Keskiviikko 22.5.2019

Ruotsin autopalot: Pääministeri mukana katupartiossa – uusia tuhopolttoja

Luotu: 
15.8.2018 09:54
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Stefan Löfven piti tiedotustilaisuuden tiistaina poltettujen autojen edessä.
|

Ruotsissa on viime yön aikana sytytetty jälleen uusia autopaloja. Yöllä partioi myös pääministeri Stefan Löfven.

Poliisi kertoo uutistoimisto TT:lle viime yön autopalojen muistuttavan tekotavaltaan maanantain ja tiistain välisen yön iskuja.

Aiemmin maanantain ja tiistain välisenä yönä sytytettiin tuleen noin 80 autoa eri puolilla Länsi-Ruotsia. Lisäksi Tukholmassa, Uppsalassa ja Åkersbergassa poltettiin 13 autoa. Poliisi arvioi tuhopolttojen olleen hyvin organisoituja. Tiistain aikana Göteborgissa kaksi nuorta otettiin kiinni epäiltyinä autojen tuhopoltosta. Lisäksi Trollhättanin autopalojen epäiltyjä on tunnistettu.

Tiistain ja keskiviikon välisenä yönä katuja partioi Tynneredin ja Frölundan alueella Göteborgissa myös Ruotsin pääministeri Löfven. Löfven partioi palkitun Nattvandrarna i Tynnered -yhdistyksen riveissä.

–Tämä on erinomaisen tärkeää toimintaa. Että öisin on kaduilla aikuisia, jotka ovat näkösällä, luovat turvallisuutta ja ottavat kontaktia nuoriin, Löfven kehuu Aftonbladetissa.

Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Erkki Johansson

Löfvenillä on vaalityö kovassa vauhdissa. Ilmeisesti Ruotsidemokraatit on todella vaarallinen vastustaja tänä vuonna. Mutta toivottavasti ruotsalaiset äänestäjät muistavat, että tämä on vain vaalien alla tehtävää propagandaa.

Matti Hytölä

Ei hyvältä näytä kun ei edes uskalleta sanoa että pakolaistaustaiset näissä on asialla. Tai hyvältä näyttää Ruotsidemokraattien näkökulmasta, ns. vanhat puolueet eivät pysty myöntämään maahanmuuttopolitiikan virheitä, kansa haluaa muutosta.

Mikko Häkkinen
Vastaus kommenttiin #10

Onko tullut mieleen, että tämähän voi olla ihan puhtaasti uusnatsien operaatio: Mustat kamppeet niskaan ja autoja polttamaan niin saadaan ruotsidemokraattijytky 9.9. järjestettävissä valtiopäivävaaleissa. Minkäänlaista konkreettista todistetta ei ole vielä esitetty tekijöiden etnisyydestä. Tuollainen tempaushan maahanmuuttajien toimesta olisi yksinkertaisesti omaan jalkaan ampumista..