Torstai 27.6.2019

Donald Trump tyrmistyttää taas: ”Olemme saaneet oppitunnin siitä, kuinka iljettävä ihminen voi olla”

Luotu: 
30.12.2018 09:35
  • Kuva: All Over Press / EPA
    Kuva
    Yhdysvaltain presidentti Donald Trump saa osakseen rankkaa arvostelua tviitistään, jossa hän syyttää demokraatteja siirtolaisten kuolemista.
|

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump saa osakseen rankkaa arvostelua tviitistään, jossa hän syyttää demokraatteja siirtolaislasten kuolemista. 

”Kaikki lasten tai muiden kuolemat rajalla ovat demokraattien ja heidän säälittävän siirtolaispolitiikkansa syytä. Jos meillä olisi muuri, he eivät edes yrittäisi (tulla Yhdysvaltoihin)”, Trump tviittasi lauantai-iltana Suomen aikaa.

Muun muassa Yhdysvaltain entiset suurlähettiläät ovat arvostelleet Trumpia kovin sanoin.

”Hän menee vain syvemmälle ja syvemmälle osoittaakseen, ettei ole olemassa mitään sääntöjä, ei mitään standardeja eikä mitään säädyllisyyden rajaa, jota ei voisi alittaa. Olemme saaneet oppitunnin siitä, kuinka iljettävä ihminen voi olla”, Entinen amerikkalaisdiplomaatti, John Sloan Dickey Centerin johtaja Daniel Benjamin vastaa Trumpille Twitterissä.

USA:n entinen Venäjän-suurlähettiläs Michael McFaul on samoilla linjoilla.

”Tviitti on inhottava ja järkyttävä niin monin tavoin”, hän kommentoi.

Geopolitiikan asiantuntija, Eurasia Groupin perustaja ja johtaja, New Yorkin yliopiston professori Ian Bremmer sanoo, ettei Trumpin toiminta ole kovin presidentillistä.

”Ei kovin paljon presidentillistä myötätuntoa rajalla kuolleille lapsille. Hän voisi vähintään yrittää teeskennellä.”

(Juttu jatkuu tviittien alla.)

Tässä kuussa kaksi siirtolaislasta on kuollut Yhdysvaltain rajaviranomaisten hallussa joulukuussa. Viimeksi 8-vuotias guatemalalainen poika kuoli Tapaninpäivänä. 

Yhdysvaltain liittovaltion hallinto on ollut osittain suljettuna yli viikon ajan Trumpin Meksikon rajalle suunnittelemaan muuriin liittyvän budjettikiistan vuoksi. Trump on vaatinut muurin rakentamiseen viittä miljardia dollaria. Demokraatit ovat puolestaan sanoneet, että rajaturvallisuuteen voidaan panostaa enintään 1,3 miljardia dollaria, eivätkä ole suostuneet muurin rahoittamiseen. Pari päivää sitten Trump uhkasi sulkea rajan kokonaan.

Lue myös: 

Donald Trump uhkaa sulkea koko Meksikon rajan

Jäätävä arvio Donald Trumpin hallinnon viikosta: ”Terrori-iskujen riski meillä ja muualla kasvaa valtavasti”

USA:n hallinto suljettiin osittain – Donald Trumpilta uusi uhkaus: ”Voi olla tuhoisa liike”

Jaa artikkeli:

Kommentit

Heikki Palonen
Vastaus kommenttiin #19

Hienoa rehtiyttä, tämä kommenttisihan kertookin paljon Trumpin vihaajien älyllisestä tasosta, kyvystä pysyä asiayhteydessä, ja siitä kuinka pitkälle arvottavat relevanttia argumentoitua asiaa vs. nollasisältöistä, tunnepitoista Ad Hominem-sisältöä ja keskustelun häirintää.

Marko Kukkonen

Valitettavasti tuo linkkaamasi "uutinen" on taitavasti vääristelty valeuutinen, tai sellaiseksi ainakin tässä kayttämässäsi kontekstissa se luokittuu. Teillä siellä suvaitsevaisella puolella kyllä nämä osataan ovelasti pelata. On toki ymmärrettävää, että näiden valeuutisten ei tarvitse edes olla kovin korkealaatuisia, kun se pohjasyy hyväksyä kaikki "maahanmuuton" puolesta puhuva uutisointi vaikuttaa taustalla.
Hukkumiskuolemat todellakin loppuivat kuin seinään, mutta on toki hyvä muistaa, että tuota terroristirahoitteista meritaksitoimintaa saatiin merkittävästi suitsittua vasta tämän vuoden aikana. Hukkumiskuolemia luonnollisesti tapahtui juurikin niin pitkään, kun nämä "hyväntekeväisyysjärjestöjen" alukset saivat vapaasti jatkaa laitonta toimintaansa. Voi siellä vielä muutama typerys yrittää ylittää merta kumiveneessäkin, mutta tämänkin saisi loppumaan sillä, kun ne ylitse päässeet laitettaisiin samantien takaisin.

