationalistinen populismi.