Maanantai 17.12.2018

Tutkija amerikkalaisia järkyttäneestä Pittsburghin ammuskelusta: ”Donald Trump pahentaa kahtiajakautumista tietoisesti”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
28.10.2018 10:39
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    11 ihmistä on kuollut ja 6 loukkaantunut Pittsburghissa Yhdysvalloissa lauantaina synagogassa tapahtuneessa ampumavälikohtauksessa.
|

11 ihmistä on kuollut ja 6 loukkaantunut Pittsburghissa Yhdysvalloissa lauantaina synagogassa tapahtuneessa ampumavälikohtauksessa.  Poliisi on ottanut kiinni 46-vuotiaan miehen epäiltynä ammuskelusta. Uutistoimistojen mukaan mies huusi ”kaikkian juutalaisten on kuoltava” ennen kuin aloitti ammuskelun. Asiasta kertoo esimerkiksi BBC

Viharikoksia seuraavan Anti-Defamation League –järjestön mukaan kyseessä on todennäköisesti vakavin juutalaisiin kohdistunut hyökkäys Yhdysvaltain historiassa. 

”On täysin käsittämätöntä, että juutalaisia vastaan hyökätään sapatin aamuna. On myös täysin käsittämätöntä, että se voi tapahtua Yhdysvalloissa tässä ja nyt”, järjestön puheenjohtaja Jonathan A. Greenblatt sanoo tiedotteessaan.

Arvostettu geopolitiikan asiantuntija, Eurasia Groupin perustaja ja johtaja, New Yorkin yliopiston professori Ian Bremmer arvioi Yhdysvaltojen olevan nyt kahtiajakautuneempi kuin kertaakaan vuoden 1968 jälkeen. 

”Myös antisemitismi on nousussa. Lauantainen hyökkäys synagoogaan oli kuolettavin juutalaisia vastaan tehty isku Yhdysvaltojen historiassa”, hän kirjoittaa Twitterissä.

"Trump pahentaa kahtiajakautumista tietoisesti"

Amerikkalainen ulkopolitiikan analyytikko, historioitsija Max Boot puolestaan yhdistää tapauksen räjähdepaketteihin, joita on lähetetty demokraattien johtohenkilöille tai muille presidentti Donald Trumpiin kriittisesti suhtautuville. Lue myös: CNN: Pidätys tehty räjädepaketteihin liittyen

”Yhdysvalloissa on ollut ääriajattelua aina, mutta Trump tarjoaa sille lisää sytykkeitä. Hän kutsuu demokraatteja pahoiksi ja hulluiksi. Hän syyttää heidän olevan epäamerikkalaisia. Hän halventaa vähemmistöjä ja esittää antisemitistisiä salaliittoteorioita. Kun Trump puhuu ”globalisteista”, äärioikeisto kuulee hänen puhuvan juutalaisista. Juuri nyt ilmassa on paljon antisemitismiä, näen sen joka päivä Twitterissä. Normaalisti se on vain taustamelua, mutta monet kuuntelevat sitä tarkoin”, hän kirjoittaa mielipidekirjoituksessaan Washington Postissa.

”Vaikeina aikoina odotamme presidentin yhdistävän maan. Trump toimii juuri päinvastoin. Hän pahentaa kahtiajakautumista tietoisesti”, Boot jatkaa.

Myös Yhdysvaltain entinen presidentti Barack Obama varoitti lauantaina juutalaisvastaisuuden noususta.

”Meidän kaikkien on taisteltava antisemitismiä sekä erinäköisiin tai erilaisesti rukoileviin kohdistuvaa vihapuhetta vastaan”, hän tviittasi.

Donald Trump on kuvaillut hyökkäystä antisemitistiseksi teoksi ihmisyyttä vastaan. 

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Reima Hunaja-Aro

Toimittaja voisi katsoa itseensä. Trump kyllä varsin selkeästi ja jyrkästi tuomitsi teon ja vaati kansan yhdistymistä. Median arvostelu on toinen juttu. Trump tietenkin kritisoi valtamedioita, koska niillä on ollut negatiivinen suhtautuminen häneen jo ennen hänen valintaansa presidentiksi. Yhdysvaltain medialla on ongelma, joka pitäisi käsitellä. On käsittämätöntä, miten sitkeästi mediat siellä taistelevat vaaleilla valittua presidenttiä vastaan. Demokratiaa pitäisi kunnioittaa, oli presidentti sitten kuka hyvänsä. Vaaleja tulee ja silloin taas on mahdollisuus äänestää. --Sitten tätä kaunaisuutta molemmin puolin pidetään yllä jopa täällä Euroopassa.