Marko Kukkonen

No se ei ehkä lopu, kun se on niin hyvä bisnes kaikille siihen liittyville.
Huumeet lienevät myös hieman toisenlainen artikkeli itse salakuljetuksen kannaltakin, joten argumenttisi hieman ontuu. Huumeet eivät tarvitse happea, ylimääräistä tilaa, eivätkä ne myöskään palellu kuten ihmiset.
En myöskään muista nyt mistään lukeneeni, että tuo huumeiden salakuljetus olisi jotenkin merkittävästi hankaloitunut, kun olettaisin sen olleen aina yhtä hankalaa.

Erkki Malinen

Nämä ääri suvakit on siirtolaisten ja pakolaisten, pahimmat ahdingon aiheuttajat. Näillä katteettomilla lupauksilla houkutellaan ihmiset muuttamaan, mikä ajaa ne ojasta allikkoon. Trumppi on käytännön mies, ei mikään ideolookinen hörhö, siksi se aiheuttaa näitä reaktioita.

Heikki Palonen

Juurikin näin. Kysehän ei ylipäätään ole keski-amerikan kurjuudesta ja sekasorrosta, vaan laittomasta siirtolaisuudesta ja maahantulosta. Sekasorrottomia alueita löytyisi paljon lähempääkin "sekasortoa pakenevien" lähtöpaikkoja, ja suureksi osaksi maahantulijat tulevat aivan muualta kuin sekasortoalueilta.

Ja kaikkein paradoksaalisinta on esitetystä one-linerista kirjoittajaansa yhteneväisellä logiikalla saatava implikaatio, että kyseinen maahantulijoiden virta onkin sitten Trumpin syy! Jo on aikoihin eletty.

Mutta kun agendan punaisena lankana on Trumpin haukkuminen, perusteista viis, sekä varaukseton tuki demokraattien inhimillisyysteatterille jolla peittelevät raakaa sotapolittiikkaansa ja oman maan yhteiskuntajärjestykselle pitkät haistattavaa maahanmuuttobisnestä, niin onnistuuhan se itsestä pellen tekeminen noinkin.

Heikki Palonen

Lapsista kuuluu vastuu vanhemmille, jotka näissä tapauksissa omalla itsekkäällä öykkäröinnillään ja valehtelullaan uhrasivat lapsensa, vain saadakseen lapsenkasvot uhriutumiselleen ja sympatiat kaltaisiltasi ihmiskilpien käytön puolustajilta.

Olisi varmaan kaikkien niiden luvatta rajojamme ylittämään pyrkineiden neuvostoliittolaistenkin aikoinaan pitänyt vain ottaa lapset mukaan, niin nehän olisi meidän pitänyt ottaa avosylin vastaan, koska lapsi on aina lapsi. Ja siis vanhempiaankaanhan emme olisi "käännyttäneet", sehän olisi ollut Trump-vihaajien opeilla lapsien erottamista vanhemmistaan.

Ja kun nyt joku tietenkin itkee "älä kehtaa verrata pakolaisia hyökkääviin sotilaisiin", niin valitettavasti kovista tunteistanne huolimatta tämä peräämänne avoin "pakolaispolitiikka" mahdollistaa kertomani skenaarion täysin ja helposti. Rajoilla ja niiden vartioinnilla ei olisi enää mitään merkitystä, koska hyökkäävä valtio voisi ongelmitta värvätä pataljoonittain miehistöä maahan vapaasti, kunhan menevät tunnuksettomina ja kutsuvat itseään pakolaisiksi, tarvittaessa lapsia olkiukkoina mukanaan. Aselastit on sitten nopeaa toimittaa jälkeenpäin lentopudotuksina ja antaa toimintakäsky.

Vaikka tämä onkin ääriskenaario, niin se jo yksistään tekee tunnepitoisen lapsikortin hyväksymisestä täysin mahdotonta. Kansallinen turvallisuus, sisältäen kansaan kuuluvat lapset ja aikuiset, on tärkeämpää kuin jokaisen yksittäisen maahantulijan lapsen hengen täydellinen varjelu, varsinkaan tapauksessa, jossa laiton maahantulijavanhempi itse myötävaikuttaa, vieläpä tarkoituksellisesti, lapsensa menehtymiseen. Siis sen lisäksi, että nämä kuolleiden lasten vanhemmat olivat ylipäätään kaikkea muuta kuin oikealla asialla "pakolaisina" maahantullessaan.

