Maanantai 17.6.2019

Poliisi esti ”suuren terrori-iskun” Hollannissa – 7 miestä pidätetty

Luotu: 
28.9.2018 08:15
  • Kuva: Uusi Suomi
    Kuva
|

Hollannissa poliisi on kertonut estäneensä merkittävän terrori-iskun valmistelun. Seitsemän miestä on pidätetty epäiltyinä iskun suunnittelusta, BBC kertoo.

Poliisin mukaan miehet yrittivät hankkia käyttöönsä AK-47-rynnäkkökiväärejä, käsikranaatteja, räjähdeliivejä ja autopommien rakennusmateriaaleja. Epäillyt ovat 21–34-vuotiaita miehiä ja Hollannin antiterrorismiyksikkö pidätti heidät Arnhemin kaupungissa tekemässään iskussa torstaina.

Kolme miehistä on pidätetty aiemmin yrittäessään matkustaa ulkomaille avustamaan ulkomaisia militantteja. Ryhmän pääepäilty on syyttäjien mukaan 34-vuotias irakilaislähtöinen mies, joka tuomittiin vuonna 2017 yrityksistä liittyä terroristijärjestö Isisin riveihin. Poliisi sai hänen suunnitelmastaan vinkin keväällä 2018.

Syyttäjien mukaan ryhmä suunnitteli pommien ja aseiden käyttöä yhdistelevää iskua kahdessa eri tapahtumapaikassa. Ryhmän hallusta löytyi käsiaseita, ja heidän tiedetään etsineen myös asekoulutusta.

Paikat: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Tapani Tuominen

Miksi ei otsikoida niin kuin kuuluisi; "Hollannissa - 7 muslimimiestä ...."

Joka tapauksessa he ovat lopulta uskostaan erkautuneita, mielisairaita, alkoholisteja, että se takaportti olisi aina ollut käytettävissä.

Harmi, että toimitus jätti taas käyttämättä mahdollisuutensa olla edes 50% luotettava media.

Markku Huusko vastaa?

Timo Hietanen

Sisäministeri Mykkänen lähti Turkkiin valitsemaan lisää koko maailman
sosiaalitoimistoon UNHCR:n valmiiksi virittämiä käveleviä aikapommeja?
Saksan poliisi esti viime vuonna massiivisen suunnitellun terrori-iskun
ostoskeskukseen, tekijöinä olisi ollut 6 syyrialaista turvapaikanhakijaa.