Maanantai 20.5.2019

Tutkijat ruotivat Donald Trumpin tviittejä: ”Onko tämä aikuisen ihmisen lausunto?”

Luotu: 
5.8.2018 09:54
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
|

Arvostettu geopolitiikan asiantuntija, Eurasia Groupin perustaja ja johtaja, New Yorkin yliopiston professori Ian Bremmer, ajatushautomo Atlantic Councilin kokenut Itä-Euroopan asiantuntija, ekonomisti ja Boris Jeltsinin venäläishallinnon neuvonantajiin kuulunut Anders Åslund sekä Harvardin yliopiston oikeustieteen professori Laurence Tribe ruotivat Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin viimeaikaisia, kohua aiheuttaneita tviittejä poikkeuksellisen suorin sanoin.

Trump kommentoi muun muassa Iranin tilannetta lauantaina Twitterissä.

–Iran ja sen talous, niillä menee hyvin nopeasti hyvin huonosti. Tapaan tai en tapaa, sillä ei ole väliä, se on heistä kiinni.

Trump sanoi aikaisemmin viikolla olevansa valmis tapaamiseen Iranin presidnetin Hassan Rouhanin kanssa. Rouhanin mukaan Yhdysvaltojen palaaminen ydinsopimukseen ja vihollisuuksien liennyttäminen ovat edellytyksiä minkäänlaisille neuvotteluille.

Viime viikolla Trump uhkasi Rouhania suorin sanoin Twitterissä.

Lue tarkemmin: Donald Trump kirjoitti Caps Lock päällä Iranin presidentille: ”ÄLÄ ENÄÄ KOSKAAN IKINÄ UHKAILE TAI KÄRSI SEURAUKSET”

–Onko tämä aikuisen ihmisen lausunto, Anders Åslund ihmettelee lauantaista kommenttia.

Trump aiheutti kohun viikonloppuna myös haukkumalla koripallotähti LeBron Jamesia.

– Television tyhmin mies, Don Lemon, haastatteli juuri Lebron [sic] Jamesia. Hän sai Lebronin näyttämään fiksulta, missä ei ole helppoa onnistua. Minä tykään Mikesta, presidentti tviittasi.

Hän viittasi CNN-kanavan ohjelmaan, jossa LeBron James oli perjantai-iltana haastateltavana. Samalla Trump kertoi kannattavansa Mikea, Michael Jordania

–Donald Trumpilta kaikista ihmisistä LeBron Jamesin ja Don Lemonin loukkaaminen on sekä typerää että rasistista. ”Vakaa nero” onkin ennakkoluuloinen idiootti, oikeustieteen professori Laurence Tribe kommentoi Twitterissä.

Ian Bremmer puolestaan sanoo toivovansa, ettei rasismi olisi niin tehokasta politiikassa.

–Itse asiassa en usko, että (Trumpin) tviitti itsessään on rasistinen. Uskon, että syy sen postaamiseen on.

Donald Trumpin vaimo Melania Trump kehui lauantaina tiedottajansa kautta LeBron Jamesia ja erityisesti tämän vähäosaisille lapsille perustamaa peruskoulua. Melania Trump sanoi BBC:n mukaan myös suhtautuvansa avoimesti vierailuun koulussa.

Kuohuntaa Yhdysvaltain presidentin ympärillä oli myös aikaisemmin tällä viikolla, kun hän vaati Twitterissä oikeusministeri Jeff Sessionsia lopettamaan erikoissyyttäjä Robert Muellerin Venäjä-tutkinnan.

Lue lisää:

Tutkija ei niele Valkoisen talo selitystä Donald Trumpin tviitistä: ”Ei ole pelkkä viaton mielipide”

Tyrmistys Donald Trumpin poikkeuksellisesta ulostulosta leviää: ”Hän on paniikissa”

Donald Trumpilta tviittien vyöry Venäjä-tutkinnasta: ”Oikeusministerin pitäisi lopettaa tämä nyt heti”

Jaa artikkeli:

Kommentit

Juha-pekka Naukkarinen

Tällaista kieltä yleensä tavalliset kansalaiset käyttävät joka maassa ja ymmärtävät sitä oikein hyvin,valtionpäämiehet ja Suomen poliitikot yleensä saivartelevat ja kiertelevät totuutta parhaansa mukaan,jotta voivat jälkeenpäin vääntää sanomansa miksi haluavat,tarkoittamalla sitä tai tätä,suoraa puhetta on odotettu kauan,on hyvä,jos joku sen aloittaa,kuten Trump on tehnyt,hyssyttelyn aika on ohi! Ei kukaan tunnu syyttävän Trumpia vihapuheesta,kuten Suomessa tehdään omien kansalaisten totuudenmukaisista lausunnoista!