Hannu Rissanen

Aikaisemmin ei ollut niin paljon siirtolaisia kun meillä ei ollut sosiaaliturvaa, eikä tieto meidän sosiaaliturvasta levinnyt muualle. Nyt kun kaikilla on kännykät tieto leviää ja laumat lähtevät liikkeelle. Ei pidä mennä lupaamaan omaa hienoa asuntoa maahanmuuttajille. Vaikka suunnitelma oli tietysti maksattaa oma asunto veronmaksajilla.

Mikko Toivonen

Olen todellakin tarkkaillut tämän hyypiön toimia ja asenteita aina vaalikampanjasta lähtien livenä, ja mitään muuta kuin eräitä teoriassa oikeita kokonaisuudesta irroitettuja hyvän suuntaisia asioita ei ole koskaan ilmennyt.
Nekin ovat sitten menneet pilalle kun on ilmennyt niidenkin olevan vain propagandan ja ratingin parantamisen yritys.
Mutta on toki Trumppia pahempiakin ollut, kuten Pol Pot, Stalin, Mao, Castro, Chavez ja Maduro viime aikojen kaikkien tuntemia malliksi listatakseni. Niin ja tietysti se alkuvihreiden roolimalli muinais Saksasta.

Mutta vihaa minulla ei Trumppiakaan kohtaan ole. Ällötystä älyn halveksimisen vuoksi ja oma käsitykseni, Trump on ihan ok kunhan siirtyy takaisin kinteistökeinottelijaksi mihin hänen kykynsä riittävät.

Pertti Yritys
Vastaus kommenttiin #20

Mikko Toivonen odottaa toverien järjestävän hänelle jonkin sorttisen taiteilijaeläkkeen kun vain jaksaa Trumppia ja USA:ta haukkua ja repiä puntista kuin pahantapainen koira,mustamaalauksesta maksetaan kuulemma 100€ sivulta,en tiedä onko siinä ALV mukana vai lisätäänkö se maksuun.Mutta niinhän se on,että mylläri tienaa Myllylänsä ja myllärin poika kirjoittamalla!

Mikko Toivonen
Vastaus kommenttiin #24

Tässä otsikko amerikkalaisesta suurlehdestä, Huffington Postista. Voisi referoida tähän US otsikkoonkin iljettävästä Trumpista:

Trump Lies Again About 19,000 'Deleted' FBI Text Messages
As President Donald Trump raged against "angry Democrats" in a tweet Saturday,

En tietysti voi jatkaa jokaisen kouluttamattoman ja tietämättömän juntin sivistämistä, mutta minun laillani, valtaosa maailman kaikenvärisistä ihmisistä on tunnistanut Trumpin persoonan ihan perusteellisesti.

Jos ette edes osaa ihmistä yrittää haukkua muuksi kuin toveriksi, niin kannattaisipa lukea edes muutama kannanottoni, joita on sentään melkoisesti täällä US kommenteissakin. Silloin voisi edes anoa että siinä oli edes Yritys

Heikki Palonen
Vastaus kommenttiin #27

Onneksi olkoon, jälleen osasit poimia todistettuja valheita pursuavasta demokraattien lehdestä asiayhteyteen liittymättömän pienoisen asian, joka on ehkä valhetta ehkä totta (en ole tuota asiaa tarkistanut), mutta joka ei kuitenkaan millään tavoin ainakaan poista sitä tosiasiaa, että Trump on tämän artikkelin käsittelemässä aiheessa täysin oikeassa, jota vastaan ei sinultakaan ole tullut yhtäkään asiaperusteista argumenttia.

Trumpin aikaansaamia, "teoriassa oikeita, kokonaisuudesta irrotettuja asioita" lienevät myöskin mm. länsi-saudi-liittouman laittoman jihadistiproxy-hyökkäyssodan lopettaminen Syyriassa, sekä diplomaattisuhteiden järjestäminen Pohjois-Korean kanssa. Siinä missä Obama valheellisen propagandansa hyväksyttämänä aloitti ensinmainitun, sekä pommitti afrikan vauraimman ja hyvinvoivimman valtion, Libyan kivikaudelle. Ja Bush Jr. pommitti valheellisin perustein Irakin ja Afganistanin kivikaudelle. Mutta sattumoisin nämä kaksi puuttuivat kirjoittamaltasi "Trumpia pahempien nähtyjen" listalta. No eihän niitä toki näe kun pitää silmät kiinni. Eikä samalla näe sitäkään, että ilman Trumpia vallassa olisi Hillary Clinton, joka olisi jatkanut edeltäjiensä linjaa, aloittaen Syyrian pommittamisesta kivikaudelle syöstäkseen sekulaarin Assadin vallasta, korvatakseen hänet sunnijihadistisella sätkynukella.

