Lauantai 25.5.2019

Donald Trumpin kohuehdokkaan valinnalle sinetti – Kavanaugh varoitti heti demokraatteja

Luotu: 
7.10.2018 09:14
Päivitetty: 
7.10.2018 09:19
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Mielenosoittajat vastustivat Brett Kavanauh'n nimitystä senaatin edustalla lauantaina.

Yhdysvaltain senaatti on antanut lopullisen sinetin presidentti Donald Trumpin ehdokkaan Brett Kavanaugh’n valinnalle korkeimman oikeuden tuomariksi.

Senaatti hyväksyi Kavanaugh’n valinnan äänin 50-48. Demokraatit äänestivät Kavanaugh’n valintaa vastaan ja republikaanit puolesta. Senaatin edustalla järjestettiin äänestyksen aikana nimitystä vastustava mielenosoitus.

Kavanaugh vannoi virkavalansa lauantaina muutama tunti senaatin äänestyksen jälkeen. Hän korvaa korkeimmasta oikeudesta eläkkeelle jäävän Anthony Kennedyn.  Kavanaugh'ta on kuvailtu tiukemman linjan konservatiiviksi, kun taas Kennedyä on kuvailtu maltillisemmaksi.

Julkisuudessa on puitu paljon Kavanaugh'ta kohtaan esitettyjä syytöksiä sen jälkeen, kun Trump ilmoitti heinäkuussa kannattavansa miestä Korkeimman oikeuden tuomariksi. Kalifornialainen psykologian professori Christine Blasey Ford on syyttänyt Kavanaughia vakavasta seksuaalisesta häirinnästä ja kaksi muutakin naista ovat syyttäneet häntä seksuaalisesta ahdistelusta. Kavanaugh on kiistänyt kaikki syytökset.

Financial Timesin (FT) mukaan Kavanaugh syyttää demokraatteja häntä vastaan suunnatusta ”lokakampanjasta”.

”Sitä saa, mitä pyytää”, hän viestitti demokraateille FT:n mukaan. Lehti tulkitsee tämän varoitukseksi.

BBC:n mukaan myös Donald Trump sanoi lauantaina Kavanaugh’n joutuneen ”kamalan demokraattihyökkäyksen kohteeksi”. 

Korkeimpaan oikeuteen kuuluu yhdeksän tuomaria ja se on Yhdysvaltain liittovaltion korkein oikeusaste. USA:n presidentti nimittää korkeimman oikeuden jäsenet eliniäksi.

Lue myös: USA:n senaatti äänesti Trumpin kohuehdokkaan Kavanaugh’n puolesta

Jaa artikkeli:

Kommentit