Maanantai 20.5.2019

Donald Trump uhkasi jälleen hallinnon sulkemisella: ”Maahanmuuton perustuttava ansioihin”

Luotu: 
29.7.2018 18:19
  • Kuva: EPA
    Kuva
    Donald Trump.
|

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump uhkaa liittovaltion hallinnon sulkemisella, jos demokraatit eivät kongressissa tue Trumpin ajamia muutoksia maahanmuuttoa koskeviin lakeihin.

–Olen valmis sulkemaan hallinnon, jos demokraatit eivät anna meille ääniä. Meidän on lopultakin päästävä järjestelmään, jossa maahanmuuton on perustuttava ansioihin. Tarvitsemme upeita ihmisiä maahamme, hän tviittasi.

Trump on Reutersin mukaan pyytänyt kongressilta 25 miljardia dollaria muurin rakentamiseksi Yhdyvsvaltojen ja Meksikon rajalle. Kongressi hylkäsi pyynnön viimeksi tällä viikolla.

Trump esitti saman uhkauksen vuosi sitten. Yhdysvalloissa valtionhallinnon sulkeminen eli government shutdown tapahtuu, jos presidentti ja kongressi eivät saa budjettilakia ajoissa hyväksytyksi. Liittovaltion hallinto oli suljettuna tämän vuoden alussa.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Ari Ohvo

Trump taas osoittaa tietämättömyytensä. Amerikkaan laittomasti tulevat eivät todellakaan työskentele missään hienoissa töissä vaan ovat enemmänkin puutarhureina, tarjoilijoina, siivoojina ja ovat kausittain poimimassa hedelmiä. Kaikki töitä, joissa palkat on poljettu pohjalle. Silti Amerikkaan tuleminen on parempi vaihtoehto kuin jäädä kotimaahan työttömäksi.

Mikko Toivonen

Eikä muuri ole järjellinen ratkaisu vaan se, että työnantajat saavat tuoda laillisesti halpatyövoimaa kausi yms. töihin ja ainakin ensimmäiset vuodet määräaikais viisumilla ja luvilla.
Koulutettu työvoima liikkuu omia kanaviaan pitkin ja heidänkin määräaikais työlupia pitäisi kovasti helpottaa jos laatu väkeä halutaan.
Jokainen viisas valtio ottaa mielellään tehokasta ja halpaa työvoimaa tekemään tarpeellisia töitä, joita omat kansalaiset eivät suostu tekemään tai vaativat olosuhteita jotka tulevat niin kalliiksi ettei tuotanto enää lyö leiville.
Myös Euroopassa tulisi aloittaa helpompi mutta määräaikaisluvitettu pääst työmarkkinoille ja samalla varmistettava että edullisten palkkojen vastineeksi työnantaja järjestää asiallisen ja edullisen joukkomajoituksen vaikkapa kausityövoimalle ja pitää heidän perustarpeistaan kohtuullista huolta..
Kumpa voisitte matkustaa vaikkapa vain Dubain Al Quoz teollisuusalueelle näkemään miten vierastyöläiset majoitetaan ja ovat kuitenkin eri tasoissa tyytyväisiä

"täysin" kouluttamaton työvoima esimerkiksi Nepalista, Intiasta ja Pakistanista joitakin lähtömaita nimetäkseni oppii työssä tekemään vaativaakin tehtävää varsin nopeasti

Harri Tapani

" tarpeellisia töitä, joita omat kansalaiset eivät suostu tekemään"

Niinpä, sivistysmaissa on ollut tapana vaatia säädyllisiä olosuhteita työntekijöillekin, tai suurin osa sivistysmaiden asujaimista on pitänyt asiaa itsestään selvänä jo aika pitkään.

Toivottavasti tässä ei aleta matkimaan kehitysmaita ja vastaavia työväestön olojen romuttamisella, sellaisella on tapana aiheuttaa monenlaisia ongelmia ja jopa ääriliikkeiden nousua.

Tapio Mäkeläinen

Nähty on. Puhdasta orjatyötä. Passit kanissa vuosia ja suuri osa rahasta menee veden ostamiseen. Mutta jos sekin on parempi kuin jäädä kotimaahan niin miettiä sopii.
Minua on ruvennut pelottamaan että lähtevätkö ne massat joku päivä vyörymään tänne?
Jalostamoilla tehdään suojavaatteissa työtä ja lämpöä yli 40 c. Osmoosilla puhdistetaan merivettä ; litralla dieseliä saadaan litra vettä.
Näitä juttuja piisaa.
Mutta ei tuo meksikojuttu mikään Trumpin idea ole. Kävin Tijuanassa 1973 Diegosta ja pilvin pimein oli väkeä pyrkimässä Kaliforniaan. Rajalla oli joku katos missä esiteltiin tapoja , joilla oli yritetty läpi. Vaihto-oppilaalle ei asiasta puhuttu mutta meksikolaisia pyöri ympäri ämpäri piikomassa ja nämä valkoiset ei tehneet yhtään mitään fyysistä. Sitten 4.7 vietiin heille almuja kun saivat 1 vapaapäivän. Ekan kerran tunsin asian jota kutsutaan myötähäpeäksi.