Tiistai 25.6.2019

Tyrmistys Donald Trumpin poikkeuksellisesta ulostulosta leviää: ”Hän on paniikissa”

Luotu: 
1.8.2018 18:48
Päivitetty: 
1.8.2018 19:41
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Donald Trumpia syytetään oikeudenkäyntiin sekaantumisesta.
|

Yhdysvalloissa on reagoitu välittömästi siihen, presidentti Donald Trump vaati oikeusministeri Jeff Sessionsia lopettamaan erikoissyyttäjä Robert Muellerin Venäjä-tutkinnan.

–Trump vaatii erikoissyyttäjän erottamista, kun hänen kampanjapäällikkönsä joutui oikeuden eteen. Hän on paniikissa. Kongressin on suojeltava Muelleria, demokraattien kongressiedustaja Don Beyer kirjoittaa vastauksena Trumpin tviittiin.

(Juttu jatkuu tviitin alla.)

 

 

Demokraattisenaattori Richard Blumenthal syyttää Trumpia suoraan oikeudenkäyntiin sekaantumisesta.

–Tällaiset uhkailut eivät ole sattumaa. Ne kertovat mielentilasta ja aikeista oikeuden vastustamisesta, hän kommentoi Reutersin mukaan.

Demokraattien kongressiedustaja Adam Schiff on samaa mieltä.

–Tämä on selkeä yritys estää oikeutta. Amerikka ei saa koskaan hyväksyä tällaista, hän tviittaa.

CNN:n mukaan oikeusministeriö on kieltäytynyt kommentoimasta asiaa.

Trumpin asianajaja Rudy Giuliani kertoo, että presidentti toi julki vain mielipiteensä, joka on jo pitkään ollut hänen henkilökuntansa tiedossa.

–Olemme sanoneet jo kuukausien ajan, että on aika päättää tutkinta. Presidentti on samaa mieltä, hän sanoo Reutersille.

Cornellin yliopiston oikeustieteen professori Jens David Ohlin arvioi tviittien kuvailevan presidentin turhautumista, koska hän ei pysty kontroilloimaan Venäjä-tutkintaa.

Lue lisää: Donald Trumpilta tviittien vyöry Venäjä-tutkinnasta: ”Oikeusministerin pitäisi lopettaa tämä nyt heti”

The New York Times kertoi viime viikolla erikoistutkija Muellerin käyvän läpi myös Trumpin tviittejä.Mueller haluaa tutkia, onko presidentti pyrkinyt puuttumaan tutkintaan tavalla, jota voi pitää oikeuden vastustamisena. On poikkeuksellista, että presidentti pyrkii puuttumaan oikeuslaitoksen toimintaan.

Donald Trump kohautti presidentinvaaleihin ja Venäjä-tutkintaan liittyvillä kommenteillaa myös Helsingissä tavatessaan Venäjän presidentti Vladimir Putinin. 

Amerikkalaisten mukaan Trumpin esiintymisestä tiedotustilaisuudessa Putinin kanssa syntyi vaikutelma, että hän uskoi pikemmin Putinia kuin oman maansa turvallisuusviranomaisia vaalisekaantumisesta. 

Trump perui puheitaan kohun jälkeen ja vakuutti luottavansa Yhdysvaltain turvallisuusviranomaisiin. Hän sanoi hyväksyvänsä tiedustelutiedot, joiden mukaan venäläiset ovat vaikuttaneet vaaleihin. Samaan aikaan hän on kuitenkin todennut, että vaaleihin sekaantumisessa kyseessä saattoivat olla myös jotkut muutkin kuin venäläiset. 

Lue myös: 

Trump: Putin henkilökohtaisesti vastuussa Venäjän sekaantumisesta USA:n vaaleihin

Trump raivostutti tukijansakin: ”Häpeällistä”, ”Maanpetturi”, ”Vakavin virhe”

Jaa artikkeli:

Kommentit

Antti Latvala

Ikävä kyllä amerikkalaisiin eniten vetoava keino suosion nostattamiseksi on sota. Saapa nähdä, mitä vielä on tulossa - toivotaan, että polittisessa järjestelmässä on riittävästi järkeä nähdä DT oikeassa valossa.

Mikko Toivonen

Asia onkin varsin pelottava jos ajattelee amerikkalaisten presidenttien "vaalitoimintaa" sotimalla historiallisessa perspektiivissä. Omani ulottuen käsityskykyisenä aina Eisenhowerin aikoihin. Sotaa on usein käytetty suosion kasvattamiseen eikä aina ideologisesti oikein perusteinkaan tai yleisesti hyväksyttävästä syystä. Viimeisin sellainen oli Bush Juniorin aloittama Irakin sota ja perustellun Afghanistan sodan tavallaan kesken jättäminen jota edelleenkin "paikkaillaan".
Tältä nykyiseltä voimme odottaa mitä tahansa ja ilman mitään oikeaa syytä, Selvää tietenkin on, että valittu kohde on taatusti heikompi ja tulee "häviämään" ja "suurpresidentti (suu)" tulee voittamaan, win.
Tulevat välivaalit tuskin vielä riittänevät sodan aloittamiseen, mutta seuraavista presidentinvaaleista en menisi ennustelemaan.
Heikkoja mahdollisia vihollisia ei vaan ole montaa

Petri Hämäläinen

Sama kuin jos sinulla olisi raiskaussyytteet niskassa toista vuotta vaikka et olisi mitään tehnyt.