Mikko Toivonen
Vastaus kommenttiin #32

Jos sinua Huffington Post mikä on sangen arvostettu amerikkalainen lehti eikä edes ykkönen Trumpin vainolistalla lehtenä inhottaa sen totuudenmukaisen uutisoinnin vuoksi, niin kai sinua sitten inhottaa myös hänen pois potkimansa Kenraalit, Mattis etc ja myös Kenraali MacChrystal : "Politics
Retired 4-Star General Stanley McChrystal Says He Wouldn't Work For 'Shady' Donald Trump
HuffPost Hayley Miller,HuffPost 2 hours 36 minutes ago "

Olet sinä ja muut Trumpin ja mielettömyyden sekä typeryyden ihailijat heikoilla jäillä luistelemassa, sillä jos halutaan, niskaanne voidaan kaataa kautta maailman median yksimielisesti Trumpin toimet tuomitsevia artikkeleja ja kannanottoja. Huffington Post vaan osaa kertoa otsikot samoin kuin Uusi Suomi

Kannattaisi vaan hyväksyä normaali ihmisyys ja todeta että Trump olisi paremmin hyödyksi kaikille pysymällä kiinteistökeinottelijana

Heikki Palonen
Vastaus kommenttiin #34

"Jos sinua Huffington Post mikä on sangen arvostettu amerikkalainen lehti"

Demokraattien keskuudessa arvostettu, ei muiden. Itsekin kyllä aikoinaan arvostin siihen aikaan kun vielä arvostin demokraattejakin, heidän vielä ajaessaan *jokseenkin* (ajoittain) järkevää politiikkaa (mm. Bush Jr.:n hirmutekojen kritisointi). Mutta niiden politiikkahan oli silloinkin vain jokseenkin järkevää, sillä ajoivat aina lopulta vastaavia hirmutekoja itsekin, kuten olivat aina aiemminkin tehneet, ja se politiikka lähti Obaman myötä varsinaiselle laukalle (ja tämän myötä HuffPostillakin), jota Hillary Clinton olisi vienyt edelleen suuremmalle vaihteelle.

"lehtenä inhottaa sen totuudenmukaisen uutisoinnin vuoksi"

Ei inhota totuudenmukaisuuden, vaan valheellisuuden vuoksi.

"niin kai sinua sitten inhottaa myös hänen pois potkimansa Kenraalit, Mattis etc ja myös Kenraali MacChrystal : "Politics
Retired 4-Star General Stanley McChrystal Says He Wouldn't Work For 'Shady' Donald Trump
HuffPost Hayley Miller,HuffPost 2 hours 36 minutes ago "

Inhottaa tietenkin, eikö tuo ole itsestäänselvyys? Trump teki sankariteon potkimalla nuo pois inhottamasta.

"Olet sinä ja muut Trumpin ja mielettömyyden sekä typeryyden ihailijat heikoilla jäillä luistelemassa, sillä jos halutaan, niskaanne voidaan kaataa kautta maailman median yksimielisesti Trumpin toimet tuomitsevia artikkeleja ja kannanottoja."

Me Trumpin kannattajatpa teemmekin päätelmämme jään paksuudesta itse, Trumpin tapaan omaa päätämme käyttäen, sen sijaan että nielisimme lampaina laumamääkijöiden massahysterian, eli meitä ei juurikaan asia hetkauta. Samalla kun tämän maailman valtamedioiden lampaan vaatteissa olevien susien alta jäät sulavat silmissä ilman että kukaan niistä tunnustaa tilannetta vaikka omin silmin näkevät, vain koska toiset joukossa uskottelevat valhetta jään paksuudesta yhä todeksi.

"Huffington Post vaan osaa kertoa otsikot samoin kuin Uusi Suomi"

Tämä huomio on sikäli totta, että valheellisissa valtamedioissa on kyllä huomattavia eroja siinä miten otsikko vastaa artikkelinsa sisältöä.

"Kannattaisi vaan hyväksyä normaali ihmisyys ja todeta että Trump olisi paremmin hyödyksi kaikille pysymällä kiinteistökeinottelijana"

Eivätkös juurikin demokraattimieliset ole yhä voimakkaammin ottaneet kantaa, että normaalius on "so last season"?

Mielenkiinnolla kylläkin näkisin, mihin kaikkeen sinä älyllisillä lahjoillasi kykenisitkään, kun Trump umpityhmänäkin on onnistunut pääsemään miljardööri-kiinteistökeinottelijaksi, ja tämän jälkeen vielä suuren ja mahtavan USA:n presidentiksi?

Vesa Kiljunen
Vastaus kommenttiin #20

Toi nyt on aika noloo verrata Trumppia noihin massamurhaajiin.Sieltä jenkkilästä löytyy huomattavasti pahempia henkilöitä,jotka ovat aiheuttaneet oman maan kansalaisten turhia kuolemia.
Mutta on ilo katsella,kun trumppeli ryömii vauhkojen ihmisten ihojen alla,vaikka hänestä voi olla mieltä mitä tahansa.Ja jännää,kun luulis noita omia trumppeleitä olevan hieman lähempänäkin eikä tuhansien kilometrien päässä.Mutta,murheensa kullakin.

