Maanantai 18.2.2019

Expressen: Suora yhteys rikollisryhmään – Ruotsin autopalojen epäilty jäi kiinni jengiläisten seurassa

Jaa artikkeli:
Luotu: 
17.8.2018 08:42
  • Kuva: All Over Press / EPA
    Kuva
    Göteborgissa ja muualla läntisessä Ruotsissa on tällä viikolla poltettu yli sata autoa.

Göteborgin autopaloista epäilty nuori mies lensi tuhopolttojen jälkeen Turkkiin yhdessä göteborgilaisten rikosjengiläisten kanssa, kertoo ruotsalaislehti Expressen.

Rajavalvonnassa kiinni saatu pääepäilty oli Turkin-lennolla yhdessä sukulaisensa sekä kahden merkittävän göteborgilaisjengiläisen kanssa. Poliisi pitää tuhopolttojen yhteyttä rikollisjengeihin selvänä.

– He [jengi tai jengit] organisoivat tätä, sanoo poliisilähde Expressenille.

Lehden mukaan myös Ruotsissa kiinni otetulla toisella epäilyllä on yhteys Göteborgin rikollisryhmittymiin. Tuhopoltoista vastaavien nuorten miesten uskotaan toimivan frölundalaisen jengin juoksupoikina.

Tuhopolttojen motiivi ja syy ajoitukselle ovat vielä epäselviä. Poliisi arvioi, että tavoitteena saattaa olla kiinnittää virkavallan huomio pois jostain muusta, tai toisaalta kostaa kiristyneitä poliisitoimia. Mainittu länsifrölundalainen jengi on äskettäin myös menettänyt takavarikossa merkittävän kokaiinilastin.

Lue lisää:

Kai Mykkänen: Suomessa jengiytymisen merkit kuin Ruotsissa 10 vuotta sitten – riskialueille lähiöpoliisit

Poliisi MTV:lle: Ruotsin jengikulttuuri rantautumassa Suomeen – ”Uusia ryhmiä nousee joka kuukausi”

Ruotsin pääministeri pillastui autopaloista – ”Mitä hemmettiä te oikein touhuatte?”

Ruotsin poliisi: Autopaloista epäilty jäänyt kiinni Turkissa

Paikat: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Tapani Tuominen

Odotan kuumeisesti koska Huusko itse tai joku hänen marionettinsa yhtyy kuoroon, joka selittää tämänkin terrorin SDn organisoimaksi. Vai voisiko vaikka Petra Nykvist tehdä asian heidän puolestaan?

Ei muuta kuin se ainekirjoituskynä käteen blokkaamaan, kuinka natsit ajoivat ahdistuneet nuoret tällaiseen hyväksyttävään kansalaistottelemattomuuteen. Meillä Ministeri Mykkänen kyllä komppaan #lisäärahaakotoutumiseen, #pääolkapäätpeppu

Jari-Jukka Annala

Yhtään en ihmettelisi, vaikka olisikin SD:n tai jonkin siihen läheisesti liittyvän tahon organisoima. Vaaliteltat ovat kuulemma täynnä. Tekojen ajoitus ja vaalien ajankohta korreloivat. Yksikään ulkomaalaisjengi ei halua antaa SD:lle valttikorttia vaaleihin.

Ilkka Kiviniemi

"Käy pimeys päälle pommikonelaivueen" ja eivät tosiaan koskaan kysy hintaa, mitä yksityisille ja yhteiskunnalle heidän toimintansa maksaa. Onhan se järjetöntä, melkein kuin sotaa, jossa yritetään häiritä raskaimmin mahdollisin keinoin järjestäynyt yhteiskunta järjestäytyneellä rikollisuudella. On vain yksi mahdollinen tie, nämä rikolliset on saatava pois kaduilta, "tiilenpäitä lukemaan".

J.a. Tauriainen

Suomikin on ollut nokkimassa väli mereltä elintasopakolaisia. Minun visio on kokemukseen perustuen, että arabimaat ovat organisoineet järjestelmän kansain vaelluksiin muslimimaista länsimaihin. Humanitäärisen auttamisen nimissä, on silmukka sidottu auttajien kaulaan. Minä en millään voi uskoa sitä, että eikö ko. valtiot , joista lähdetään liikkeelle paremman elämän toivossa länsimaita kohti, olisi tarkoituksella järjestettyä toimintaa.
Useiden tuhansien kilometrien matkoilla on ihan varmasti huoltopisteitä ilmaisen ruuan ja juomaveden sekä terveyden tarpeita varten.
On kerrottu sellainenkin tarina, että kuudentuhannen kilometrin matka on taitettu kävellen 20 päivässä.
Sehän aivan mahdottomuus, 300 km. päivässä . Höpön höpö.
Olen itse ollut evakkotaipaleella monta kertaa. Päivän kävelymatkat olivat 30 - 35 km. päivässä. Valtion toimesta oli huoltopisteet joissa ravittiin ja sai yöpyä.
Minä vakaasti uskon näin olevan nykyisessä kansainvaelluksessakin.
Miten köyhät ihmiset voisivat taivaltaa tuhansia kilometrejä ilman ruokaa ja vettä ? Se on täysin mahdottomuus .
Odottakaa päättäjät. Edessä on vielä sellaiset ihmismassat tulossa väkisin länsimaihin, jota kenenkään maan talous ei kestä. 200 miljoonaa halukasta on lähtökuopissa muslimimaissa, ottamaan valmiit länsimaiden palvelut ilmaiseksi.

Voi olla, että kertomukseni ei läpäise leikkuria, jonka läpi viestini tiettävästi kulkeen, koska ei saa olla erimieltä valtamedian ja virallisen mielipiteen kanssa.