Lauantai 25.5.2019

Ruotsin pääministeri pillastui autopaloista – ”Mitä hemmettiä te oikein touhuatte?”

Luotu: 
14.8.2018 10:28
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Stefan Löfven.

Ruotsin pääministeri Stefan Löfven on kommentoinut Ruotsin viimeöisiä autopaloja. Viime yön aikana useissa kaupungeissa sytytettiin tuleen kymmeniä autoja.

Lehtitietojen mukaan autoja on sytytetty tuleen Göteborgissa, Trollhättanissa, Lysekilissä ja Falkenbergissä. Aftonbladetin tietojen mukaan myös Tukholman alueella ja Uppsalassa olisi ollut autopaloja. Poliisi epäilee, että tuhopolttoja koordinoitiin sosiaalisessa mediassa. Löfven itse arvioi, että iskuja organisoitiin ennennäkemättömällä tavalla. Hän arvioi niiden muistuttavan jo sotilasoperaatiota.

–Olen raivostunut. Ihan tosissaan. Minun kysymykseni näille tekijöille on, että mitä hemmettiä te oikein touhuatte? sanoo Löfven Sveriges Radion haastattelussa.

Löfvenin mukaan tekijät pilaavat asuinalueita itseltään ja naapureiltaan.

–Tähän yhteiskunnan pitää puuttua kivenkovalla tavalla.

Ruotsissa valmistaudutaan valtiopäivävaaleihin, jotka käydään runsaan kolmen viikon kuluttua syyskuun 9. päivä. Löfven on puoluetaustaltaan sosialidemokraatti.

Henkilöt: 
Paikat: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Tommo von Tallrik

Pääministerin esittämä kysymys on hyvä ja aiheellinen: jos tästä joku hyötyy, niin se on nimenomaan Ruotsidemokraatit. Ja toisaalta eniten kärsimään joutuvat töissä käyvät, asiansa hoitavat, tavalliset maahanmuuttajataustaiset ihmiset. Jännä nähdä, mitä poliisi tutkimuksissaan tapauksen taustoilta vielä löytää.

Arto Kalevi

" Jännä nähdä, mitä poliisi tutkimuksissaan tapauksen taustoilta vielä löytää "
No, mitäs ovat tähän asti näistä tapauksista löytäneet, jos edes ovat uskaltautuneet tutkimaan ...
Ikävää seurata maan vajoaminen täydelliseen kaaokseen sekä anarkiaan ja vain oman poliittisen sinisilmäisen naiviuden ja unelman tähden ...
Maailman paratiisi muuttuu palavaksi helvetiksi ...

Hannu Tervola

Ohoh poliitikko jyrähti. Oli varmaan myös niin järkyttynyt ettei ikinä ennen ole ollut. Ja varmaan myös laittaa calittelut karsineille osapuolille. Toki myös parinpäivän sisällä ilmoittaa puuttuvansa rajulla kädellä (vaalit tulossa) sitten koittaakin jo uusi päivä ja uudet kujeet.

Tapio Ukkola

Löfvenin politiikka on täysin epäonnistunut ja nyt vaalien alla sitten yrittää ärhennellä. Jos Ruotsi haluaa vielä pelastua sekasorrolta, on sen muutettava radikaalisti maahanmuuttopolitiikkaansa. Onko jo liian myöhäistä, Luoja yksin tietää. Toivottavasti tämäkin tapahtuma avaa suomalaisten päättäjien silmiä.

Airi Pulkkinen

Muistan kun tämä Stefan Löfven vielä hyvään aikaan kertoi lennettyään Ruotsin yläpuolella että tänne kyllä mahtuu maahanmuuttajia. Näitä vastuuttomia lausunnon antajia löytyy paljon myös meiltä. Pääministeriksi pyrkivä Antti Rinne totesi 9.10.2016 turvapaikanhakijoiden kuluista, että olemme maailman rikkaimpia, eikä apu ole ongelma taloudellemme, eikä myöskään raha ole pois työttömiltä tai eläkeläisiltä. Mitenkä joillekin asuminen ja eläminen Suomessa olisi ilmaista?

Esa Väyrynen

"–Olen raivostunut. Ihan tosissaan. Minun kysymykseni näille tekijöille on, että mitä hemmettiä te oikein touhuatte? sanoo Löfven"

Parempi olisi kysyä Löfveniltä, että mitä helvettiä itse touhuat.
Voisin jopa lyödä kruunusta vetoa, että nämä uusruotsalaiset tai heidän jälkeläisensä on näiden takan.

