Tiistai 18.6.2019

Vladimir Putinilta jäätävä vastaus ydinaseista Donald Trumpille: ”Sitten mekin teemme niin”

Luotu: 
6.12.2018 09:46
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Vladimir Putin.
|

Venäjän presidentti Vladimir Putin linjaa Venäjänkin kehittävän uusia ydinaseita, jos Yhdysvallat vetäytyy INF-ydinsulkusopimuksesta.

”Näyttää siltä, että amerikkalaiset ystävämme uskovat tilanteen muuttuneen niin paljon, että heidän pitäisi hankkia näitä aseita. Mikä on vastauksemme? Se on yksinkertainen: sitten mekin teemme niin”, Putin sanoi televisioidussa lausunnossaan BBC:n mukaan.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump kertoi lokakuussa haluavansa  Yhdysvaltojen vetäytyvän keskimatkan ydinohjukset kieltävästä sopimuksesta. Trumpin mukaan Venäjä on rikkonut sopimusta vuosien ajan. Lisäksi Yhdysvaltain ulkoministeri Mike Pompeo uhkasi tiistaina Yhdysvaltojen vetäytyvän sopimuksesta 60 päivän kuluessa, mikäli Venäjä ei pura ohjuksiaan, jotka Yhdysvaltain mukaan rikkovat sopimusta.

Yhdysvallat solmi keskipitkän matkan ydinohjukset kieltävän INF-sopimuksen Neuvostoliiton Mihail Gorbatšovin kanssa presidentti Ronald Reaganin kaudella vuonna 1987.

Lue myös: 

Asiantuntija Donald Trumpin Venäjä-ilmoituksesta: ”Euroopassa tuskin ollaan kovin tyytyväisiä”

Donald Trumpin uusin liike jakaa tutkijat: ”Voi olla historiallinen askel”

Jaa artikkeli:

Kommentit

Juha Kuikka

Muuan pilapiirtäjä piirsi 70-luvulla SALT-neuvottelujen aikaana asevarustelukilvasta kuvan, jossa kaksi miestä seisoo kellarissa, jonka lattialla on polviin asti bensaa. Molemmilla on tulitikkuaski kädessän. Toinen huutaa toiselle: "Sinulla on yksi tikku enemmän!"

Ari Ohvo

60 päivää aikaa purkaa ohjukset? Ei taida olla realistinen aika monimutkaisten ohjusten purkamiseen. Toisinsanoen Trump haluaa aloittaa uuden asevarustelun Venäjää vastaan. Ihan järjetöntä touhua. En usko että Venäjä menee enää halpaan samaan Tähtiensota-huijaukseen mitä Reaganin aikana. Neuvostoliitto sitäpaitsi voitti asevarustelussa USA:n 80-luvulla ainakin ydinkärkien määrällä mitattuna. NL:n kaatoi kulttuuri- ja taloussodan häviäminen lännen kanssa.