Perjantai 24.5.2019

Amerikkalaiskomentajat aikovat jättää aseita kurdeille Syyriassa: ”Miten me saisimme ne takaisin?”

Luotu: 
29.12.2018 16:59
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Venäläistietojen mukaan amerikkalaisjoukkojen vetäytyminen Syyriasta olisi alkanut. Pentagon ei kuitenkaan ole vahvistanut asiaa. Arkistokuvassa Syyrian ja Irakin välinen raja-asema.
|

Amerikkalaisjoukkojen komentajat aikovat jättää aseensa kurditaistelijoille Syyriassa, kun amerikkalaiset vetäytyvät. Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters, jolla on lähteinään kolme amerikkalaiskomentajaa.

”Taistelu ei ole ohi. Emme voi vain pyytää heiltä aseita takaisin. Miten me saisimme ne takaisin ja kuka ne ottaisi”, eräs komentajista kommentoi.

Reutersin tietojen mukaan komentajille annettu suositus koskee Yhdysvaltojen kurdeille aikaisemmin toimittamia aseita. Asia on määrä esitellä lähipäivinä presidentti Donald Trumpille, joka tekee lopullisen päätöksen asiassa. 

Venäläinen uutistoimisto TASS kertoi lauantaina, että amerikkalaisjoukkojen vetäytyminen olisi alkanut ja ensimmäiset joukot poistuneet Syyriasta. Pentagon ei kuitenkaan ole vahvistanut asiaa.

Turkki ja Venäjä on lauantaina neuvotelleet Syyrian tilanteesta. Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrovin mukaan maat ovat sopineet siitä, miten ne jatkavat yhteistoimintaa Syyrian maaoperaatioissa.

Donald Trumpin päätös amerikkalaisjoukkojen vetämisestä Syyriasta on saanut osakeen ankaraa arvostelua. Sitä pidetään kohtalokkaana virheenä.

Lue myös:

Suomalaisarvio Trumpin shokkivedosta Ylellä: Nyt tuli syöttö lapaan Venäjälle

Trump yllätti liittolaiset täysin Syyria-päätöksellä – ”Amerikan vetäytyminen on suuri voitto Isisille”

Jaa artikkeli:

Kommentit

Mikko Toivonen

Nehän saivat heti alussa kolmanneksen tai lähes puolet Irakista vallattuaan kaiken sen osan Irakin armeijan amerikkalaisen kaluston ja se oli niin paljon että sillä olisi perustanut suurenkin maan hyvin varustetun armeijan.
Kurdeilta he eivät taatusti amerikkalaisten aseita saa, mutta kurdit tarvitsevat niitä puolustautuakseen eliminoilta ( kaunis ilmaus paljon pahemmalle ilmaukselle) Turkin sulttaanin halusta.