Torstai 27.6.2019

Donald Trump kohautti taas: ”Herra presidentti, tämä on sairasta”

Luotu: 
30.9.2018 12:51
Päivitetty: 
1.10.2018 09:06
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Donald Trump puhui lauantaina kannattajilleen Länsi-Virginiassa.
|

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on aiheuttanut kohun lauantaisella lausunnollaan, jonka mukaan hän on rakastunut Pohjois-Korean johtajaan Kim Jong-uniin.

”Hän [Kim Jong-un] kirjoitti minulle kauniita kirjeitä, ne ovat mahtavia kirjeitä Ja sitten me rakastuimme, okei?”, Trump sanoi kannattajilleen Länsi-Virginiassa pitämässään puheessa lauantaina.

Sekä ajatushautomo Atlantic Councilin tutkija, ekonomisti Anders Åslund ja Yhdysvaltain entinen Moskovan suurlähettiläs Michael McFaul pitävät kommenttia ennen kuulumattomana.

”Lausunnon ydin on se, että Trump suosii autoritaarista hallintoa ja vastustaa demokratiaa”, Åslund tulkitsee Twitterissä.

McFaul kommentoi vielä suoremmin sanoin.

”Herra presidentti, on kauhistuttavaa, että rakastuitte yhteen maailman brutaaleimmista johtajista. Se on pahempaa kuin kauhistuttavaa. Tämä on sairasta”, hän tviittasi.

Yhdysvallat ja Pohjois-Korea ovat käyneet keskusteluja Pohjois-Korean ydinohjelman jatkosta siitä lähtien, kun Trump ja Kim tapasivat ensimmäisen kerran kesäkuussa Singaporessa. Kim ilmoitti tuolloin, että historiallinen tapaaminen on ”alkusoitto rauhalle”. Tapaaminen alkoi Trumpin ja Kimin virallisella kättelyllä, joka kesti yli kymmenen sekuntia.

Kesäkuun tapaamisessa ei saatu kuitenkaan konkreettisia sopimuksia ydinaseriisunnan käynnistämiseksi. Reutersin mukaan Trumpin hallinto valmistelee nyt toista tapaamista Kimin kanssa.

Kim Jong-un pyysi Trumpilta toista kahdenkeskistä tapaamista syyskuussa. Kim esitti asian Trumpille lähettämässään kirjeessä, jota kuvailtiin jo tuolloin sisällöltään "hyvin lämpimäksi, hyvin myönteiseksi".

 

 

 

 

Lue myös: 

Tutkijat ruotivat Donald Trumpin tviittejä: ”Onko tämä aikuisen ihmisen lausunto?”

Pohjois-Korean video paljastaa: Trump teki kunniaa pohjoiskorealaiselle kenraalille

Trump yllätti: ”Pohjois-Korea tuhoaa jo ohjuslaitosta” – Kim antoi lupauksen suullisesti

Historiallinen tapaaminen alkoi Trumpin ja Kimin yli 10 sekunnin kättelyllä – ”Alkusoitto rauhalle”

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Timo-Pekka Mustakallio

Eikö kukaan ällistele miten on mahdollista, että "läntinen järjestys" (pah!) on räikeän epäpätevien televisiotähteen (Trump) tai veronkiertokonsultin (Juncker) käsissä? Eikö "meidän joukkueestamme" todellakaan löytynyt päteviä ja taitavia johtajia? Vai onko Lännen tilanne jo niin toivoton, ettei enää ole väliä... tai, että pätevät eivät enää halua tahria käsiänsä tehtävässä, jossa voi vain epäonnistua... pahasti tai erittäin pahasti?

Entä miksi media tarjoaa meille viiltävän kritiikin sijaan jonninjoutavaa aasintuntija-kärpästen pörinää? Eikö venettä saa enää keikuttaa, jottei se hörppäisi ja painuisi Ahdin valtakuntaan? Lopunajan meininkiä, "Belsassarin pitojen" klovniesitys meneillään...

Ari Mikkola

Ketä muualla kuin poliittisesti pätevöityneitä Suomen hallinnossa ykköspaikoilla on.
Sipilä ja Anne Berner keskustalla..
Terho ja Niinistö sinisillä..
Juhana Vartiainen ja Mikael Junger Sdp..
Sauli Niinistö joka jopa niin fiksu että osasi kokoomuksen jättää..
Sitten nämä ideologiset yhden asian liikkeet joissa utopia on järjen käytön edellä eli Kd, Vihreät, vasemmisto, Rkp ja SDP sekä Persut.
Eli ei Suomessakaan demokratiassa pätevät pärjää..
Populistit ja idealistit yhdenasianutopistit voittaa aina asiaosaajan politiikassa joten pätevämmät eivät edes lähde.

Janne Pohjala

Miettiikö kukaan miksi meidän mediaamme syötetään aina puhuvina päinä näissä asioissa Åslundia tai McFaulia joka oli Venäjän suurlähettiläs Obaman erikoisvalintana, koska hänellä on kompetessia maiden hallintojen kaatamisesta.

" In a 2012 interview for the news portal Slon.ru, McFaul described himself as "specialist on democracy, anti-dictator movements, revolutions".

Nyt hän näyttää olevan demareiden ja deepstaten puhuvana päänä vaihteeksi kaatamassa oman maansa vaaleilla valittua preidenttiä ja kuten Hillarryn vaalikampanjassa, maamme media jornalismin sijaan toistelee täysin Demareita.

En tiedä milloin maamme media on tähän tehtävään ostettu, enkä sitä että paljonko se maksoi, mutta harmillista että objektiivisia uutisia ei saa enää valmiina. Pitää olla itse oma journalistinsa.

https://en.wikipedia.org/wiki/Michael_McFaul