Sunnuntai 20.1.2019

Moskovalainen sarjamurhaaja todettiin syylliseksi

Jaa artikkeli:
Luotu: 
24.10.2007 10:57
Päivitetty: 
24.10.2007 14:33
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Aleksandr Pitshushkinia epäillään 48 murhasta ja kolmesta tapon yrityksestä.

Moskovassa koolla oleva tuomioistuin on todennut sarjamurhaaja Aleksandr Pitshushkinin syylliseksi 48 murhaan ja kolmeen yritykseen. Valamiehien tänään tekemän yksimielisen päätöksen jälkeen Pitshushkin voidaan tuomita elinkautiseen vankeuteen.

Aleksandr Pitshushkinia, 33, syytettiin murhista, joista ensimmäisen hän teki jo opiskeluaikanaan vuonna 1992. Tutkijat ovat kertoneet, että heillä on todisteita 62 murhasta, mutta kaikista epäilyistä ei nostettu syytettä. Suurin osa uhreista on ollut alkoholisoituneita vanhoja miehiä, joita Pitshushkin houkutteli juopottelemaan kanssaan. Uhrinsa hän löysi suurimmaksi osaksi moskovalaisesta Bitsevskin puistosta.

Pitshushkin pidätettiin viime vuoden kesäkuussa. Poliisit pääsivät hänen jäljilleen, kun yksi tapettu nainen oli jättänyt pojalleen viestin, jossa hän kertoi menneensä kävelylle Pitshushkinin kanssa. Nainen työskenteli apulaisena kaupassa, jossa myös Pitshushkin oli töissä.

Tutkijoiden mukaan Pitshushkin pyrki lyömään sarjamurhaaja Andrei Tshikatilon uhrimäärän. Tshikatilo tuomittiin 52:sta murhasta vuonna 1992.

Paikat: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: