Perjantai 18.1.2019

USA:n rahaministeriltä täysin poikkeuksellinen liike – Tutkija: ”Olen hyvin huolissani siitä, että Vladimir Putin käyttää tilannetta hyväkseen”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
24.12.2018 10:07
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Varoitukset Donald Trumpin politiikan seurauksista ovat yltyneet jouluaattona.
|

Varoitukset Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin politiikan seurauksista ovat yltyneet jouluaattona. Viime viikolla Trump ilmoitti vetävänsä amerikkalaisjoukot Syyriasta, minkä seurauksena puolustusministeri James Mattis erosi. Lisäksi uutistoimisto Bloomberg on kertonut Trumpin harkitsevan Yhdysvaltain keskuspankin Fedin pääjohtajan erottamista.

Tällä hetkellä asiantuntijat odottavat sijoitusmarkkinoiden avautumista New Yorkissa myöhemmin tänään huolestuneina. Viime perjantaina päättynyt pörssiviikko oli Yhdysvalloissa huonoin vuosikymmeneen: Dow Jones -indeksi laski viikon aikana alimmilleen yli vuoteen ja laaja S&P 500 on laskenut 15 prosenttia kuluvan vuosineljänneksen aikana.

Yhdysvaltain valtiovarainministeri Steven Mnuchin kertoo Twitterissä olleensa yhteydessä maan kuuden suurimman pankin johtajiin varmistaakseen, että pankkien maksuvalmius on riittävällä tasolla. 

Arvostettu geopolitiikan asiantuntija, Eurasia Groupin perustaja ja johtaja, New Yorkin yliopiston professori Ian Bremmer pitää Mnuchinin toimintaa poikkeuksellisena. 

” Ei varsinaisesti lisää luottamusta”, hän toteaa Twitterissä.

(Juttu jatkuu tviitin alla.)

 

 

Michiganin yliopiston taloustieteen professori Justin Wolfers varoittaa paniikista sijoitusmarkkinoilla.

”Jos haluat luoda kovaa heilunta markkinoille, se tehdään juuri näin. En pysty käsittämään, miksi valtiovarainministeri toimii näin”, hän kommentoi Financial Timesille.

Ajatushautomo Atlantic Councilin kokenut Itä-Euroopan asiantuntija, ekonomisti ja Boris Jeltsinin venäläishallinnon neuvonantajiin kuulunut Anders Åslund puolestaan varoittaa Trumpin ulkopolitiikan seurauksista. 

”Olen hyvin huolissani siitä, että (Venäjän presidentti Vladimir) Putin käyttää tilannetta hyväkseen ja tekee jonkinlaisen hyökkäyksen Ukrainaan joulunpyhien aikana”, Åslund tviittaa.

Hänen mukaansa Trumpin päätös joukkojen vetämisestä Syyriasta syö Yhdysvaltojen luotettavuutta sen liittolaisten silmissä. 

”Tilanne on todella kamala. Yhdysvaltoja pidetään epäluotettavana liittolaisena tai jopa pahempana. ”

(Juttu jatkuu tviittien alla.)

 

 

 

 

Uutistoimisto Reuters kertoi perjantaina yli kymmenen venäläishävittäjän laskeutuneen Krimin niemimaalle Sevastopolin lähellä sijaitsevaan Belbekin lentotukikohtaan. Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov puolestaan on syyttänyt Ukrainan valmistelevan jonkinlaista "provokaatiota" Krimillä ennen vuodenvaihdetta.

Donald Trump nimitti sunnuntaina apulaispuolustusministeri Patrick Shanahanin virkaa tekeväksi puolustusministeriksi tammikuun alusta lähtien. Myös tämä liike sai osakseen arvosteluryöpyn. 

”Hän on ollut hallituksessa 18 kuukautta. Ei aikaisempaa kokemusta kansainvälisistä suhteista. Hän voi olla hyvä tyyppi, mutta tämä on absurdia”, entinen amerikkalaisdiplomaatti, John Sloan Dickey Centerin johtaja Daniel Benjamin kommentoi.

