Keskiviikko 26.6.2019

Donald Trump uhkaa sulkea koko Meksikon rajan

Luotu: 
28.12.2018 16:39
  • Kuva: All Over Press / EPA
    Kuva
    Yhdysvaltain ja Meksikon raja-aluetta. Raja on jo nykyisin osittain aidattu, mutta Trump lupasi vaalikampanjassaan "muurin" koko rajan pituudelle.
|

Yhdysvalloissa presidentti Donald Trump uhkaa sulkea maan eteläisen rajan eli Meksikon vastaisen rajan kokonaan, jos hänen vaalikampanjassaan lupaamalleen rajamuurille ei löydy rahoitusta.

Trump ilmoitti asiasta Twitter-palvelussa, kuten yleensä. Hän kirjoitti, että jos vastaan hangoittelevat demokraatit eivät anna Meksikon-muurille vaadittua viiden miljardin dollarin rahoitusta, ”meidän täytyy sulkea eteläinen raja kokonaan”. Samalla Trump vaati Yhdysvaltain ”naurettavien” maahanmuuttolakien muuttamista.

Yhdysvaltain hallinnon toiminta on ollut osittain pysähdyksissä viime viikosta lähtien. Republikaanipresidentti Trumpin ja demokraattien välillä hiertää erityisesti Trumpin muurin rahoitus. Demokraatit ovat vakuuttaneet, että Meksikon-muurin rahoittaminen ei koskaan mene läpi maan senaatissa.

Hallinnon sulun vuoksi sadat tuhannet virkamiehet eivät pysty tekemään töitään.

Trumpin uhkauksesta kertoo muun muassa ABC News. Alla Trumpin twiitti.

 

Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Hannu Rautomäki

Jenkeillä on huonot housuissa.
Laittomasta maahantulosta ei välitetty pätkääkään moniin vuosikymmeniin, sillä pelloille ja tehtaisiin saatiin nöyrää ja ahkeraa työvoimaa, joka ei oikeuksiensa perään kysellyt ollenkaan.
Pää tuli vetävän käteen.

Hans Hulvanto

Sulku tarkoittaa vapaan vaelluksen loppumista ja viisumia tulolle tulliasemien kautta kuten Suomen Ja Venäjän välillä on. Muuria on jo 500 kilometriä ja aloitettu Clintonin aikana. Ihan oikea päätös, mutta siitäkin Suomessa pilkataan.

Jarmo Makkonen

Trump yrittää estää vihervasemmiston joita USAssa edustaa demokraatit haluaman kansainvaelluksen ja saa siitä pilkkaa palkakseen. Suomi on vielä nesteessä muslimi-invaasion edessä, globalistit haluavat hajottaa kaikki järjestyneet yhteiskunnat.

Timo-Pekka Mustakallio

"The Wall" on tietenkin typerä ja toimimaton ratkaisu, eikä poskettomasti yli varojensa elävällä USA:n valtiontaloudella oikeasti ole sen rakentamiseen tarvittuja miljardeja... mutta Trumpin taistelu vaalilupauks(i)ensa toteuttamisesta nostaa epäilemättä hänen kannatustaan: pelätäänkö tässä, että hän jatkaisi vielä toisenkin kauden 2020-2024?

Tragikoomista "perheriitaa" käydään maailmanlaajuisen yleisön edessä, välittämättä tuon taivaallista miten koko maapallo nauraa hekottaa, tai miten USA:n arvovallan syöksy vain jyrkkenee. Tällaiseen leikkiin tarvitaan kummankin osapuolen hulluutta, pikkulasten hiekkalaatikkoleikkien tasolle vajoamista, täydellistä harkinnan pettämistä.

Yhä useampi Jenkkilän vanha liittolainen kääntyy nyt ammattimaisemmin toimivien tahojen puoleen - nolattuna ja katkerana. Tuuli kääntyy USA:lle vastaiseksi, pysyvästi, ja puhaltaa hetki hetkeltä yhä voimakkaammin. Ei ollut lehmipoikien ja -tyttöjen maalla kulttuuria toimia "maailman johtajana", ei.

Hans Hulvanto

Miten suvereenin maan päätös estää muukalaisten invaasio on typerä ja toimimaton, kun ennen Scheningiä vieraiden tulo ja olo oli kontrollissa Euroopassakin? USA:n velka on erilaista kuin Suomessa johtuen omasta setelikoneesta.

Lauri Kiiski

Usa on edelleen maailman suosituin muutopäämäärä, eikä maalla ole juurikaan muuta mahdollisuutta tulevaisuuden väestöräjähjyksen suhteen, kun sulkea rajansa pitävästi ei-toivotuilta maahantulijoilta.

Afrikkalaiset pääsevät muuten tänäkin päivänä täysin vapaasti etelä-amerikan kautta Meksikon ja USA:n väiselle rajalle , joka nähdään varmasti suurena ongelmana.

Yhdysvalloilla on täysi oikeus toimia rajoillaan miten haluaa, huolimatta Suomen viherpunaisten välihuutoja.