Petri Hämäläinen

Ja miksi turhaan US:n toimittaja pitäytyisi totuudessa? Löytyisikö esimerkiksi journalistin eettisistä toimittajalle ohjeistusta sille että kääntäisi suomeksi Trumpin koko twiitin (tai edes koko referoitavan lauseen!) vai riittääkö hänelle se että valitsee siitä itselleen sopivat sanat ja laittaa ne itselleen sopivaan järjestykseen?

US-käännös:
”Kaikki lasten tai muiden kuolemat rajalla ovat demokraattien ja heidän säälittävän siirtolaispolitiikkansa syytä. Jos meillä olisi muuri, he eivät edes yrittäisi (tulla Yhdysvaltoihin)”

Oikea käännös: ”Kaikki lasten tai muiden kuolemat rajalla ovat demokraattien ja heidän säälittävän siirtolaispolitiikkansa syytä, JA JONKA PERUSTEELLA SIIRTOLAISET ALOITTAVAT PITKÄN VAELLUKSENSA LUULLESSAAN PÄÄSEVÄNSAÄ MAAHAMME LAITTOMASTI. Jos meillä olisi muuri, he eivät edes yrittäisi (tulla Yhdysvaltoihin)”. Ne kaksi...

Mikko Toivonen

Eiköhän se ole meidän kotimaisille kommentoijillemmekin ihan selvää, että eivät US demokraatitkaan halua laitonta ja hallitsematonta maahan tuloa, mutta eivät sentään turvaudu muureihein neuvostoliiton tapaan vaan hoitaisivat rajakontrollia jotenkin järjellisellä tavalla, eivätkä erityisesti kaada vailla mitään yhteyttä syytä mistä tahansa asiasta jonkun muun niskaan kuin itse kalabaliikin aiheuttajan. Koko asianhan on aiheuttanut Trumpin pohjaton ääliömäisyys ja narsismi.

Heikki Palonen

Kiitos mielikuvituksellisessa sekavuudessaan ja fiktiivisyydessään ennätyksellisestä viestistä!

"Eiköhän se ole meidän kotimaisille kommentoijillemmekin ihan selvää, että eivät US demokraatitkaan halua laitonta ja hallitsematonta maahan tuloa"

Tämä väitteesi on puhdasta fiktiota. Demokraatit nimenomaan haluavat laitonta ja hallitsematonta maahanmuuttoa, samaan tapaan kuin meillä Vatulan porukka mm. taloaan lupailemalla. Demokraatit ovat petikavereidensa, mm. Soroksen, kanssa rahoittaneetkin "pakolaiskaravaaneja", hyvin samaan tapaan kuin meritakseja lähi-idästä meillepäin, sekä tukeneet juuri tämän artikkelin kaltaisia uhriutumistarinoita sekä niiden suunnittelu- että julkaisuvaiheissa, CNN:n ja muiden sylikoiramedioidensa suosiollisella avustuksella.

"mutta eivät sentään turvaudu muureihein neuvostoliiton tapaan"

Kiitos päivän nauruista. Neuvostoliitossa ei liioin muureja nähty. Siellä oli sen sijasta rautaa rajoilla, joita pyrkivät siirtämään yhä ulommas ja ulommas... ja näiden "liikkuvien rautarajojen" pelko - siihen aikaan erittäin aiheellinen mutta nykyisin onneksi aiheeton - kummittelee harhana vieläkin mieliä russofobeilla, jotka ironisesti edustavat suurinta osaa Trump-foobikoista.

"vaan hoitaisivat rajakontrollia jotenkin järjellisellä tavalla"

Mikähän se olisi se jotenkin järjellinen tapa? Sellaisesta ei esimerkkiä ole vielä saatu, eikä varmaan tulla saamaankaan, sillä kaikki mitä Trump sanoo, tulee aina olemaan järjetöntä viimeistään siinä vaiheessa kun Trump ottaa sen agendalleen.

