Tiistai 21.5.2019

Suomen ulkoministeriö: ”Kauhistuttava uutinen Jamal Khashoggista”

Luotu: 
20.10.2018 10:53
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Mielenosoittajat vaativat Jamal Kashoggin kuoleman tutkintaa Saudi-Arabian konsulaatin edustalla Jakartassa.
|

Suomen ulkoministeriö kuvailee uutista saudiarabialaisen toimittajan  Ja­mal Khas­hog­gin kuo­le­masta kauhistuttavaksi.

”Kauhistuttava uutinen Jamal Khashoggista. Tarvitaan avoin tutkinta ja syylliset on saatava oikeuden eteen. Lehdistön vapauden puolustaminen on tärkeä arvo Suomelle”, ulkoministeriö sanoo Twitterissä julkaisemassaan kommentissa.

Saudi-Arabia on vahvistanut, että Khas­hog­gi kuo­li maan Is­tan­bu­lin-kon­su­laa­tis­sa. Virallisen selityksen mukaan hän menehtyi nyrkkitappelun seurauksena. Asiasta kertoo muun muassa BBC

Saudi-Arabian politiikkaa arvostellut Yhdysvalloissa asunut Khashoggi katosi noin kaksi viikkoa sitten mentyään Saudi-Arabian konsulaattiin Istanbuliin hakemaan dokumentteja avioliittoa varten.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Jouni Borgman

Todellisuus ja fiktio alkavat sekoittua maailmassa omituisella tavalla. Draaman kannalta olisi hyväksi, jos saataisin edes tietää, että ennen menehtymistään Khashoggi onnistui riistämään hengen 3 päällekarkaajalta ennenkuin ylivertainen vastustaja sai tappavan 'Dragon Fist' Kung Fu-iskun uppoamaan miehen suojauksen läpi.

tom brunila

Kumma kun UM ei ole esittänyt huolestumistaan siitä, että Maksikossa on murhattu kymmeniä lehtimiehiä viime vuosien aikana?
Eikä UM ole reagoinut myöskään Maltalla murhatun Daphne Caruana Galizian tapauksessa. Hän tutki Maltan poliitikoiden korruptiota.