Maanantai 18.2.2019

Brittipopulisti ex-puoluepomo Ruotsin jengeistä Fox Newsilla: ”Siellä on avattu ovi – ja se on ollut katastrofi”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
22.8.2018 09:09
  • Kuva: EPA
    Kuva
    Aiemmin Ruotsin tilanteesta räväköitä lausuntoja antanut Britannian oikeistopopulistisen Ukip-puolueen ex-johtaja Nigel Farage hyökkäsi taas Ruotsin kimppuun. Arkistokuva.

Britannian oikeistopopulistisen Ukip-puolueen ex-johtaja Nigel Farage pääsi taas hyökkäämään Ruotsin kimppuun, kun amerikkalainen tv-kanava Fox News kysyi Faragen mielipidettä Ruotsin jengilevottomuuksista.

"Ei voi olla selkeämpää, parempaa esimerkkiä kuin Ruotsi. Viimeisen viiden vuoden aikana siellä on avattu ovi isolle määrälle nuoria miehiä eri uskonnoista, eri kielitaustasta ja eri kulttuurista – ja se on ollut katastrofi... Pelkään noiden ruotsalaiskaupunkien tulevaisuuden puolesta," Farage taivasteli Business Insiderin mukaan.

Kommentointinsa hän tosin oli aloittanut väittämällä, että ruotsalaiset tiedotusvälineet eivät ole luotettavia ja maan tapahtumista on siksi vaikea saada tietoa.

Ruotsissa on tulossa syyskuun alussa vaalit, joiden voittajaksi Farage ennusti aateveljiään ruotsidemokraatteja.

Farage on aikaisemminkin antanut räväköitä lausuntoja Ruotsin tilanteesta, mutta ei ole suostunut perumaan niitä, vaikka väitteet on osoitettu vääriksi.

Fox News -kanavaa pidetään presidentti Donald Trumpin lempikanavana, johon hän on toisinaan vedonnut kommentoidessaan eri maiden tilanteita. Foxin uutisointi Pohjoismaista sai äskettäin uusia lisämausteita, kun yksi kanavan kasvoista, Trish Regan, esitti omituisia väitteitä Tanskasta.

Myös Timo Soinilla on aikaisemmin ollut läheiset suhteet Farageen.

Brexitiä ajanut Farage on edelleen eurokansanedustaja ja hänen suhteitaan Trumpin esikuntaan kuvaillaan läheisiksi, vaikka tapaamista itse presidentin kanssa ei ole viime aikoina herunutkaan.

Henkilöt: 
Paikat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Airi Pulkkinen

Aamutv:ssä 20.8. Turun Varissuon lähipoliisi Vesa Jauhiainen toteaa mm. että somaliyhteisön koko on jo niin suuri, ettei tarvitse opetella suomen kieltä, puhutaan keskenään ja katsotaan pelkästään oman maan tv-kanavia. Nuoren suomen kielen taito voi jäädä heikoksi, niin ettei selviydy ammattikoulutuksesta ja ammatti jää saamatta.

Tämähän on itsestään selvä asia. Syntyy alkusysäys jengiytymiselle samankaltaisten kanssa. Ruotsissa nämä rikollisjengiläiset eivät hallitse ruotsin kieltä.

Mauri Lindgren

Viime viikolla Fox vertasi Tanskan taloutta Venezuelaan.Taisi olla jonkinasteinen kuitti Paul Krugmanin kolumniin. Nobelisti pyöräili heinäkuussa Tanskassa ja taisi kertoa jotain, mikä ei ollut ihan Fox Newsin mielestä sopivaa amerikkalaisten luettavaa.

Juhani Kleemola

Kummasti vihervasemmistolaiset toimittajat liimaavat sanan 'populisti' sellaisiin lausuntoihin, jotka ovat epämiellytäviä.

Kun Touko Aalto piiskasi paidatta homoklubilla miekkosta, ja loikoili transumiesten välissä, hän sanoi 'puolustaneensa ihmisoikeuksia'. Miksiköhän tämä lausunto ei sitten ollut populistinen?

Matti Hytölä

"Farage on aikaisemminkin antanut räväköitä lausuntoja Ruotsin tilanteesta, mutta ei ole suostunut perumaan niitä, vaikka väitteet on osoitettu vääriksi."

voisiko saada lisätietoa näistä vääriksi todistetuista väitteistä?
Kun Trump sanoi että jotain mätää Ruotsinmaalla hän sai osakseen pilkkamyrskyn. Oliko Trump hakoteillä?