Sunnuntai 26.5.2019

Ukrainan presidentiltä raju ryöpytys: Ai mitä Vladimir Putin haluaa?

Luotu: 
2.12.2018 10:42
Päivitetty: 
2.12.2018 10:50
  • Kuva: All Over Press / EPA
    Kuva
    Ukrainan presidentti Petro Poroshenko vyörytti syytöksiä Vladimir Putinin niskaan France 24 -kanavan tv-haastattelussa.
|

Ukraina ”ei pelkää mitään” mutta pyrkii diplomaattiseen ja poliittiseen ratkaisuun konfliktissaan Venäjän kanssa, ilmoittaa Ukrainan presidentti Petro Poroshenko ranskalaisen France 24 -kanavan tuoreessa haastattelussa.

Poroshenkolta kysyttiin lähetyksessä näkemystä siitä, mitä hän uskoo Venäjän Vladimir Putinin tavoittelevan Asovanmerellä käynnistämällään sululla. Venäjä tulitti ja valtasi ukrainalaisaluksia miehittämänsä Krimin niemimaan lähistöllä viime viikolla ja on kiristänyt otettaan Kertsinsalmesta, joka erottaa Asovanmeren Mustastamerestä.

Vastauksena Poroshenko aloitti pitkän ryöpytyksen, jossa hän kyseenalaisti Putinin ja Venäjän viimevuotisia toimia ja toi esiin useita Venäjään liittyviä kansainvälisiä epäilyksiä.

”Mikä on Putinin tarkoitus, kun hän miehittää Krimin laittomasti? Mikä on Putinin tarkoitus, kun Venäjän joukot saavat käskyn ampua MH-17-konetta? Mikä on Putinin tarkoitus, kun hän organisoi kemiallisen iskun Salisburyssa [Britanniassa]? Mikä on Putinin tarkoitus Venäjän tappaessa ukrainalaisia maamme itäosissa? Mikä on Putinin tarkoitus hänen antaessaan käskyn alustemme tulittamisesta Mustallamerellä?”, Poroshenko listasi.

”Kukaan maailmassa ei ymmärrä sitä.”

Sekä malesialaisen MH17-matkustajakoneen ampuminen alas Ukrainan yllä että Britannian myrkkyisku ovat tapahtumia, joihin osallistumisesta Venäjää on laajalti julkisesti syytelty, mutta joihin liittymisensä Venäjä kiistää. Krimin laiton miehitys ja Itä-Ukrainan kapinallisten tukeminen sen sijaan ovat kiistattomia asioita.

Poroshenkon mukaan Putin kieltäytyy kommunikoimasta hänen kanssaan millään tavoin. Poroshenkon mukaan Putinin toiminta on ”suoraan sanottuna täysin arvaamatonta”. Hänen mukaansa Ukraina toimii ”vastuullisesti tilanteen rauhoittamiseksi, poliittisin ja diplomaattisin keinoin”. Ukraina on pyytänyt Naton aluksia alueelle turvakseen.

Länsimailta Ukrainan presidentti odottaa uusien Venäjään kohdistuvien sanktioiden määräämistä. Hänen mukaansa Venäjä on saatava neuvottelupöytään kertomaan, mitä se haluaa. Poroshenko vaatii Venäjää vetämään joukkonsa Ukrainasta.

LUE LISÄÄ:

Varustautuminen kiihtyy: Venäjä tuo uudet ohjukset Krimille – Ukraina kutsuu Naton aluksia apuun

Varoitus Virosta: Täysi sota voi alkaa Ukrainassa hetkenä minä hyvänsä

Nytkö löytyi selitys Venäjän käytökselle? – ”Käynnissä suora hyökkäys Ukrainaa vastaan”

Natolta täysi tuki Ukrainalle – ”Ukrainassa on käynnissä sota, Venäjän vetäydyttävä”

Paikat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Janne Pohjala

No ei niitä joukko-osastoja ole Natokaan löytynyt. Tässä se mihi homma jäi Breedlovalta, eli miä hän sanoi 2015 Munchenin turvallisuuskokouksessa EU -maiden johtajille:

"Näemme satoja venäläisiä sotilaita Ukrainassa suorittamassa tehtäviä ilmapuolustuksesta ja elektronisesta sodankäynnistä tykistöön ja johtotehtäviin. Emme ole nähneet suuria [venäläisten] joukkojen taisteluryhmityksiä, Breedlove kertoi."

http://yle.fi/uutiset/ukraina_separatistit_keraavat_joukkoja_hyokkayksee...

