Sunnuntai 26.5.2019

Varoitus Virosta: Täysi sota voi alkaa Ukrainassa hetkenä minä hyvänsä

Luotu: 
27.11.2018 19:05
Päivitetty: 
27.11.2018 19:11
  • Kuva: All Over Press / EPA
    Kuva
    Viron puolustusministeri Jüri Luik varoittaa, että Krimin uusi konflikti voi ryöpsähtää täydeksi sodaksi nopeasti. Arkistokuva.
|

Viron puolustusministeri Jüri Luik varoittaa Asovanmeren konfliktin seurauksista. Luikin mukaan Venäjän jatkuvat sotilaalliset aggressiot Ukrainaa kohtaan vaativat välittömiä toimia kansainväliseltä yhteisöltä, Viron yleisradio kertoo.

Luikin mukaan tilanne on hyvin vaarallinen ja täysimittainen sotilaallinen konflikti voi ryöpsähtää käyntiin Ukrainassa hetkenä minä hyvänsä, Viron puolustusministeriön tiedotteessa kerrotaan.

Euroopan unionin täytyy Luikin mukaan asettaa uusia talouspakotteita Venäjälle, ja alueelle täytyy lähettää kansainvälisiä tarkkailijoita.

Luik uskoo Venäjän pyrkivän saamaan hallintaansa Ukrainan aluevesiä, mahdollisesti myös uusia maa-alueita. Luikin mukaan Venäjä on estänyt kaupallista merenkäyntiä Asovanmerellä Krimin sillan rakentamisesta lähtien, mutta nyt se on lisännyt sulun mittakaavaa.

Viron presidentti Kersti Kaljulaid puolestaan kutsuu Venäjän toimintaa ”sodaksi Euroopassa”.

”Ukrainan kansa on ollut sodassa vuodesta 2014 lähtien, ja Krim on yhä miehitettynä”, Viron presidentti korostaa.

Myös puolustusliitto Nato muistutti maanantaina, että Ukrainassa on koko ajan ollut käynnissä sota, joka alkoi vuonna 2014 Krimin miehityksestä. Nato vaatii Venäjää lopettamaan Itä-Ukrainan kapinallisten tukemisen ja vetämään joukkonsa Ukrainan alueelta.

LUE LISÄÄ:

Nytkö löytyi selitys Venäjän käytökselle? – ”Käynnissä suora hyökkäys Ukrainaa vastaan”

Natolta täysi tuki Ukrainalle – ”Ukrainassa on käynnissä sota, Venäjän vetäydyttävä”

Tutkija Ylellä: Venäjällä käynnissä käänne – Vladimir Putinin luku on huono ja se voi näkyä Ukrainassa

Paikat: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Art Seppala

Joo tilanne on niin vaarallinen että sanktioita pitää laittaa ja tilata tarkkailijoita ettei jää sodan syttyminen huomaamatta. Jokainen nato maa pääsee vuorollaan nyt julkaisemaan jotain "merkittävää".

Jollainhan se pitää perustella että otetaan lainaa seuraavien sukupolvien maksettavaksi jos vaikka pitää eteläisellä pallonpuoliskolla murhata toiset puolitoista miljoonaa ihmistä, neljäsataa tuhatta kamelia ja lukemattomia savimajoja.

Sanois vaan suoraan että v*tuttaa kun ne otti meidän veneet.

Pasi Käyhkö

Olisiko parasta jättää nämä kaksi mätää, läpikorruptoitunutta,'valtiota riitelemään keskenään?
Ukrainan on turha odottaa muuta apua kuin YK:n ja EU:n myötäelämistä ja pahoittelua tapahtuneillev ennen kuin saa oman yhteiskuntansa edes jonkinlaiseen järjestykseen.

Juha-pekka Naukkarinen

Putinin tähtäimessä on vallata koko Ukraina,tavalla tai toisella,alusta lähtien,jos Baltian maat eivät olisi liittyneet Natoon,ne olisi jo vallattu Venäjän toimesta,voimapolitiikka jatkuu ja seuraavat kohteet Putinille ovat Natoon kuulumattomat maat,yksi toisensa jälkeen,eikä välttämättä suurta sotilas voimaa käyttäen,näin Putinin kansansuosio kasvaa,jonkin aikaa,lännen pakotteet,jos niitä lisätään,alkavat vaikuttamaan voimakkaasti oman kansantaholta,sehän pakotteiden perimmäinen tarkoituskin on!

Jouni Lehmusruusu

Tämä on Putinin ajat sitten ilmoittaman politiikan toteuttamista. Putin ilmoitti jo vuosia sitten tekevänsä Venäjästä yhtä suuren kuin se oli Keisarikunnan ja Neuvostoliiton aikoina. Helpoimmat kohteet ovat luonnollisesti liittoutumattomat naapurimaat.

Tähän kuuluu naapurimaiden historian vääristely, mm. Mainilan laukaukset ja Talvisota on taas käännetty Suomalaisten syyksi. Suomesta myös julkaistaan mustaavia juttuja ja meitä kutsutaan fasisteiksi.

Venäjä on uusinut armeijaansa 500 miljardilla. Se on melkoisen paljon maalle jota kukaan ei halua valloittaa. Kalusto myös vanhenee suurelta osin 20-30 vuodessa... ellei sitä käytetä tehtäväänsä eli sotimiseen.