Mutta kun nyt Trump ei vielä ole ehdottanut, eikä näin olemassaolollaan pilannut järjellisyyttä, niin kysytään nyt tässä, olisiko edelläkertomani, todellinen Neuvostoliiton harjoittama rajakontrollimetodi sitten passaava? Minun mielestäni ei, mutta Trump-vihaajien oudolla logiikalla en ihmettelisi vaikka olisikin. Nykyinen rajatarkastustoiminta, johon tämä artikkeli siis liittyi, kun olikin jo tuomittu. Niin millaisiahan tapoja rajakontrolliin vielä olisi olemassa? Ai niin, ne Trumpin edeltäjien asettamat teräspalkki- ja piikkilanka-aidat, sekä joissain kohdin tietääkseni olevat jopa muurinpätkät, nehän sitten varmaan kelpaakin! Ongelma siis ratkaistu, muuri on hyvä mutta pitää vaan saada joku muu kuin Trump päättämään asia! Sama ratkaisu taitaa onnistua kaikissa muissa Trumpin ajamissa asioissa, hyviä ja kannatettavia asioita kunhan vaan jostain saataisi kaivettua jokin muu presidentti tekemään päätökset! Ai niin, mutta ongelmahan tuleekin, mistähän sellainen löydettäisiin, pressa joka tekisi yhtä hyviä päätöksiä, mutta ei olisi yhtä tyhmä! Siinäpä miettimistä kerrakseen.

"eivätkä erityisesti kaada vailla mitään yhteyttä syytä mistä tahansa asiasta jonkun muun niskaan kuin itse kalabaliikin aiheuttajan. Koko asianhan on aiheuttanut Trumpin pohjaton ääliömäisyys ja narsismi."

Trump-vihaajien yhä uusiin sfääreihin ulottuva epäloogisuus - jälleen vailla ainoatakaan asiaperustetta - pistää kyllä nauruhermoihin yhä lisää vipatusta. Vai että Trumpin pohjaton ääliömäisyys ja narsismi on aiheuttanut jo oikein siirtolaistulvankin, ja sen että jotkut ääliövanhemmat tapattavat sairaat, hoitoa vaativat lapsensa ulkomaisen virkavallan käsiin väittämällä niitä terveiksi, samalla kun ovat varsin tietoisia siitä ettei heillä ollut oikeutta maahan edes tulla, ainakaan heidän tulotavallaan.

Ja sinäkin tiedät varsin hyvin että jos raja olisi muurilla ummessa, niin tämä olisi nopeasti lähtöpaikalla tiedossa ja olisi tämäkin lapset uhraava vanhempien uhriutumisreissu jäänyt väliin.

Että eiköhän toiseksi viimeisen lauseesi koske nimeomaisesti demokraatteja, ja Trump-vihaajia, eikä Trumpia.

Mikko Toivonen

Enpä, onneksi, tunne sinua, mutta näen kyllä, että ottaa koville todeta olevansa aika pienessä yleisihmisyyden vastustajien porukassa.
Parempaa uutta vuotta sinullekin. Asiat tuppaavat aina paranemaan. Niin myöskin USA, kun Trumpin valta lakkaa vuonna 2020

Raimo Piippola

Mihin tämä kaikki inhimillisyys on johtanut? Eksponentiaaliseen väestön kasvuun ja ilmastonmuutokseen. Kohta ollaan siinä tilanteessa, että ihmisä alkaa kuolemaan massottain ympäristön kantokyvyn romahtaessa. Mitä tekevät äärihumanistit? Syyttävät muita, niinkuin aina tekevät, katsomatta itse koskaan peiliin. Rajojen asettaminen on ainoa asia mikä voi vielä pelastaa tämän maapallon täystuholta. Siitä olen täysin samaa mieltä, että Trump ei ehkä ole penaalin terävin kynä, mutta silti erittäin hyödyllinen ihminen tälle tellukselle.

Tapani Niittyaro

Niinhän se tuppaa olemaan, kunnon diktatuuri pelastaa kuten Neuvostoliitosta opimme. Berliinin muurikaan ei tappanut yhtä montaa kuin Välimeri, ainakaan suoraan. Demokratiahan on niille jotka eivät rakasta kunnon kuria vaan haluavat sohlata.

Minä haluan sohlata eli demokratiaa mutta kaikille se ei näytä sopivan, ei edes ennen niin demokratiaa mainostaneen ja vaatineen maan USA:n presidentille. Mihin me vielä tällä vauhdilla joudumme? Kaikki isot pamput Putin ja Trump, Kiinan vastaava mukaan lukien, haluavat olla diktaattoreita!

Heikki Palonen

Aika pihalla pitää olla, tai sitten umpikuplansa sisään linnoittautuneena, jos näkee a) vain nuoremman Bushin päässeen b) vain aika lähelle.

Nuorempi Bush kun sentään massamurhasi miljoonia ihmisiä Irakissa ja Afganistanissa, vieläpä täysin valheellisin perustein.

Äläkä tarjoa propagandistien pienemmiksi valehdeltuja uhrilukuja, vaikka empatiakyvyttömänä pitäisitkin sellaisia hyväksyttävänä. Niistä on jätetty pois kaikki välilliset kuolemat, kaikki ruumislaskennan jälkeen kuolleet haavoittuneet, ja kaikki löytämättä jääneet ruumiit. Noiden aikaansaannosten välillisten vaikutusten vuoksi kohonnut kuolleisuus ja muu suunnaton kärsimys vallitsee noilla seuduilla edelleen.

