Torstai 27.6.2019

Saksa väisti hallituksen hajoamisen – Merkeliltä ”ennennäkemätön” anteeksipyyntö

Luotu: 
24.9.2018 16:21
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    ”Olen pahoillani, että annoimme sen tapahtua”, Angela Merkel sanoi tiedotustilaisuudessa tänään.
|

Saksan liittokansleri Angela Merkel on pyytänyt julkisesti anteeksi ex-tiedustelupäällikkö Hans-Georg Maassenin tapausta. Merkelin hallitus siirsi Maassenin pois tiedustelupäällikön tehtävistä, mutta Maassenille annettiinkin tilalle aiempaa parempipalkkainen työ sisäministeriössä.

Merkel myöntää, ettei kiinnittänyt tarpeeksi huomiota siihen, miten ihmiset tilanteen kokevat.

”Olen pahoillani, että annoimme sen tapahtua”, Merkel sanoi tiedotustilaisuudessa Deutsche Wellen ja BBC:n mukaan.

Deutsche Wellen mukaan suora virheen myöntäminen ja anteeksipyyntö on ”ennennäkemätön veto” Merkeliltä.

Maassen aiheutti kohun kyseenalaistamalla sen, oliko video äärioikeiston ”ulkomaalaisjahdista” Chemnitzin kaupungissa aito. Lisäksi Maassenin yhteydet äärioikeistolaiseen AfD-puolueeseen ovat kuohuttaneet Saksassa.

Maassenia vaadittiin eroamaan, mutta sisäministeri Horst Seehofer puolusti häntä, mikä puolestaan on kiristänyt Seehoferin ja Merkelin välejä. Lisäksi koko Merkelin hallituksen jatko oli vaakalaudalla, sillä hallituskumppani sosiaalidemokraatit uhkasi kävellä ulos hallituksesta Maassenin tapauksen vuoksi.

Maassen ottaa vastaan työn sisäministeriössä, muttei saa korkeampaa palkkaa, BBC kertoo.

BBC toteaa analyysissaan, että hallituksen hajoaminen vältettiin, mutta tapaus jättää arvet kaikkiin kolmeen puolueeseen: Merkelin CDU:hun, Seehoferin CSU:hun ja Saksan SDP:hen.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Tapani Tuominen

#5 Ei tarvitse kuin katsella millaiseksi Euroopan katukuva on hänen valtakaudellaan muuttunut, niin näkee mitä virheitä hän on tehnyt. Ikävä kyllä tämä on vielä pysyvä ja jatkuvan muuttovirran ja syntyvyden epäsuhdan vuoksi edelleen paheneva tila. Hän on yksi Euroopan tuhon pääarkkitehdeistä.

Siksi edellä esitetty kommentti Merkelistä on aivan oikea.

Marko Kukkonen

Ehkäpä silmien aukaisu valottanee näitä vahinkoja.
Muutamana esimerkkinä voisin kuitenkin vaikka mainita, että Euroopassa ei ole enää turvallisia alueita yksin liikkuville naisille/tytöille, eikä myöskään juutalaisille.
Islamilaisesta terrorista on tullut lähes päivittäistä.
Islamilaista tasa-arvo-, sananvapaus-, ihmisoikeus-, ja suvaitsevaisuuskäsitystä saarnataan yhä useammissa moskeijoissa.
Myös islamilaiset, pääosin sharianlain alaiset asuinalueet (no-go zone) ovat räjähdysmäisesti laajentuneet. Lukuisia esimerkkejä näistä alueista löytyy mm. jo Ranskasta, Saksasta, Belgiasta, Alankomaista, Iso-Britanniasta, Norjasta, Ruotsista ja onpa jopa Suomessakin mm. Varissuo hyvää vauhtia kasvamassa "monikulttuurilliseksi onnelaksi"
Yksi merkittävä epäsuora saavutus euroopan tuhonnassaan Merkelilllä on ollut sananvapautemme huomattava kaventuminen.