Varmasti Bonbassissa on satoja Venäläisiä ihan vapaaehtoisina ja varmaan myös aluen hallinnon pyytäminä neuvonantajina, kuten USA/NATO:n "neuvonatajat" toisella puolella.

Sen sijaan niitä joukkoja ei ole löytynyt. Ei ainakaan kenenkään joka joutuu vastuusen sanoistaan mukaan. Belligat on Atlantic Councilin (NATO) fellow:

Eliot Higgins is a nonresident senior fellow for Digital Forensic Research Lab with the Atlantic Council's Future Europe Program. He is an award winning investigative journalist, and Founder of the Brown Moses Blog and Bellingcat.

Bellingat on siten tässä ja muissa asioissa yhtä uskottava lähde kuin Varsovan liiton trollitehdas olisi, jos sellainen olisi olemassa.

Näin ollen on palattava siihen mitä Breedlove sanoi valtionpäämiehile paikassa jossa ei juuri voi puhua epätotta. Jokainen armeijan käynyt tietää että muutamalla sadalla miehellä ei Uudemaan kokoista aluetta jossa on 6 miljoonaa asukasta voi pitää vuodesta toiseen hallussa.

Näin ollen joukoista 90+% täytyy olla Ukrainan omia asukkaita.

Eli: Miten Putin lähettää ne joukkonsa pois, joita kukaan, ei edes Nato ole kyennyt löytämään neljään vuoteen?

Mikko Toivonen
Vastaus kommenttiin #13

Imatran "Punus Jatkonen" selittää taas kerran hienosti mahdottomuuksia ja unohtaa ihan vahingossa, että Donbassin alueen miehitys hoidettiin aseistusta myöten Venäjän toimesta ihan Bik ohjusten ampumiseen asti "Vapaaehtoinen eversti Strelkin" komentajana. Kaikki venäläiset sotilaat olivat vapaaehtoisia ja lomilöla venäläisinen panssarivaunineen ja rakeinheittimineen jollaisilla siviileja tappaen ammuttiin muunmuassa sarja Mariupolin torille, ei pelkästään Malaysian airwaysia alas.
Kaikki tietävät että koko miehitetty maakunta on täysin muonitettu ja aseistettu venäläisten toimesta ja että kaikkia sotilasoperaatioita kontrolloidaan Moskovasta vaikka paikalla olijat olisikin muutettu tilapäisesti "Donbassilaisiksi"
Nämä Imatran Haushoferin selitykset ovat täsmälleen yhtä uskottavia kuin jos minä yrittäisin selittää villisian kirahviksi
Varmasti siellä on jokunen alkuasukaskin joka haluaa varmistaa että hänen kylässään puhutaan moskovan venäjää, eikä mitään Lvovin murretta.

Kimmo Kannala
Vastaus kommenttiin #13

On se erikoista että rekkalasteittain on tuhansia kaatuneita kuskattu nimettömiin hautoihin Venäjälle, jos ei inttipojat sotimassa olleet.
Cargo200 lastien lisäksi ETYJ on laskenut kymmenien tuhansien sotilasasuisten ylittäneen rajan, vaikka valvovat vain 10% rajasta.
Jännä että meilläkin on nuita Putinisteja.

Janne Pohjala

Perusongelma on se että samaan aikaan sekä Poroshenkon että Ukrainan infosadun kannatus laahaa 8% paikkeilla.

Eihän edes hänen oma äänestäjäkuntansakaan usko mitä Porosheko pauhaa, vaan mitä ilmeisimmin päin vastoin.

Jos Ukrainan kansa uskoisi ukon juttuihin ja siihen että Putin tulee, uhkaa ja vie, niin Poron kannatushan pitäisi olla Putinin luokkaa (67%), mutta eipä ole.