Lisää aiheesta:

Donald Trump nimitti virkaa tekevän puolustusministerin – Heti tyly lyttäys: ”Absurdia”

Jäätävä arvio Donald Trumpin hallinnon viikosta: ”Terrori-iskujen riski meillä ja muualla kasvaa valtavasti”

Näin Trumpin ”Hullun koiran” ero vaikuttaa Suomeen: ”Täydellisesti alistettu USA:n presidentin ailahtelevalle törmäilylle”

Jaa artikkeli:

Kommentit

Tapio Meriluoto

Olisitte nyt edes joulun kunniaksi malttaneet käyttäytyä hiukan asiallisemmin. Mutta näköjään tämäkin oli turha toive.

Nytkään tarjolla oleva "uutinen" ei sisällä mitään varsinaista asiaa, vaan koko homma toistelee vanhaa kaavaa: kootaan yhteen erilaisia Trumpia kritisoivia lausuntoja sieltä täältä ja niputetaan ne keinotekoisesti yhteen - ja tämä sekamelska sitten varustetaan raflaavalla otsikolla, johon vielä Putin on tungettu mukaan pelotteluvaikutuksen lisäämiseksi.

Ja tällaista höpsähtänyttä mielikuvahömppää sitten tarjoillaan "vastuullisen journalismin" nimikkeen alla.

Kuten sanottu, olisi nyt edes jouluna ollut suotavaa pyrkiä asiallisempaan tyyliin. Meinaan vaan, että "ihmisillä hyvä tahto" ja niin edelleen...

Art Seppala

Samaa mieltä Tapion kanssa. Naton trolleilleille ei makseta nukkumisesta.
Trump toi joulurauhan syyriaan ja nyt pitäisi kysyä miten ranska aikoo perustella miehitystään itsenäisen valtion sisällä?
Poroshenko lähtee seuraavien vaalien jälkeen eli eikohän se kiire saada konflikti aikaiseksi ennen sitä ole natolla eikä venäjallä.

Janne Pohjala

21.12 Ukrainan parlamenttiin eli Radaan tuotiin päätösluonnos sodan aloittamisesta Venäjän kanssa. Poroshenko tarvitsee sotansa.

Suomi on koalitiossa, joka on sitten saman tien sodassa Venäjän kanssa. Toivottavasti natokiimaisimmille järjestyy eturivin paikat kun Suomi taistelee Trumpistanin puolesta Venäjää vastaan viimeiseen mieheen.

http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?id=&pf3511=65272

Draft Resolution on the appeal of the Verkhovna Rada of Ukraine to the President of Ukraine regarding the declaration of war, the breakdown of diplomatic relations and the cessation of transport links with the Russian Federation

Number, date of registration:9442 dated 21.12.2018
Registration Session: 9th session of the VIII convocation
Topic of the bill: Others (statements, appeals of the Verkhovna Rada)
The subject of the right of legislative initiative: People's Deputy of Ukraine
Initiator (s) of the bill:
Kupriy Vitaliy Nikolayevich (VIII convocation)
Main Committee:
Pashynsky S.V. National Security and Defense Committee
Other committees:
Gopko G.M. Committee on Foreign Affairs
Dubnevich Ya.V. Committee on Transport
Dombrovsky O.G. Committee on Fuel and Energy Complex, Nuclear Policy and Nuclear Safety
Knyazevich R.P. Committee on Legal Policy and Justice
Pavelko AV Budget Committee
Savchuk Yu.P. Committee on the Prevention and Counteraction of Corruption
Ionova MM Committee on European Integration

Kaarlo Kunnari

Epäilin aiemmin ettet ole Venäjän Trolli. Nyt varmistit sen, että olet sinä. Puuttumatta näihin sotilas asioihin, totean piensijoittajana Trumpin sotkevan taloutta "lähes samoilla keinoilla" kuin aikanaan Al Qaida ja tietenkin rikastuakseen lisää. Pörssin osakkeiden pudottua riittävästi hän ostaa ja sitten tekee jotain jolla pörssi rauhoittuu ja kurssit nousee ja Trump myy. Hänellä ei näytä olevan moraalia, valitettavasti. Al Qaida teetti terroristi-iskuja saadakseen kurssit alas, Trump hämmentää taloutta ja valtioiden välisiä suhteita samasta syystä.