Mikäli länsi ei reagoi Ukrainan palojen haltuunottoon, on seuraavana vuorossa Suomi ja Ruotsi. Venäjä on jo siedätetty talouspakotteiden suhteen joten niillä ei ole enää merkitystä.

Angela Merkel on DDRn kasvatti ja vahvasti Venäjämielinen. Hän nousi valtaan tuntemattomuudesta kun hänen vastustajansa luopuivat tai heidät paljastettiin jonkin skandaalin yhteydessä.

Merkel on johdonmukaisesti ajanut avoimia rajoja huolimatta seurauksista joita tuli kun täysin erilainen kulttuuri alkoi nakertamaan länsimaiden taloutta ja yhteiskuntarakenteita.

Euroopan heikentyminen, sisäinen hajaannus ja kaaos ajavat Venäjän etua, sillä hajaantunut vihollinen on heikko. Se ei pysty yhteisrintamalla vastustamaan Venäjän toimia tämän ottaessa naapureita haltuun pala palalta.

Olisi melkoinen yhteensattuma jos kaikki nämä osaset ovat vain sattumalta ajamassa Venäjän ja Putinin tavoitteita.

esko kotilainen

Jette kiva,pääsee Suomikin viimeiseen taistoon Luikin seurassa.Kannatan ehdottomasti suurempaa sotaa Euroopan sydämmessä.Suomikin ponnekkaasti voisi valloittaa suuria alueita Venäjältä.Ajatelkaa mikä visio,Pietari olisi Suomen suurin kaupunki.

Aki Terentjeff

Kaverilta lainattu, ei kannata "vaahdota" jos ei ymmärrä merenkäynnistä enempää kuin sika kulmahiomakoneesta. "Ukraina väittää että Venäjä estää laittomasti liikkumista Kertisn salmessa. Tämän vitteen perusteella Turkki estää liikkumista Mustalle merelle Bosporin salmessa, jossa on täysin samat käytännöt meriliiketeelle kuin Kertsin salmessa.

Ennakkoilmoitus 48 tai 72 tuntia ennen aluksen koosta riippuen. Luotsipakko. Ilmoitautuminen radiolla ja vasta luvalla saa edetä kohti salmea. Aluksen tarkastus: Terveys, turvallisuus, tonnistotodistus, rekisteröintiedot, kaksi kappaletta miehistöluletteloita ja aluksen leima.

Mikä siis on perusta Ukrainan väitteelle että Venäjä sulkee Asovan merta kun samalla argumentilla voisi väittää että Turkki estää liikennetä Mustalle merelle?

Masters Instructions
Send your SP1 (Sailing Plan 1) report to the agent 48 hours before your arrival at the Dardanelles south entrance.

DARDANELLES PASSAGE:
Restrictions:
A SPECIAL PERMISSION IS REQUIRED MINIMUM 72 WORKING HRS BEFORE ARRIVAL FOR ALL TYPES OF VESSELS OVER 299.,9 METERS LOA.

DAYLIGHT PASSAGE ONLY, FOR ALL TYPE OF VESSELS OVER 299.9 LOA AND TANKERS OVER 199.9 METERS LOA
Procedure:
Please call Mehmetcik Control Station on VHF Channel 11, 30 nm before reaching Mehmetcik Light House, and ask for permission to enter the Dardanelles Strait. When you get the green light from the Control Station, call also Mehmetcik Pilot by on VHF Channel 71 advising your position and stand on VHF Channel 11/71 until you enter the Dardanelles and then switch to VHF Channel 13 until you leave the Dardanelles Strait.

Pilot Ladder
Please prepare the pilot ladder on your stb side. If your vessel's free-board exceeds more than 8 meters, please prepare a combination ladder.

Sanitary Inspection Boat:
Please have the following ready at the gangway for the sanitary inspection boat:
Copies of tonnage, deratting, registration certificates, two copies of the crew list and ship's stamp."

Aki Terentjeff

Jos elää "denial" mielentilassa ja kieltää sairalloisesti tosiasiat, kannattaa hakea apua. Krimin äänestys oli demokraattinen ja kansan tahtoa on paree noudattaa. Krimi äänesti korkammilla luvuilla ja perusteella kuin Suomi 1917, miksi se oli sitten Suomelle mahdollista? Miksi Krimiläiset eivät saisi jo kolmannella keralla itse määrätä asemaansa, kaikki jutut "anneksiosta" on iha hölmöä neniaalia tosiasioiden kieltämistä. Itse en ole kenenkään puolella, myönnän vain tosi asiat.

Erkki Tiussa

Hyvät lapsikullat, älkää heitelkö toistenne päälle hiekkaa - siinä voi olla joukossa kissan kakkaa. Leikkikää sovussa ja rauhassa. Putinilla on jo niin iso osa hiekkalaatikkoa, että kyllä sen pitäisi yhdelle riittää. Sitten kun osaatte leikkiä yhdessä rauhanomaisesti ja toisia kunnioittaen, niin voidaan säästää tuhansia miljardeja uhkaavista hiekkalapioista ja käyttää näin säästyvät mielettömän suuret menot mukavampiin leikkeihin. Tämä koskee kaikkia maailman lapsia.