Joko Ukrainan kansa on tyhmää, tai sitten kansa tietää että Ukrainan ja Poroshenkon tarinat eivät ole totta. Meillä ne kyllä toistetaan mediassa kiltisti ja lisätään vielä ripaus rysävihaa ja loppuun tasteluhuudoksi "äkkiä NATOON!"

Kuten hybrisotakeskus, valtionevoston turvallisuuskomitea ja mediapuulin mediat sujvasti meillä asian hoitavat.

Jotkut suomalaiset jopa uskovat tarinaan, mutta todennäköisesti meillä suunnilleen sama määrä kuin tällä viikolla Maanpuolustuksen tiedotuskeskuksen raportti kertoo NATO:n kannatukseksi.

Perustelu on sama, meillä 20% uskoo siihen millä meitä pelotelaan Natoon eli Venäjä tulee uhkaa ja hyökkää. Ukrainassa samaan Poron propagandaan uskoo 8%. Tai ehkä se 16% mutta kun ukko on läpimätä niin saa vain puolet siitäkään himaan.

Miksi meidän tulisi siis de facto uskoa kaikki mitä sotaa käyvä maa (oman ilmoituksensa) mukaan levittää?

Juha-pekka Naukkarinen

Ei länsi tee mitään Ukrainan hyväksi,korkeintaan jotain pientä näpertelyä,sehän nähtiin Krimin valtauksen jälkeen,sama tapahtuisi,jos Putin määräisi Suomen hallituksen vaihtoon tai armeijansa rajalle,kun ei kuuluta Natoon,niin helppoahan se olisi,Suomessa kansa uskoo,ettei näin tapahtuisi,vaikka kaikki historialliset seikat osoittavat aivan muuta Venäjän arvaamattomuudesta,Nato on Suomen ainut pelastus,varsinkin kun EU alkaa olla aivan sekaisin,suurimmat EU maat,kuten Ranska on jo sisällissodan partaalla,kun vaaditaan poikkeustilaa tilanteen rauhoittamiseksi,Putin on onnistunut voimapolitiikassaan!

Veikko Virkkunen

Eiköhän ne Putlerin rahat eikä Poroshenkon rahat ole siellä Panamassa ja muuallakin piilossa. Kukaties Airiston Helmessä kin. Kautta historian on niin, että venäläiset eivät osaa muuta kuin ryöstää muita valtioita Suomi mukaanlukien.

Pasi Käyhkö

Molemmat,syvästi korruptoineet hylkiövaltiot, riidelköön keskenään.
Krimin on Ukraina jo menettänyt.
Nato, EU, USA ja YK eivät tule antamaan kuin pientä paheksuntaa tapahtuneille Ukrainan tueksi. Myös ehkä jotain nimellisiä kauppapakotteita.

Mikko Toivonen

Kyllähän Poroshenkon pitäisi meidän muiden lailla ymmärtää mitä Putin haluaa.
Jos ei itse ymmärrä niin kerron:
Putin haluaa Koko Ukrainan, Transdniestrian ja Moldovan eli Suur Venäjän rajan tässä vaiheessa kattamaan Mustanmeren rannikon Romanian rajaan asti. Sen pidemmälle ajatus ei mene, kun sitten alkaa Nato. Tai tarkemmin sanottuna halu menee paljon pidemmälle, mutta toteutusajatus ei vielä.
Halu kasvaa aina toteutusajatukseen jos on pientäkin puolustusheikkoutta jossain havaittavissa

Erkki Malinen

Eipäs namusetä mainitse mitään oman maansa tapetuista toimittajista, jotka on tutkinut korruptiota. Vasta hautasivat sen erittäin nätin toimittajan, ei se meidänkään medioissa kummoista huomioo saanut. Liekö namusedän käskystä sekin tehty.

Kari Tolmunen

Hyvin on Putin Hitlerinsä lukenut. Aatu otti ekaks Itävallan sitten Tšekin sudeettialueet, Puolan kohdalla jokin menikin sitten pieleen. Vladimir setä aloitti Krimillä itäosat Ukrainasta, mitähän seuraavaksi ja ennenkaikkea meneekö läpi seuraava yritys