Eero Pekonen

Suomalaisten poliitikkojen kannattaisi perehtyä Ruotsin tilanteeseen. Touko Aalto, Ville Niinistö, Li Andersson, Petteri Orpo ja Antti Rinne: tehkää viikon opintomatka Göteborgin ongelma-alueille. Kannattaa kävellä pitkiä lenkkejä eri alueilla iltaöisin ilman turvamiehiä.

Erkki Johansson

Löfvenin "raivo" tulee olemaan lyhytikäinen; vaalien jälkeen Ruotsi jatkaa samalla linjalla kuin ennenkin, ellei tapahdu jotakin täysin odottamatonta: Ruotsidemokraatit saavat yksinään enemmistön valtiopäivillä.

Löfvenin kommentti on pelkkä puuskahdus, ei edes vaalilupaus. Eihän hän luvannut mitään toimenpiteitä, ei edes sellaisten harkitsemista. Eli Ruotsissa jatketaan vanhaan tapaan: autot palavat, kauppoja ryöstellään, maahanmuuttajajengit valtaavat lisää alueita, kantaruotsalaiset pelkäävät kodeissaan ja lehdistö taivastelee.

Marja-Liisa Penttinen

Avoimien rajojen politiikkaa nämä nykydemarit ajavat koko ajan,kuten suomessakin! Nämä nykydemarit ovat syöneet aatteensa ja ovat valmiita myymään maansa ahneuttaa,omien etujen vuoksi.Ihmettelen suuresti kuka veronmaksaja/työn raskaan raataja näitä enää äänestäisi!Eduskunnassa on enää vain Persut jotka muistavat minkä maan etujen puolesta heidät on sinne valittu!

Markku Lehto

Mitähän mahtaa moisiin pääministerin uhkaaviin puheisiin sanoa Ruotsin hallituksen sosiaalipuolen ministerit Annika Strandhäll ja Lena Hallengren sekä muut demarien naisministerit ?

Näinkö:

"Samhället måste ta ansvaret för vad som de här unga killarna har gjort" . "Vi måste förstå att ungarana har så svår." ?

Jarmo Lius

Tapahtumilla on selkeä syy. Poltot oli viesti ruotsalaiselle yhteiskunnalle. Polttajat näyttivät kykynsä organisoitua, rohkeutensa tuhopolttoihin. On siis kysyttävä mihin kaikkeen muuhun he ovat valmiita tämän varoituksen lisäksi.

Väittäisin Ruotsin olevan nyt tekijöiden panttivanki.

Janne Pohjala

Eiköhän tässä ole kaksi asiaa taustalla:

1) Raiskaamme naisesi ja poltamme autosi, etkä voi meille mitään

2) Muuta pois meidän alueeltamme, jotta saamme alueemme jota hallitsemme, eikä tänne kukaan muu uskalla tulla

Näin luodaan ghettoja jotka sitten kasvavat niin isoiksi ettei polisikaan voi niille mitään. Saavutetaan koskemattomuus. Valtio valtiossa.

Paljonko annetaan Lövenille pisteitä?

Antti Brusi

" Monen ihmisen auto on tuhoutunut, eivätkä he pääse töihin ja menettävät paljon rahaa, jatkaa kokoomusjohtaja."
Tämä oli Ylen jutussa. Ei voi muuta kuin nauraa. Samanlaisia veijareita nämä kykypyolueen kihot lahden molemmilla puolen.

Janne Mäkelä

Johan meillä on aika mittava "valkoinen pako" meneillään Itä-Helsingin, Itä-Vantaan ja tiettyjen Espoon alueiden osilta kehyskuntiin, joissa ei toteuteta niin liberaalia maahanmuuttopolitiikkaa ja lasten luokkien äidinkieli on suomi.

Janne Mäkelä

Ja toinen koulukieli on tietysti ruotsi. Meille tänne Nurmijäven Klaukkalaankin (Klösvskog) perustettiin ensimmäinen ruotsinkielinen päiväkoti ja ala-aste vasta viime vuosina, koska ruotsinkielinen väestö yllättäen lisääntyi alueella :)

nico nyman

Muuan antifasisteiksi itseään kutsuvat punikkianarkistit jotka tykkää heilutella mustia lippu jamiekkareissa ja naamioituneena hakata mm hevosia ja ihmisiä, polttivat erään baarinpitäjän auton kostoksi siitä että tämä oli antanut äärioikeistolaista musiikkia soittavien bändien esiintyä baarissaan, joten uskon että samat tosin ruottalaiset versiot näistä kommareita ihailevista penskoista oli lietsomassa autoja liekkeihin myös naapurissa tiki kera uusruotsalaisten jotka mm ovat olleet kivittämässä poliisia tapahtumapaikalla kuten uuteen ruotsalaiseen(lue islamilaiseen) kulttuuriin kuuluu...