Äläkä myöskään tarjoa niitä monessa tasossa kumottuja propagandistien lietsomia illuusioita, että "nuo hallinnothan olivat niin pahoja että sodat olivat oikeutettuja". Propagandistinen liioittelu ja paisuttelu noiden asioiden suhteen kun olivat ensinkin äärimmäisen suuria, yksipuolisia ja puolueellisia, osaksi myös kokonaan valheellisia, ja taasen agendaan sopimattomat mittavat puolet asioista kokonaan pimitettyjä.

Kaiken lisäksi harvinaisen hyvässä tiedossa kaikille on, että sodalla ei "hirmuhallinnon" tilalle saada mitään muuta kuin uusi hirmuhallinto pitkän sekasorron jälkeen, ja vaikka saataisikin, niin se ei ole kaiken sen massamurhan ja elinolojen tuhon arvoista.

Bushin seuraaja Obama puolestaan harjoitti samaa toimintaa Libyassa ja Syyriassa, jossa tosin onneksi ehti vain proxy-vaiheeseen, eikä pettymyksekseen saanutkaan seuraajakseen Clintonia, joka olisi vienyt tavoitteen - eli legitiimin hallinnon kukistamisen - loppuun, pommittamalla valtion kivikaudelle, ja istuttanut jihadistisen nukkehallituksen.

Äläkä myöskään tyrkytä olkiukkoja siitä, että osa noista sodista oli YK:n valtuuttamia. Se kun ei millään lailla perustunut sotien syiksi väitettyihin perusteisiin, vaan useidenkin YK-päättäjämaiden vanhoihin kaunoihin, ja osin myös propagandaan ja korruptioon. Vikaa siis oli niiden osalta muissakin maissa kuin vain USA:ssa, mutta sillä ei ole mitään relevanssia tämän asiayhteyden suhteen - Bush ja Obama ajoivat joka tapauksessa näitä sotarikoksia, Trump taas ei ole moisiin lähtenyt, päinvastoin, on pyrkinyt korjaamaan edeltäjänsä aloittamaa rikosta Syyriassa, sekä ehkäisemään edeltäjiensä jäljiltä orastavaa Pohjois-Koreassa.

Mutta onhan se Trump niin ennätyksellisen vähäpäinen että kauheudellaan meni noista edelle. Onhan hän sentään tekemässä loppua tästä edelläkertomastani laittomasta hyökkäyssodasta jonka edeltäjänsä aloitti Syyriassa, sekä järjestäytynyt diplomaattisen pöydän ääreen Pohjois-Korean kanssa, samalla kun on pistänyt oman maansa ja kansansa turvallisuutta kuntoon - myös etelärajalta tulevan, traagisen monien tavallisten amerikkalaisten arjessa pitkään rikollisuutena konkretisoituneen uhkan osalta.

Mutta onnistuuhan se itsetarkoituksellinen Trumpin haukkuminen toki ilman perusteitakin. Lopputulos on toki toinen juttu, se kun tuppaa perusteettomalla haukkumisella olemaan haukkujan profiloituminen pelleksi. Mikä lienee tarkoituskin, onhan evoluutio ihan syystä olemassa ja tekee tehtävänsä myös asiakeskusteluissa - nollasisältöiset tunneagendat kuihtuvat keskustelukentällä kenenkään noteeraamattomiksi, ja hyvä niin.

Jarno Luostarinen

Pakko tässä on Trumppia vähän puolustaa. Siirtolaisilla in tiedossa, että sisään ei pääse laittomasti. Miksi he siis yrittävät väkisin sisään moisena laumana? Jokainen rajalle tulija saa hakea lupaa tulla maahan. Ja jos asiat on kunnossa niin lupa myönnetään ja pääset sisään laillisesti, ja sinulle myömnettään laillisesti maassaolijan oikeudet.
Jos siirtolaisaalloille lähetetään vahva viesti, esimerkiksi Muuri, että laittomasti et ole ole tervetullut, nii tuskin ainakaan lapsiensa kanssa kukaan yrittää sisään laittomasti.
Ja mitä näihin kahteen kuoleman tapaukseen tulee käsisttelykeskuksissa, niin vika oli valehtelevassa Isässä. Joka terveystietolomakkeeseen valehteli lapsensa olevan terve ja hyvinvoiva. Eli tätä lasta kohdeltiin terveenä ja hyvinvoivana, vaikka todellisuudessa tämä tarvitsi lääkäriä.

