Sunnuntai 26.5.2019

Trumpin erikoinen Suomi-neuvo Kalifornian tuhojen keskellä: ”He käyttävät paljon aikaa haravointiin”

Luotu: 
18.11.2018 09:44
Päivitetty: 
19.11.2018 11:18
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
|

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on kohauttanut erikoisella neuvolla, jossa hän kehottaa ottamaan mallia Suomesta.

Maastopalojen riivaamassa Kaliforniassa lauantaina vieraillut Trump huomautti, että muissa maissa kuten Suomessa ei ole maastopaloja, koska metsistä ja metsänpohjasta pidetään hyvää huolta. Trump on aiemmin arvostellut Twitterissä, että kunnollisella metsänhoidolla Kaifornian ”koko ajan jatkuvat tuhot” voitaisiin estää.

Puhuessaan tiedotusvälineille lauantaina Kalifornian maastopalojen tuhojen keskeltä Trump kertoi keskustelleensa Suomen presidentin kanssa.

”He käyttävät paljon aikaa haravointiin, siivoamiseen ja asioiden tekemiseen, eikä heillä ole mitään ongelmaa”, Trump sanoo muun muassa ABC Newsin mukaan.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö vahvistaa Ilta-Sanomille keskustelleensa Trumpin kanssa metsäpaloista viikko sitten Pariisissa. Niinistön mukaan haravoinnista ei ollut mitään puhetta, mutta valvontajärjestelmistä ja -verkosta sen sijaan oli.

LUE TUORE JUTTU: Väärinymmärrys: Suomalaisten Trumpille ja ”haravoinnille” naureskelu sai nolon lopun – ”Supervallan johtajan ajatus oikea”

Kalifornian maastopaloissa on menehtynyt 79 ihmistä ja noin tuhannen ihmisen kerrotaan olevan kateissa.

Henkilöt: 
Paikat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Petri Kokko

No tästähän sitä saadaankin järjestettyä oiva keino kaunistaa lisää työttömyyslukuja, ne 9 euron päiväpalkkalaiset vaan pakkotöihin haravoimaan metsiä...
Vai mitä , palstan"sohvallamakaavia" työttömiä haukkuvat hyväosaiset?

Jaakko Aalto

Kun tarkoituksena on tulkita väärin ja ymmärtää väärin, se onnistuu aina. Tässä tapauksessa tuo "haravoiminen" oli toimittajan oma keksintö. Kyse oli suomalaisesta metsänhoidota, jossa puunkorjuun jälkeen risut kerätään kasoihin ja kuskataan lämpölaitoksille poltettaviksi. Sillä tavalla ne eivät jää metsiin lahoamaan ja palokuormaksi. Kerääminen tehdään koneilla.

Pertti Aaltonen

"Puhetta oli valvonnasta ja valvontaverkostosta" Ettei vaan olisi tarkoitettu metsäpalojen tähystyslentoja? Niissäkin "haravoidaan" kun tehdään valvontaa. Samoin haravoidaan kun etsitään kadonneita. Lienee noilla enlannin kielisillä termeillä po. merkityksetkin. Rake, mittailla katseella.

Petri Hämäläinen

Miten Suomen lapset saadaan opetettua pidättymään koulukiusaamisesta kuin tämä on aikuisten malli:

Trumpin päivittäinen kiusaaminen. Eristäminen, valehtelu, panettelu, pahaa puhuminen, sanojen vääristely, yksittäisten lauseiden perään jahtaaminen.

Risto Jääskeläinen

Trumpilla on ilmeisestikin ollut väärä käsitys, kun Suomessa siivotaan PUISTOT pudonneista lehdistä, että se on sitä METSÄNhoitoa.

Tosiasiahan on, ettei Suomessa metsien anneta palaa, vaan palot sammutetaan aina ja myös ennaltaehkäisyyn on kiinnitetty huomiota.
Kaliforniassa on toki eri ilmasto, mutta ainakin siellä oli jätetty n. 100 miljoonaa pystyyn kuollutta puuta metsiin. Eli enemmänkin olisi voitu tehdä.

Eero Pekonen

Samanlaista irvistelyä ja rääpimistä pidettiin aikanaan, kun Ronald Reaganista tuli presidentti. "Kolmannen luokan filmitähti" ym.. Feikkiuutisia piisaa! Sinänsä on ymmärrettävää, että viranomaiset eivät Kaliforniassa helposti muuta metsäpolitiikkaa. Eihän meilläkään näköjään päästä irti sellutehtaita palvelevista avohakkuista eikä räkämäntyjen kasvattamisen perinteestä

esko kotilainen

Toimittajat puhuvat sontaa päivästä päivään,kun on Trumpista kysymys.Ei edes englantia osata.Harava,harava,mikä se on ,sanoi entinen piikakin kun kotiin palasi,ja astui sitten siihen,niin johan karjaisi,kuka perkele tämän haravan tänne on jättänyt.