Reima Hunaja-Aro

Äänestäneihin vaikuttaa vaalitapa , koska toisen vahvoilla alueilla äänestäminen ei ole tärkeää, koska voittaja saa hävinneidenkin äänet. Vaalitapa on sovittu ja hyväksytty, se on tärkeintä. On helppo arvostella toisten mallia, mutta tämän ovat itse parhaimmaksi todenneet.
Italia on ongelmissa oman vaalitapansa tuloksena, ei sekään kovin hyvä ole. Nyt siellä maata viedään velkakurjimukseen, joka ehkä tuo lopulta euron uuteen kriisiin. Italialaisten enemmistö ei ehkä sitä halua.- Suomessa on menty kolmen suuren varassa puolivuosisataa niin , että kaksi on aina mukana ja tuntuu, ettei valta oikeasti ole koskaan vaihtunut, kun melkein samat tyypit siellä koko ajan ovat päättämässä.
Tärkeintä on kuitenkin vaalien tuloksen kunnioittaminen.

Nita Hillner

Ruandan verilöylyt alkoivat kun hutsit tiedotusvälineissä syyttivät tutseja hulluiksi, pahoiksi, eläimiksi ym. Kun valtaapitävä ihminen tai ihmisryhmät kannustavat vihaan, ei ole enää pitkä matka todelliseen väkivaltaan. Trump ottaa suuren riskin käyttämällä aggressiivista kieltä vastustajista puhuttaessa.

Reima Hunaja-Aro

Trump on ollut alusta asti median hampaissa ja hän puolustautuu. Puolustautuminen on selviytymiskeino, hän todennäköisesti tulee nujertamaan pahimmat vastustavat mediat lopulta. Presidentin toiminta on hyvin vaikeaa tuollaisessa paineessa. Aivan karmea tilanne. On pakko myöntää tyypin yltiöpäinen rohkeus, mutta myös ylilyöntejä luonnollisesti tulee tuollaisessa painetilassa. Niinistö tuskin kestäisi montaa viikkoa. Hän ei ole edes vallan kahvassa, vaan enemmän edustuksellisella paikalla. Yhdysvalloissa medioilla ei tunnu olevan vastuuta vaikuttamisestaan. Todellisuudessa mediat ovat erittäin tärkeässä asemassa USA:n koossa pysymisen kannalta.

Tapio Pento

Eräs suurimmista Trumpin ja republikaanien rahoittajista on juutalainen Sheldon Adelson. Jatkaakohan Adelson rahan kylvämistä puolueelle, joka ei sanoudu irti juutalaisia uhkaavien ryhmiensä tominnasta? Tuntuu siltä kuin juutalainen rahoittaisi Hitleriä.

Reko Kauranen

Kuka jakaa kansaa kahtia? Eikö vaan Clintonin kannattajat ja Trumpin vastustajat. Kun Trump valittiin juutalaismiljönääri Soros rahoitti Trumpin vastaisia väkivaltaisia mellakoita ja mielenilmaisuja. Yleisesti mietitään vasemmiston piirissä Trumpin murhaamista. Ja yleisesti Usan media on vasemmistolaista. Koko ajan etsitään että Trumpia vopitaisiin syyttää. Demokraatit eivät taivu vaalitulokseen. On mieleenkiintoista seurata median videoita vaalivalvojaisten aikana, kun vasemmistolaiset toimittajat hämmästyvät että Trump on voittamassa, Yhtä mielenkiintoista on nähdä Hillary Clintonin sekoiluja vaalitilaisuuksissa, kun ei ole terve. Ei ole Suomen mediassa kerrottu sitä raivoa kun Hillary hävisi ja kuinka hän kylmästi kohteli kannattajiaan häviön jälkeen. Trumpin vastustajilla on suuret rahat käytössä Rockkefellerit ym ja heidän agendoitaan(globalismia gender- ja homoideologineen) kannattavat kuten Google, Facebook etc. Samat tahot rahoittavat ilmastonmuutospolitiikkaa ilman tieteellsitä kritiikkiä.