Lauantai 25.5.2019

USA:n Viron-suurlähettiläs erosi yllättäen – selittää nyt miksi: ”Amerikka ensin on huijausta”

Luotu: 
4.10.2018 16:07
  • Kuva: EPA
    Kuva
    Yhdysvaltain entisen Viron-suurlähettilään mielestä presidentti Donald Trump hellii liiaksi välejä Venäjän presidentti Vladimir Putiniin.
|

Yhdysvaltain entinen Viron-suurlähettiläs James D. Melville Junior kertoo Washington Postin julkaisemassa mielipidekirjoituksessa, miksi hän jätti tehtävänsä kesäkuussa.

”Tänä keväänä tulin pisteeseen, missä en enää voinut tukea presidentti [Donald] Trumpin politiikkaa ja retoriikkaa liittyen Natoon, eurooppalaisiin liittolaisiin ja Venäjään”, Melville kirjoittaa.

Hänen mukaansa Venäjä ”ja sen korruptoitunut autoritäärinen hallinto ovat uhka sääntöperäiselle maailmanjärjestykselle”, eikä Trumpin tyyli haukkua liittolaisia ja ylistää Putinia ja muita yksinvaltaisesti toimivia johtajia ”ole mikään tapa johtaa”. Trumpin tapa helliä välejä Putiniin onkin Melvillen mukaan ”historiallinen virhe”.

Kirjoituksessaan Viron ex-suurlähettiläs arvostelee kovin sanoin myös Yhdysvaltain kauppapolitiikkaa.

”Ylimielisyys ei pue meitä. ’Amerikka ensin’ on huijausta”, Melville sanoo.

”Minulla ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin erota. En ymmärrä tai tunne sympatiaa niitä kohtaan, jotka jäävät hallintoon ja sanovat jättävänsä käskyjä noudattamatta tai rikkovansa niitä muuten. […] En todellakaan ymmärrä sellaisia nimettömiä mielipidekirjoituksia, joissa vedotaan johonkin oikeuteen käydä puolustustaistelua presidentin selän takana. Sellaisessa tavassa ei ole minusta mitään selkärankaa ja se näyttää minusta pelkuruudelta”, hän toteaa.

LUE MYÖS: Donald Trump kohautti taas: ”Herra presidentti, tämä on sairasta”

Paikat: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit