Perjantai 24.5.2019

Suomalaisasiantuntija ihmettelee Genovan sillan totaaliromahdusta: ”Äärimmäisen harvinaista”

Luotu: 
15.8.2018 07:37
  • Kuva: All Over Press / EPA
    Kuva
    Genovalainen moottoritiesilta romahti tiistaina tuhoisasti.

Ainakin 26 ihmistä kuoli tiistaina moottoritiesillan romahdettua Italian Genovassa. Suomalaisasiantuntija ihmettelee sillan totaaliromahdusta Tekniikka&Talouden haastattelussa.

Romahduksen syistä ei ole vielä tietoa, mutta paikallisen poliisin arvion mukaan romahduksen syy olisi sillan rakenteiden heikkous. Silta romahti molempien ajosuuntien kohdalta.

Liikenneviraston järjestelmävastaava Heikki Myllymäki ei halua vielä spekuloida romahduksen syillä, mutta ihmettelee, miten silta on päässyt romahtamaan ilman ennakkovaroitusta.

– Kyllä tällainen on äärimmäisen harvinaista. Sillat ovat lähtökohtaisesti sitkeitä rakenteita, eli rakenne kyllä varoittaa rajusti ennen täydellistä murtumista, Myllymäki sanoi T&T:lle tiistai-iltana.

Romahtanut silta oli rakennettu 1967 ja sitä oli korjattu vuonna 2016. Myllymäki sanoo, että siltojen totaaliromahtamiset eivät yleensä tapahdu, kun sillat ovat käytössä.

– Usein tällaiset totaaliromahtamiset tapahtuvat rakentamisen aikana tai siltojen purkamisen yhteydessä.

Myllymäen mukaan Suomessa siltojen kuntoa tarkkaillaan säännöllisesti. Myös siltojen korjaustarpeet ja -mahdollisuudet arvioidaan tarkasti. Liikennevirasto ja kunnat noudattavat tarkastusprosessia, jossa silloille tehdään yleistarkastus viiden vuoden välein. Jos yleistarkastuksessa löydetään merkkejä kunnon huononemista, sillalle tehdään erikoistarkastus ja päätetään jatkotoimenpiteet.

LUE LISÄÄ:

Karu video moottoritiesillan romahtamisesta leviää somessa: ”Tämä on kauhistuttavaa”

Moottoritiesilta romahti Italiassa, kymmenien pelätään kuolleen

Paikat: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit