Lauantai 25.5.2019

WP: ”En pidä tästä ollenkaan” – Trump uhkaa perua tapaamisen Putinin kanssa

Luotu: 
28.11.2018 07:39
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
|

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump uhkaa perua kahdenkeskisen tapaamisensa Venäjän presidentti Vladimir Putinin kanssa Asovanmeren konfliktin vuoksi. Trump kertoo asiasta The Washington Post -lehden laajassa haastattelussa.

Venäjä tulitti sunnuntaina ukrainalaisaluksia ja otti kolme Ukrainan alusta haltuunsa Asovanmerellä. Venäjä syyttää Ukrainan aluksia laittomasta rajanylityksestä miehittämänsä Krimin niemimaan lähistöllä.

Trumpin ja Putinin on määrä tavata viikonloppuna G20-kokouksessa Buenos Airesissa. Venäjän ja Yhdysvaltain presidenteille oli kokouksen oheen suunniteltu kahdenkeskinen tapaaminen.

”Ehkä minulla ei edes ole sitä kokousta”, Trump sanoo WP:n haastattelussa ja korostaa, että hän saa Asovanmeren tapahtumista täyden selvityksen.

Trumpin mukaan Venäjän aggressio on huolenaihe myös yhdysvaltalaisille.

”En pidä tästä aggressiosta ollenkaan. Todellakaan. Ja ihan muuten vain, eurooppalaistenkaan ei pitäisi pitää siitä. Ja Saksan ei pitäisi pitää siitä”, Trump totesi ja arvosteli Saksaa siitä, ettei se käytä Naton sääntöjen edellyttämää summaa puolustukseensa.

LUE LISÄÄ:

Varoitus Virosta: Täysi sota voi alkaa Ukrainassa hetkenä minä hyvänsä

Venäjä laittoi pidätetyt ukrainalaiset televisioon – Ukrainan komentaja: Valetta

Nytkö löytyi selitys Venäjän käytökselle? – ”Käynnissä suora hyökkäys Ukrainaa vastaan”

Natolta täysi tuki Ukrainalle – ”Ukrainassa on käynnissä sota, Venäjän vetäydyttävä”

Tutkija Ylellä: Venäjällä käynnissä käänne – Vladimir Putinin luku on huono ja se voi näkyä Ukrainassa

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Tapio Pento

Lieneekö tuo valkoisen talon mölyapina tosissaan, vai onko taas vain tekemässä otsikoita jotta sen kannattajat luulisivat sen olevan hienoin ja paras? Kovin on arvaamatonta maailman tilanne kun USAssa on tuollainen presidentti, etenkin jos se todella on Putinin nuorassa.

Antti Kasvio

Trumpilla on syytäkin olla pitämättä. Oman kannatuksensa lisäämiseksi Putin näyttää voivansa kiusata heikompaa naapuria mielensä mukaisesti ilman että USA uskaltaa reagoida. Näin Putin pääsee samalla nöyryyttämään Yhdysvaltoja, mikä tuottaa hänelle ehkä vielä enemmän iloa.

Trump tuntee olonsa epämukavaksi Putinin kiristysotteen puun ja erikoissyyttäjän tutkimusten kuoren välissä.

Erkki Malinen

Olis nyt euroopassa sen verran viisautta, että antas näitten mafiapäälliköitten setviä asiansa keskenään. Meidän Suomalaisten ei ainakaan pitäis metsoa kummankaan puolesta, yhdessähän ne yritti meillekin tulla, ja osittain tulikin.

Aura Ko

Kiitoksia Amerika ja kiitoksia Europa! Kiitoksia kaikille kuka ymmärtää minun kotimaa Ukraina ja auttaa ykrainalaiselle! Minä katsoin elokuva Sibelius ja itkin paljon koska ymmärsin mitä tunteivat suomalaiset. Haluatteko tulla takaisin? Haluatteko jotta venäläiset tekevät samaa kun Ukrainassa? Mutta minä en halua että Suomessa ole samaa kun Neuvostoliitossa ja Venäjällä!