Sunnuntai 26.5.2019

Trumpia rasistiksi syyttänyt ex-avustaja: Nauhoitin salaa potkuni – minua uhkailtiin

Luotu: 
13.8.2018 13:08
  • Kuva: EPA
    Kuva
|

Yhdysvaltain presidentin avustajan tehtävästä potkut saanut Omarosa Manigault Newman väittää nauhoittaneensa potkunsa Valkoisessa talossa. NBC on julkaissut sunnuntaina osia nauhoitteesta, jolla naisen mukaan häntä uhataan.

Manigault Newmanin paljastuskirja Trumpista julkaistaan tiistaina. Hän on tuntenut Trumpin pitkään  ja ollut mukana esimerkiksi Diili-televisiosarjassa. Kuohunta kirjan paljastuksista on jo alkanut Yhdysvalloissa.

Väite potkujen nauhoittamisesta on herättänyt huomiota etenkin sen takia, että Manigault Newmanin mukaan potkut annettiin Valkoisen talon tilannehuoneessa, jossa elektroniset laitteet on CNN:n mukaan kokonaan kielletty turvallisuussyistä. Valkoisen talon tiedottaja Sarah Sanders kommentoikin väitteitä pöyristyneessä tiedotteessa, jossa hän syytti Manigault Newmania räikeästä piittaamattomuudesta kansallisen turvallisuuden suhteen.

Jo aiemmin Valkoinen talo on syyttänyt paljastuskirjan olevan täynnä valheita ja vääriä väitteitä. Trump itse kutsui Manigault Newmania surkimukseksi vastatessaan lauantaina toimittajien kysymyksiin tämän paljastuksista.

Manigault Newmanin mukaan nauhoite on peräisin vuodelta 2017 ja siinä kuultava ääni kuuluu Valkoisen talon kansliapäällikkö John Kellylle. Nauhalla miesääni sanoo, että potkujen taustalla ovat etenkin vakavat koskemattomuusongelmat. Manigault Newman kertoo kokeneensa Kellyn sanat uhkaavina. Nauhalla miesääni toivoo Manigault Newmanin lähtevän ystävällismielisesti, jotta tämä voi jatkaa elämäänsä ilman minkäänlaisia mainevaikeuksia tulevaisuudessa. Manigault Newman sanoo NBC:lle nauhoittaneensa keskustelun suojellakseen itseään valheellisilta väitteiltä.

Yhdysvaltalaismedia kertoi potkujen aikoihin joulukuussa lähteisiinsä vedoten, että Newman oli saatettu ulos Valkoisesta talosta sen jälkeen, kun hän oli yrittänyt päästä presidentin omiin tiloihin kuultuaan potkuistaan.

Manigault Newman kutsuu kirjassa Trumpia rasistiksi ja naisvihaajaksi. Hän muun muassa väittää, että on olemassa nauhoite, jossa Trump käyttää halventavaa neekeri-sanaa Diili-ohjelman kuvauksissa. NBC:n haastattelussa hän väittää kuunnelleensa nauhoitetta henkilökohtaisesti. Media ei kuitenkaan ole pystynyt hakemaan väitteille vahvistusta.

Washington Post kertoi jo viikonloppuna, että Manigault Newmanille tarjottiin mittavaa korvausta siitä, että hän sitoutuisi pysymään julkisuudessa vaiti Trumpista ja varapresidentti Mike Pencestä sekä näiden perheistä. Lehti kertoi nähneensä salassapitosopimuksen, jota Manigault Newman ei ollut allekirjoittanut. Hänen mukaansa Trumpin miniä Lara Trump tarjosi allekirjoitusta vastaan uutta työtä 15 000 dollarin kuukausipalkalla.

Jaa artikkeli:

Kommentit