Sitten tulisi kyseisessä rikostutkinnassa ilmi että autokuskisi lunttasi matikankokeissa, veljesi syö reseptilääkkeitä ja tädilläsi on uusi mies.

Ja puoli kansaa valehtelijoita hurraa.

Ari-Matti Kytölä

Amerikkalaisilla on jonkinlainen harha omasta merkityksestään tässä maailmassa. Kun on maailmanpoliisina häärinyt vuosikymmeniä, niin nyt kaiken toisten asioihin sotketumisten jälkeen nillitetään venäläisten osuudesta heidän vaaleissaan, vaikka mitään varsinaista näyttöä sen vaikutuksesta Hillaryn yllätyshäviöön ei olekaan. Itse ovat manipuloineet lukemattomat vaalit eri puolella maailmaa. Trumpin aika menee melkein siihen, että yrittää selvitä eri demokraattitahojen kehittämistä syyttelyistä ja törkyjuttujen kaiveluista, jotka tapahtuivat Trumpin ollessa vielä pelkkä businessmies. Vähemmästäkin alkaa närästää ja tekee mieli antaa vähän takaisin pääosin työpaikkansa menettäneille entisille valtion virkamiehille, joita demokraattileiri nyt kaivaa esiin tekemään sensaatiopaljastuksia. Nyt vaan kunnon sota pystyyn, raivoisat pommitukset demokratian nimissä ja hoplaa Trump on kaikkien suosikki.

Nikolai Holopainen

Adam Schiffillä, joka tunnetaan yhtenä äänekkäimmistä Trumpin vastustajana on kaikki tieto Trumpin mahdollisista rikkomuksista. Ja se, että hän ei ole vuotanut niitä julkisuuteen on todiste T.n syyttömyydestä. Eikö näissä uutisissa voisi tuoda esiin myös Trumpia tukevia näkökantoja?

“I have not seen one scintilla of evidence that this president colluded, conspired, confederated with Russia, and neither has anyone else, or you may rest assured Adam Schiff would have leaked it,” Gowdy said on “Fox News Sunday.”

Panu Saarela

Pietarin trollipajan edustaja kertoo varmaa tietoa.

Yleensä Tapani laittaa liitteeksi lähteen, joka ei liity mitenkään aiheeseen. Nyt kun lähdettä kaivattaisiin, sitä ei tietenkään ole. Ja jos olisi, ei liittyisi aiheeseen.

Harri Tapani
Vastaus kommenttiin #18

Voi oi, lähde on ollut näillä sivuillakin näkyvissä jo meneen kertaan, vaikkapa tuolta kommenteista löytyy kysymäsi linkki mainittuun Iltasanomien uutiseen, lainaan vielä sieltä lyhyesti:

"ainakin 20 eri liittovaltion virastoa on valmistanut samantyyppisiä tekaistuja uutisia useille tv-asemille tarkoituksenaan muokata mielipiteitä myönteisiksi hallinnon toimille..."

https://www.uusisuomi.fi/comment/452582#comment-452582

"Yleensä Tapani laittaa liitteeksi lähteen, joka ei liity mitenkään aiheeseen."

Et vain osaa lukea tai muuten vaan trollailet, esimerkkinä tuossa edellä oleva linkki, siinä lukee "comment xxxxx, se x tarkoittaa kommentin numeroa ja linkki vie ylensä suoraan kommentiin jos vain malttaa odottaa, kommentista sitten löytyy yleensä mihin vitataan.

Hannu Tervola

Juu trump on hyvä äijä. Ja tämä teidän valehtelu ei sitä muuta. Te ja muut vastistajat olette paniikissa. Ehkä jäätte seuraavaksi kiinni omista kusetuksistanne.. Asiahan on jo todistettu moneen kertaan hillary ja demokraatit sopivat vaikka sun mitä venäläisten kanssa. Nyt se ei riittänytkään hillerin valintaan :)

Tapio Mäkeläinen

Kumma että teillä moskovan trolleilla on tämä asia niin kieroutuneesti hanskassa. Tuossa jutussa nimenomaan republikaanien napamiehet jyrisevät.
Yhdysvalloissa keväällä käydessäni käytiin keskustelua mm Trumpin mielentilasta ja tasapainosta.
Suomalaisilla on vielä pahempi oma likapyykki korissa mitä tulee Kekkosen aikaan. Suunnitelmat 1970- alussa olivat järkyttäviä mm politisoida oikeuslaitos.