Mikko Toivonen

Sitä varten ovat rajat, normaali rajavalvonta ja kansainväliset määritelmät kuka mitäkin on.
Muureja ei siihen tarvita. Muureja on tähän asti ennen Trumppia tarvinnut vain Vasemmisto tai kommunistidiktatuurit ja nekin lähinnä estämään omiaan karkaamasta kapitalistiseen tai markkinatalousmaailmaan. Trump hakee nyt sellaista minkä muu maailma ja historia on aina lopulta hylännyt aina Kiinan muurista alkaen. Se tosin on vielä olemassa mutta vailla alkuperäistä merkitystään mikä oli estää "maahanmuutto" sisäänpäin

Heikki Palonen

Pihalla olet tosiasioista kuin lumiukko, ja logiikaltasi puuttuu niin pää kuin häntä.

Ensinnäkin, normaalin rajavalvonnan olet jo senkin tuominnut. Trumpissa et nähnyt mitään hyvää, eli tuomitset myös sen että Trump harjoittaa normaalia rajavalvontaa, jota tämä artikkeli käsitteli. Normaalissa rajavalvonnassa ei luvattomia rajanylittäjiä päästetä sisään, eikä ilman syytä oteta säilöönkään. Kun vielä valehtelee lapsiensa terveydentilat ja väkisin haluaa paikalle jäädä säilöönotettavaksi käsittelyä odottamaan (jonka myötä saattaisi hyvällä lykyllä jopa päästä maahan), niin kehnosti saattaa toki lapsille käydä terveyden suhteen.

Mitä vikaa tähän malliin nähden on muurissa? Toimivan normaalin rajavalvonnan vallitessa et ilman muuriakaan maahan pääse, niin mitä ihmeen väliä jos muuri olisi? Ainiin mutta kun se Trumpin harjoittama normaali rajavalvontakaan ei kelvannut. Entä ne ennen Trumpia rakennetut pätkittäiset muurit ja aidat?

Toisekseen väitteesi muurien tarpeettomuudesta on täyttä puppua. Paljon on toki maailmassa rajaa joissa ei tarvita muureja, mutta näissä onkin sitten aseistettuja sotilaita, virkamiehiä, ja miinakenttiä. Pitäisi varmaan joku muu presidentti saada, joka tuollaiset laittaisi rajalle, Trumpihan ei sitäkään voi tehdä, koska Trump.

Mutta paljon on maailmassa muureja ja aitoja rajoilla, paljon enemmän kuin luulet ja jota yrität totuutena väittää. Se kuinka suuri tarve sellaisille on, riippuu puhtaasti siitä kuinka paljon laittomien ylittäjien aiheuttamaa kuormitusta niissä on, suurin osa maailman maarajoista on paikoissa, joissa ei ole merkittäviä tekijöitä aiheuttamaan laitonta rajanylitysliikennettä, eikä niissä tarvita muurejakaan.

Mutta jossa sitä taas esiintyy, niin sinne tehdään muuria ja aitaa. mm. itä-euroopan mailla sitä on paljon, samoin Israelista löytyy, unohtamatta lukemattomia laittomien ylittäjien suosikkipaikkoja juurikin siellä Meksiko-USA-rajalla... Mutta nehän ei ollutkaan Trumpin tekeleitä, joten ovat ok.

Rauno Järvenpää

Toimittelija taas kääntää tarkoituksellisesti väärin,luulis pysyvän totuudes,mutta ei vahingoskaan.Uskomatonta tämä väärän tiedon jako,vielä uskomattomampaa että näinkin moni kommentoijista on muodostanut mielipiteensä täysin valheista.

Mikko Toivonen

Täällä osa kommentoijista vaahtosi kuin persaukselle ammutut hevoiset ihan tavallisesta keskustelunaiheesta. Aivan kuin Trump olisi heidän lapsensa ja totuudella ei olisi mitään sijaa maailmaan.
Lukisivat edes tämän Kenraali Kellyn lausuman tuosta Trumpin muurista niin havaitsisivat mitä rajan kontrolliin järjellä ja kohtuudella maksimissaan tarvitaan ja mielellään koko YLE uutisen aiheesta:
https://yle.fi/uutiset/3-10576246

Jouko Pukki

Hyvä Trump jatka samaan malliin ja hyvää tulee.
Olet oikea mies oikeassa paikassa. Anna lampaiden ( suvakeiden ) vinkua.
Muut puhuu, sinä teet!
Sinusta voisi moni ottaa mallia miten maan asioita hoidetaan omien kansalaisten parhaaksi.

Heikki Mäkinen

Täst`edes älkää toimitus missään tapauksessa seuratko seuraavia propagandistisia valeuutislähteitä: Reuters, AFP, ABC, MSNBC, NBC, Washington Post, Los Angeles Times, HuffPost, NY Times, WSJ, The Independent, Guardian, BBC...

Vain Fox News on sallittu ja ehdottomasti luotettava ja oikea uutiskanava, eikä ole pelkoa propagandasta..