Sunnuntai 16.6.2019

CNN:n raju arvio: ”Trump on irti – tie auki maailmanlaajuiselle kaaokselle”

Luotu: 
21.12.2018 17:34
Päivitetty: 
21.12.2018 17:43
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
|

Uutiskanava CNN on julkaissut rajun analyysin Yhdysvaltain puolustusministeri James Mattisin erosta. CNN:n politiikan toimittajan kirjoittamassa analyysissa sanotaan, että Yhdysvaltain presidentti Donald ”Trump on irti” ja että Mattisin lähtö ”avaa tien maailmanlaajuiselle kaaokselle”.

CNN arvioi, että puolustusministerin lähtö voi johtaa uuteen globaaliin epävarmuuden jaksoon, sillä tähän asti niin poliitikot, ulkopolitiikan asiantuntijat kuin diplomaatitkin ovat uskoneet, että niin kauan kuin Mattis olisi impulsiivisen Trumpin rinnalla, kaikki olisi kunnossa.

CNN huomauttaa, että Mattisin ratkaisu on huolestuttanut raskaasti Trumpin omassa puoleessa republikaaneissa.

CNN:n tiedot ovat kertoneet, että Trumpin päätös vetää joukot Syyriasta oli viimeinen pisara Mattisille.

Myös The New York Times ja Washington Post pitävät Mattisin lähtöä järisyttävänä käänteenä. Ruotsin entinen pääministeri Carl Bildt kuvailee Mattisin lähtöä hälyyttäväksi Euroopalle.

Samaan aikaan Trump on uhannut sulkea Yhdysvaltain hallinnon osittain, jos demokraatit eivät myönnä rahoitusta Trumpin lupaamaan muuriin Meksikon vastaiselle rajalle.

Pörssikurssit laskivat jälleen pahasti torstaina.

LUE PUHEENVUOROSSA: Jani Kokko: Mattisin ero pahentaa turvallisuuspoliittista kaaosta Trumpin hallinnossa

LUE MYÖS:

”Hullu koira” Mattis eroaa

Suomalaisarvio Trumpin shokkivedosta Ylellä: Nyt tuli syöttö lapaan Venäjälle

Trump yllätti liittolaiset täysin Syyria-päätöksellä – ”Amerikan vetäytyminen on suuri voitto Isisille”

Jaa artikkeli:

Kommentit

Mikko Toivonen

Asialla voi olla sellainen hopeareunus, että tunnetusti ainoan normaaliuden edustajan poistuttua Trumpin hallinnosta, sekä demokraatit että osa järjissään olevista republikaaneista virkistyvät näkemään mihin tilaan ovat antaneet maansa joutua ja ryhtyvät toimiin estääkseen WH hulluuden leviämisen ja alkavat vahingon rajaus toimenpiteitä

tom brunila

CNN valitsi Claas Relotiuksen Vuoden Journalistisksi. Ja nyt Der Spiegel kertoo, että Relotius on valehdellut törkeästi kirjoittamissaan artikkeleissa. Ja Der Spiegel pahoittelee syvästi tilannetta! Että selainen CNN.