Keskiviikko 22.5.2019

Trump-paljastuskirjan kirjoittaja: ”En ole koskaan nähnyt presidenttiä näin irti todellisuudesta”

Luotu: 
11.9.2018 08:15
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Toimittajalegendan kirja Donald Trumpista vahvistaa kuvaa äkkipikaisesta, impulssiensa varassa toimivasta presidentistä.
|

Konkaritoimittaja Bob Woodwardin paljastuskirja presidentti Donald Trumpin hallinnosta ilmestyy tänään tiistaina Yhdysvalloissa.

Kahdeksaa USA:n presidenttiä toimittajana seurannut Woodward, joka kuuluu myös Watergate-paljastajiin, sanoo ettei hän ole urallaan nähnyt vastaavaa kuin Trumpin aikana.

”En ole koskaan nähnyt presidenttiä näin irtautuneena todellisuuden tapahtumista”, Woodward sanoi NBC:n haastattelussa kirjan julkistuksen alla.

”Tähän ei ole suhtauduttu riittävän vakavasti. Osa asioista, joita Trump tekee, vaarantaa kansallisen turvallisuuden.”

Donald Trump on totuttuun tapaan tyrmännyt itseensä kohdistuvan kritiikin.

”Woodwardin kirja on vitsi – vain uusi hyökkäys minua vastaan”, hän twiittasi CNN:n mukaan.

CNN toteaa kirjasta kertovassa jutussaan, että sen sisältö ei tule shokkina, vaan kirja vahvistaa entisestään kuvaa Trumpin presidentinhallinnon sekavuudesta ja sisäisistä ristiriidoista. Keskustelun keskiöön on noussut Valkoisen talon sisäinen vastarintaliike, joka pyrkii muun muassa vaikeuttamaan Trumpin uudistusten toimeenpanoa.

Lue myös:

Odottaa jo Trumpin eroa? – USA:n varapresidentin käytös epäilyttää

Kirjoittiko varapresidentti sittenkin kohutekstin Donald Trumpista? Tutkija: ”Monella tapaa mahdollista voittaa jotain”

Paikat: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Pasi Anttila

En ole kykenevä hänen terveyttään arvioimaan. Hänhän on saanut terveen paperit lääkäriltään.
Se mikä eniten huolestuttaa, jos pitää paikkansa tämä että hänen esikuntansa on perustanut vastarintaliikkeen vaikeuttamaan presidentin toimia. Hehän vievät hänen pöydältään papereita joita eivät halua presidentin lukea, asioista joita pitävät vaarallisina Yhdysvalloille. Tätähän voisi jo kutsua vallankaappaukseksi.

He ilmeisesti tekevät tämän maansa parasta ajatellen mutta jo se että jos he joutuvat näin toimimaan presidentin selän takana kertoo vakavasta ongelmasta. Ongelmasta joka pitäisi pyrkiä ratkaisemaan jollain muulla lailla kuin tällä asioiden saalaamisella presidentiltä.

Viljo Asikainen

Murhenäytelmä (farssi) kolmessa näytöksessä:

I näytös: USA:n vuoden 2016 presidentinvaali lähestyi. Republikaanisen puolueen johdossa tajuttiin että puolueen tavanomainen ehdokas ei voi voittaa. Puolue kehitti irrealistisen tuotteen Donald Trump ja suuntasi sen ultrapopulistisella ja anti-intellektuaalisella kampanjalla sisämaan raamattuvyöhykkeiden intelligenssivajeisille. Varapresidenttiehdokkaakseen puolue otti asiallisen Pencen.

II näytös: Trump voitti. Presidenttinä hän alkoi välittömästi toteuttaa puolueen laatimaa käsikirjoitusta tehdä toiminnallaan itsensä presidenttinä pitemmän päälle mahdottomaksi. Puolue ohjasi näytelmää ja Trump, miljardööri-vanhus, jolla ei ollut mitään menetettävää, oli vapaaehtoisesti näytelmässä mukana. Trumpin öykkäröintiä tiivistettiin vuoden 2018 mittaan kohti katkeamispistettä koska kongressin välivaalit, joissa republikaanit olivat vaarassa menettää enemmistönsä kansan reaktiona Trumpiin, lähestyivät.

III näytös (tulossa väliajan jälkeen): Trump eroaa selittäen adolfhitlermaisesti että Amerikan kansa ei ole ollut hänen arvoisensa. Varapresidentti Pence siirtyy presidentiksi. Maailma huokaisee helpotuksesta ja suitsuttaa ylistystä asialliselle presidentti Pencelle. Trump unohtuu pian. Tässä kiitollisuuden innostuksessa republikaanit voittavat kongressivaalit. Näin toimien republikaanit ovat saaneet asiallisen oman miehensä Pencen presidentiksi ja voittaneet kongressissa. Tämä ei olisi ollut mahdollista vaalissa asiallisella ehdokkaalla Hillary Clintonia vastaan. Pence voi lähteä seuraavaan presidentin vaaliin vahvasta istuvan presidentin etulyöntiasemasta.