Sunnuntai 16.6.2019

Ruotsissa poliisioperaatio: Yksi otettu kiinni terroristisen rikoksen valmistelusta

Luotu: 
13.12.2018 11:06
  • Kuva: All Over Press / EPA
    Kuva
    Arkistokuvassa ruotsalainen poliisiauto.

Ruotsissa yksi ihminen on otettu kiinni epäiltynä terroristisen rikoksen valmistelusta. Useita muita on haettu kuulusteluihin, kertoo Ruotsin turvallisuuspoliisi Säpo. Lisäksi poliisi tutkii vakavaa aserikosta.

Poliisin operaatio on ollut käynnissä eri puolilla Länsi-Ruotsia torstaiaamuna.

”Epäillyn terrorismirikoksen valmistelu on jatkuneet jonkin aikaa ja siinä on kansainvälisiä yhteyksiä”, turvallisuuspoliisi tiedottaa.

Poliisioperaatiota toteutettiin Säpon mukaan laajan terorrismin torjuntaan tähtäävän tiedustelun päätteeksi. Ruotsissa terrorismiuhkaa pidetään yhä korotetulla tasolla, joka on kolmas Ruotsin viisiportaisella asteikolla. Luokitukseen kuuluu, että terrori-iskua pidetään mahdollisena.

Paikat: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Kauko Aalto

Tuskinpa erehdyn, jos sanon, että kysymyksessä ovat muslimit, jotka ovat Ruotsissa etsimässä turvaa – tai näiden jälkeläisiä – islamin kaaokselta. Miksi ylipäätään tulla ihmisten keskuuteen, jos se mitä tarvitsee ja arvostaa on saatavissa jo kotimaassa. Kyllä se rahan vetäminen taikaseinästä päättyy kuin seinään, jos järjestelmä muutetaan näiden älykääpiöiden halujen mukaiseksi. Mistä he sitten etsivät paikkaa, jossa on tarpeeksi hölmöä väkeä, joka on valmis elättämään näitä loisia.

Hannu Rautomäki

Ruotsin utopia monikulttuurisesta kansankodista ja harmoniasta romuttui jo aikoja sitten ja saatiin vain islamilaista väkivaltaa.
Suomi monikulttuuristamisessaan toistaa täsmälleen saman ruotsalaisen kardinaalivirheen, josta Turun tapoissa saatiin vasta pientä esimakua.