Janne Pohjala
Vastaus kommenttiin #15

Meinaat että Ukrainan parlamentin aloitetta ei parane esittää Suomessa?

Perustele ihmeessä?

Lisäksi voi todeta että 18.12 Suomi oli mukana rusikoimassa YKn yleiskokouksessa läpi päätöslauselman joka käytännössä tuki Ukrainan provokaatioita Kertsin salmessa ja puolusti navigoinnin vapautta.

66 maata puolsi 19 vastusti ja 72 äänesti tyhjää. Eli vähemmistö maista kannatti. Tyhjän äänestäminen tulisi minusta kieltää.

19.12 Trump ilmoitti että USAn joukot vedetään pois Syyriasta, niitä on lähdössä Afganistanista kun ja viimeisen 10 päivän ajan on tiedustelutoimintaa tehty Venäjän rajoilla.

20.12 Ukraina ilmoitti aikovansa tehdä uuden provokaation salmessa.

21.12 Ukrainan parlamenttiin tuotiin aloite julistaa sota Venäjälle.

Ja kun katsotte tuota maiden listaa tuossa alla, jotka ovat kaikessa olleet Ukrainan takana, niin siinä on minusta ne maat jotka julistavat Venäjälle sodan kun Ukraina julistaa sodan.

"The resolution was initiated by the US, the UK, Australia, Austria, Bulgaria, Canada, Croatia, Czechia, Denmark, Estonia, Finland, France, Georgia, Germany, Iceland, Ireland, Italy, Latvia, Lithuania, Luxembourg, Montenegro, Netherlands, Norway, Poland, Portugal, the Republic of Moldova, Romania, Slovenia, Sweden, Turkey, Ukraine, and Northern Ireland, and then submited to the UN GA by Ukraine."

Huolestumistani asiasta hälventäsi esimeriksi se että nämä länsimaat olisivat esittäneet huolestumisensa tästä Radaan tuodusta aloitteesta tai aiotusta provokaatiosta.

Ei ole näkynyt.

Jos Suomessa pääsee trolliksi kertomalla uutisia Euroopasta tai maiden vparlamenttien sivuilta niin silloin se nimitys on arvonimi, mutta maamme media on muuttunut samaksi kuin se oli Neuvostoliitossa.

J.a. Tauriainen

Kyllä siinä taas on monta Trumppia. Trump, Trump ja aina vain Trump.
Amerikkalaisten vetäytyminen Syyriasta on vain hyvä asia. Siihen on monta syytä, miksi näin ? Trump on ollut koko maailman median kusi pylväänä ja ennen kaikkea demokraattien sellaisena.

Oikeastaan demokraatit ovat alunperinkin esittäneet muurin rakentamista Mexicon ja USAn rajalle. Miksi demokraatit käänsivät takkiaan, kun nyt Trump lähti edistämään aitahanketta rajalle. Onko siinä syy, kun on paljastunut että demokraatti SARKOS on osoittautunut noiden kansainvaellusten rahoittajiksi ?
Kysykää tuosta asiasta unkarilta, jos joku epäilee tuota väitettä !

Miksi nyt tuulimyllyt demokraatit sitä vastustavat ?

Tapio Meriluoto

Mikäli Panu Saarelan tarkoituksena oli laatia asiallinen ja uskottavan tuntuinen kirjoitus, hän valitettavasti epäonnistui pahemman kerran.

Ei nimittäin anna kovinkaan vakuuttavaa kuvaa tekstistä ja sen kirjoittajasta, jos heti ensimmäisessä lauseessa on jouduttu turvautumaan leimakirveen heilutteluun.

Ajattelevalle lukijalle tällainen kertoo heti, että mitään kovin pätevää argumentoitavaa tällä kirjoittajalla ei näköjään ole tarjottavanaan, kun hän joutuu turvautumaan tämmöiseen.

