Perjantai 24.5.2019

Italia pysäytti oman rannikkovartiostonsa aluksen – estää päästämästä siirtolaisia maihin

Luotu: 
21.8.2018 17:20
Päivitetty: 
21.8.2018 17:25
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Italian sisäministeri Matteo Salvini on ilmoittanut, että Italia ei enää ota vastaan siirtolaisia pelastaneita aluksia.

Italiassa hallitus on estänyt maan rannikkovartioston alusta päästämästä maihin siirtolaisia, jotka rannikkovartiosto pelasti Lampedusan saaren edustalta.

Siirtolaiset, kaikkiaan 177 henkeä, ovat nyt jumissa Catanian satamassa Sisiliassa. Rannikkovartioston alus pysäytettiin ensin merelle viideksi päiväksi, mutta päästettiin lopulta maihin. Mereltä pelastetut joutuvat pysymään aluksessa kunnes Italia saa Euroopan unionilta lupauksen heidän vastaanottamisestaan muualle, ilmoitti tiukan linjan sisäministeri Matteo Salvini.

Italian liikenneministeri Danilo Toninelli ehti jo maanantaina ilmoittaa, että Diciotti-alus pääsee Catanian satamaan. Salvinin edustaja kuitenkin kiirehti ilmoittamaan, että sisäministeri ei tule antamaan siirtolaisille maihinnousulupaa ”ennen kuin hän saa vakuuden, että 177 siirtolaista menevät muualle”.

Euroopan komissio on ollut yhteydessä Italian viranomaisiin. Komission mukaan se ei kuitenkaan voi ratkaista pattitilannetta, koska asia kuuluu kansallisille hallituksille.

Italian oikeistolainen hallitus ilmoitti jo kautensa alussa, että se ei aio jatkossa päästää maahan siirtolaisia, jotka pelastetaan Välimereltä.

Tilanteesta ovat kertoneet muun muassa CNN ja The Guardian.

Henkilöt: 
Paikat: 
Jaa artikkeli: