Lauantai 25.5.2019

Odottaa jo Trumpin eroa? – USA:n varapresidentin käytös epäilyttää

Luotu: 
10.9.2018 15:26
Päivitetty: 
10.9.2018 15:28
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Arkistokuvassa varapresidentti Mike Pence ja presidentti Donald Trump.
|

Yhdysvaltain varapresidentti Mike Pence on jatkanut presidentti Donald Trumpin ylistämistä julkisuudessa. Sunnuntaina Pence otti roolikseen olla kommentaattorina mediashow´ssa, joka edelleen jyllää Yhdysvalloissa New York Timesin julkaistua nimettömän mielipidekirjoituksen Trumpin hallinnosta.

Pence on toistuvasti kiistänyt olleensa kirjoituksen takana, vaikka tekstin tyylissä on havaittu yhtäläisyyksiä Pencen kirjoitustapaan. Pence kiisti asian jälleen viikonloppuna ja lupasi osallistua valheenpaljastustestiin, jos tilanne sitä vaatisi, kertovat useat yhdysvaltalaiset tiedotusvälineet.

CNN:n sivuilla julkaistussa mielipidekirjoituksessa Pencestä kirjan kirjoittaneet toimittajat Michael D´Antonio ja Peter Eisner toteavat Pencen olevan hyvin vaikutusvaltainen henkilö Trumpin hallinnossa. Toimittajat arvioivat, että Pence on voinut vaikuttaa nimettömän kirjoittajan ajatteluun ja saattaa muutenkin jo varautua Trumpin lähtöön Valkoisesta talosta.

Trumpin presidenttiyden päättävän kriisin uhka voikin selittää Pencen käytöstä, toimittajat arvioivat. Pence on herättänyt huomiota ylistämällä estoitta Trumpia, mutta kriisin iskiessä hän on useampaan otteeseen kadonnut valokeilasta. Näin Pence ei ole joutunut likaamaan käsiään, mutta toisaalta olisi hyväksyttävä Trumpin seuraajana, toimittajakaksikko arvioi. He kertovat myös, että Pence on jo rakentanut Yhdysvalloissa tukijaverkostoa, joka aktivoituisi, jos hänestä tulisi presidentti.

The Washington Post huomauttaa, että Pencen innokkaat kommentit Trumpista ovat jo aiemmin herättäneet ihmetystä ja ja kirvoittaneet jopa pilkallisia kommentteja.

Republikaanistrategi Doug Heye toteaa Washington Postille, että kaikki Trumpin hallinnossa kommunikoivat presidentin kanssa television kautta, huolimatta siitä, että muutakin kommunikaatiota olisi.

Viikonloppuna Pence vastasi perätysten useiden toimittajien kysymyksiin. Häneltä kysyttiin muun muassa, onko joku hänen alaisensa voinut kirjoittaa kohutekstin. Washington Postin mukaan Pence vastasi aluksi, ettei tiedä. Hän kuitenkin palasi myöhemmin saman toimittajan luo haluten korjata vastaustaan. Toisella kertaa Pence vakuutti olevansa sataprosenttisen varma, ettei kirjoittaja ollut hänen alaisensa.

The New York Times julkaisi keskiviikkona pääkirjoitusosastollaan kirjoituksen, jossa presidentti Donald Trumpin hallinnon nimettömänä pysyttelevä korkea-arvoinen virkamies arvostelee suorin sanoin presidenttiä. Kirjoittajan mukaan presidentin hallinnossa työskentelee suuri joukko ihmisiä, jotka pyrkivät estämään presidentti Trumpin pahimmat ylilyönnit. 

Lue myös: Kirjoittiko varapresidentti sittenkin kohutekstin Donald Trumpista? Tutkija: ”Monella tapaa mahdollista voittaa jotain”

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Viljo Asikainen

lähestyttäessä kun republikaanisen puolueen kokeneessa ja taitavassa "terävässä päässä" tajuttiin että puolueen ehdokas ei tavanomaisesti menetellen voi voittaa demokraattien ehdokasta.

Keksittiin keinoksi yltiöpopulistinen ja mistään piittaamaton ehdokas. Äänten kalastelu suunnattiin sisämaan raamattu- ja takapajuisuusvyöhykkeen valistumattomaan väestöön ennen näkemättömin populistisin argumentein, mm. hyvä hallitsija pitämään alaluokkia kuristavaa raha-aatelia kurissa. Löydettiin ja saatiin suostumaan Donald Trump, ikämies miljardööri jolla ei ollut enää mitään menetettävää. Kampanja onnistui ja Trump voitti vaalin jota kukaan perinteisin menoin kampanjoinut republikaanien ehdokas ei olisi voittanut.

Nyt sitten oli maalla presidenttinä virkaan täysin sopimaton Trump. Seurasi republikaanien päämajan toinen näytös. Valittiin varapresidentiksi perinteiset mitat täyttävä Pence. Trump ohjeistettiin toimimaan virassa tavalla jota saamme päivittäin mediasta seurata. Näytelmään kuuluu että Trump vähitellen toiminnallaan tekee mahdottomaksi enää jatkaa presidenttinä. Hän ilmoittaa dramaattisesti eroavansa pettyneenä alaisiinsa. Valtiosäännön mukaisesti tilalle presidentiksi nousee varapresidentti Pence. Näin republikaanit saavat oman asiallisuuden mitat täyttävän miehen presidentiksi, mikä ei olisi onnistunut vaalissa Hillary Clintonia vastaan. Trumpin törmäily unohtuu hyvinkin pian ja maailma huokaisee helpotuksesta ja suitsuttaa kiitosta uudelle presidentti Pencelle.

Tämä kaikki on ollut republikaanisen puolueen päämajan alusta loppuun ohjaama näytelmä. johon kuuluu myös tämä heidän junailemansa Pencen nimiin pantava Trumpin tieten laadittu kohukirjoitus. Trumpin ero virasta saatetaan panna toimeen jo ennen kongressin republikaaneille tappiollisia marraskuisia täytevaaleja. Tai sitten tappiollisten vaalien jälkeen jolloin Trump ilmoittaa eronsa syyksi adolfhitlermaisesti sen että amerikan kansa ei ollut hänen arvoisensa.Olen kaiken aikaa ounastellut että USA:n nykypresidenttiydessä on meneillään taitavasti käsikirjoitettu ja ohjattu näytelmä. Kaikki alkoi viime vaalia

Heikki Rosti

Fakenews ovat fakenews,vasta kun Kiinan taloustsunami räjähtää talousmaailman syliin ,niinkuin tsunamien on tapana CNN lähettää tiedotteensa ja tietysti myöhässä.Yhdysvallat on suojautumassa erinomaisen hyvin.Eu ja Suomi ovat varmaan hyvin informoituja ,kuten Manu aikanaan ,kun Nliitto rysähti kasaan ja meillä 15000 yritystä nurin ja 500000 kortistoon. No onko sitten hyviä neuvoja tähän.On .Young man go West ja toimi nyt ja heti.

Markku Savikivi

Varapresidentit eivät ole välttämättä aina uskollisia.
Väitetään olevan vahvaa näyttöä siitä, että varapresidentti Johson olisi sekaantunut presidentti Kennedyn murhaan.

Trump ei liene maailmandiktatuuriporukan eli NWO:n suosiossa, koska on osoittautunut kansallismieliseksi, ja mahdollisesti pyrkisi yhdistämään Koreatkin keskenään.