Torstai 21.2.2019

Trump jyrähti some-palveluille sensuurista: ”Emme anna tämän jatkua”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
20.8.2018 08:47
  • Kuva: EPA
    Kuva
    Donald Trump Valkoisella talolla viikonloppuna.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on hyökännyt jälleen Twitterissä sosiaalisen median palveluita vastaan syyttäen näitä sensuurista, kertoo Politico.

–Sosiaalinen media syrjii selvästi republikaanien ja konservatiivien ääniä. Hallintoni puolesta totean kuuluvasti ja selkeästi: emme anna tämän jatkua. He tukehduttavat monien oikeistolaisten mielipiteitä, kun muut saavat olla rauhassa, Trump kirjoittaa.

Heinäkuun lopulla Trump syytti Twitterin vähentäneen merkittävien republikaanien näkyvyyttä palvelussaan hävittämällä näiden tilit haun automaattisista ehdotuksista (shadow banning).

–Sensuuri on vaarallinen asia, ja sitä on mahdoton valvoa. Valeuutisten levittäjistä pahimpia ovat CNN ja MSNBC, mutta en silti pyydä heidän sairasta toimintaansa kiellettävän. Suhtaudun heidän uutisiinsa varauksella tai en katso niitä lainkaan, Trump toteaa.

–Liian monia ääniä, sekä hyviä että pahoja, tukahdutetaan. Näin ei voi olla. Kuka tekee päätökset? Voin kertoa, että virheitä tapahtuu aivan liian paljon. Antakaa kaikkien osallistua, sekä hyvien että pahojen. Meidän kaikkien täytyy vain selvitä.

Trump kutsui myös New York Timesin artikkelia valeuutiseksi sunnuntaina. Artikkeli käsitteli Valkoisen talon asianajan yhteistyötä erikoissyyttäjä Robert Muellerin Venäjä-tutkinnan kanssa.

Konservatiivit ovat jo pitkään valittaneet joutuneensa epäreilusti kohdelluksi sosiaalisen median palveluissa, joiden he katsovat liputtavan Piilaakson edustamien liberaalien arvojen puolesta.

Twitterin toimitusjohtaja Jack Dorsey on kiistänyt Trumpin väitteet.

–Teemmekö valintoja poliittisten ideologioiden tai näkemysten perusteella? Emme. Piste. Emme suodata sisältöä poliittisten näkemysten perusteella. Tarkkailemme käyttäytymistä, Dorsey sanoi CNN:n haastattelussa.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Janne Pohjala

Twitteristä en tiedä, mutta Facebookin komnettilaajennus toteuttaa Shadow Banningin niin että jos kommentoijan näkemys joka ei riko sääntäjö ei miellytä Kokoomuksen Verkkouutisien moderattoria, tai aiemmin Iltalehden kun IL käytti Facen kommetteja, niin kommentoija muutetan tilaan jossa tämä itse näkee omat kommenttinsa, mutta kukaan muu ei.

Tämä on helppo todeta sillä että toinen henkilö katsoo samaa keskustelua, niin kaveri ei näe näitä shadow bannattuja ja niiden kirjoittaja luulee että kukaan ole hänen kanssaan samaa mieltä, kun ei tule peukkuja eikä vastauksia.

Todennäköisesti näitä on muitakin tapoja. Tässä juttivikki Usarille.

Tero Ojala

Facebookin kommentoinnissa moderointia odottavat kommentit ovat näkyvissä ainoastaan lähettäjälle ja ylläpidolle. Tämä siksi, että kirjoittaja voi muokata tai poistaa viestin vaikkei ole vielä julkaistu. Lienet nyt sekoittanut shadow bannit siihen?

Iltalehtien otettua käyttöön anonyymit kommenttialueet, ovat ne muuttuneet käytännössä kokonaan oikeisto-trollien meuhkaamisalustaksi, niin en enää jaksa seurata niitä. Samaa kyllä täälläkin on havaittavissa.

Markku Nieminen

Juuri näin. Viime aikoina tämä mainitsemasi ilmiö on yleistynyt valtavaa vauhtia. Toinen tapa on se, että postaus ilmestyy kyllä, mutta häviää hyvin pian! Joskus käy jopa niin, että joku ehtii kommentoida, tai peukuttaa, postausta, mutta itse et enää löydä sitä. Silti mitään ilmoitusta poistamisesta ei tule koskaan.

Pauli Ojala

Hakusanalla "idiot" kuvahaussa algoritmit työntää Trumpin kuvia. Aivan turha kiistää, kun indoktrinaatio on teollisessa mittakaavassa ja tietoisesti pedattua M. O. T. Helpompi nähdä veljen silmässä rikka, kun omassa malka eli kattohirsi. Voittaja lähti vouttanaan on silti sarkasmia Ilmestyskirjan ensimmäisen sinetin napsahtamisessa. Valkoisen hevosen ratsastajaa seuraa sodan punainen ja kuoleman musta hevonen, kloorinvihreän hevosen symboliikkaa voi jokainen itse funtsia. Dinoglyphs.fi

Jan Stenvall

On erikoista että eurooppalaiset vihervademmistopoliitikot haluavat antaa nettisensuurin avaimet vihaamilleen monikansallisille yhtiöille. Onneksi Europarlamentti kaatoi ensimmäisen lakiehdotuksen. Seuraavaa odotellessa.

Matti Hytölä

Kokoomuksen verkkouutiset shadow bannasi minut. Voin kirjoitella sinne kommenttejani mutta kukaan ei niitä näe. En ole mielestäni loukannut ketään enkä käyttänyt epäasiallista kieltä. Olen vain mielipiteiltäni oikeistolainen. Joten Trump on ihan oikeassa. Taas.