Janne Pohjala

Ajatushautomo Atlantic Council = NATO = sama kuin olisi selittänyt 1980 -luvulla Varsovan liiton politrukkien ajatushautomon näkemyksiä ehdottomina totuuksina ja asiantuntijalausuntoina.

Ei voisi olla juurikaan enempää biasoitunut lähde, kaukana neutraalista eikä ainakaan objektiivinen. Mutta kun tuotettu propaganda sattuu täsmäämään Saarelan uskonlahkon julistuksiin, niin se on jumalasta seuraava, ylöspäin.

Pertti Yritys

Kyllä vasemmiston hallitsema tiedotus keskittyy USA:n ja Trumpin mustamaalaamiseen väsymättä.Ongelma on se ettei Amattiliitot USA:ssa tee politiikkaa niin kun Suomessa vaan ovat keskittyneet jäseniensä asioiden hoitoon eikä niin kokonaisvaltaisesti omien taskujensa täyttöön! Toinen asia mistä kommentoimaan ei juoksuteta puna Dosentteja ja Proffia antamaan lausuntoja on Venezuelan tilanne siitä vaietaan täysin Suomalaisessa mediassa vaikka sielä toteutetaan Rinteen ja Andessonin märkää unta hienosta valtion asioiden hoidosta,eliitti elää omaa elämäänsä ja rupusakki punakaartien terrorisoimana omaansa,ei edes Mika Hentunen kerro meille mitä mieltä hän on Marudon hallinosta mutta Trumpin hallinon teot hän tuomitsee kaikki! Mika ei käy haastattelemassa maastaan pakenevia miljoonia ihmisiä koska hän tietää,että miljoonat pakolaiset ovat Trumpin politiikan syytä eikä sosialististen unelmien toteuttamisesta johtuvia!

Tapio Meriluoto

Niinpä niin, suomalaiset toimittajat voisivat lähteä liikkeelle ihan perusasioista.

Mutta moniko heistä on tehnyt näin? Ainakaan omiin silmiini ei ole osunut ainuttakaan tapausta, vaikka kohtalaisen ahkerasti mediaa seuraankin.

Moniko suomalaistoimittaja on kirjoittanut esimerkiksi siitä, että Obaman jäljiltä USA:n talous oli täysin kuralla?

Tätä talouden surkeaa jamaa kuvastaa hyvin se tosiasia, että Obama tuli ottaneeksi velkaa ENEMMÄN KUIN KAIKKI AIKAISEMMAT PRESIDENTIT YHTEENSÄ. Mutta moniko suomalaismedia uutisoi tästä katastrofaalisen surkeasta meiningistä?

Kun Trump sitten valtaan päästyään aloitti määrätietoiset toimenpiteet tämän "konkurssipesän" selvittämiseksi, media niin USA:ssa kuin meillä Suomessakin suhtautui asiaan hyvin kylmäkiskoisesti. Ja mitä paremmin Trump on hommassa onnistunut, sitä kielteisemmäksi on median asenne muuttunut.

Esimerkiksi työttömyyden on Trumpin hallinto saanut painettua ennätysmäisen alhaisiin lukemiin; USA:n työttömyysluvut ovat nyt alempana kuin koskaan sitten vuoden 1969.

Mutta moniko suomalaismedia on viitsinyt tästäkään uutisoida?

Pekka Salminen

Alhaisin USA:n työttömyysluku oli vuona 1944 1,2%.
2007 se oli 4,5% ja kasvoi 2009 mennessä 10 prosenttiin. Obaman presidenttiaika oli 20.1.2009-20.1.2007 jonka aikana työttömyys laski tasaisesti noin 5 prosenttiin. Velka nousi 8,6 triljoonaa Obaman 8 vuoden aikana.

Trumpin aikana työttömyysprosentti on myös laskenut tasaisesti noin 3,5 prosenttiin. Trumpin velanotto on budjetoitu 4 vuoden aikana vähän yli 4 triljoonaan, joten samoihin lukuihin hän päätyy kuin Obamakin sekä työttömyys- että velanottolukuihin.