Maanantai 20.5.2019

Tutkija: ”Trump sai bluffilla ihmisiä tv:n ääreen”

Luotu: 
9.1.2019 08:48
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Trump piti tv-puheen tiistaina Yhdysvaltain aikaa. Kuluttajaelektroniikan CES-messuilla puhetta seurattiin mediahuoneessa.
|

Amerikan politiikkaa pitkään seurannut Ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtaja Mika Aaltola kommentoi Twitterissä Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin tv-puhetta.

Trump piti Valkoisesta talosta televisiopuheen liittyen Meksikon rajamuurikiistaan tiistai-iltana paikallista aikaa.

Kiista rajamuurista on johtanut hallinnon osittaiseen sulkemiseen Yhdysvalloissa. Trump uhkasi aiemmin julistaa kansallisen hätätilan muurin rakentamisen edistämiseksi.

Aaltolan mukaan Trumpin puhe oli pannukakku. Trump ei maininnut puheessaan hätätilan julistamista.

”Hätätilan julistus -uhkaus oli bluffi, jolla saatiin ihmisiä television ääreen. He näkivät Trumpin tavanomaisen ”MUURI!” -puheen. Toisin Trump väittää maahanmuutto on vähentynyt Meksikon rajalla ja huumeet tulevat laillisten rajanylityspaikkojen kautta”, Aaltola tviittaa.

Trumpin uhkausta hätätilan julistamisesta on pidetty outona ja poikkeuksellisena. Hätätila olisi mahdollistanut Trumpille laajemmat toimenpiteet muuriasiassa. LUE LISÄÄ: Donald Trump toisti erikoisen uhkauksensa – Oikeusoppinut: ”Voi seurata paljon vakavampi kriisi”

 

Jaa artikkeli:

Kommentit

Mikko Toivonen

Kyllä minäkin katsoin sen puheen suorana, niinkuin olen muuten katsellut kaikki Trumpin esiintymiset sitten vaalikampanjan alun.
Tosin katson ne suorana alkuperäisilmauksilla vain ollakseni täysin varma hänen valehtelustaan ja melkoisen alhaisista motiiveistaan kuten juurikin yleisön huijaaminen TV ääreen siksi että saisi korkean katsojaluku ratingin millä voi sittemmin kehuskella.

Tapio Mäkeläinen

Kas kummaa kun Petroskoin päyvystät trollit ei vielä ole iskeneet: Paras presidentti koskaan joka toteuttaa lupauksensa. Tai : pulinat pois Trump sai enemmän ääniä ja valitaan 2020. Ei tosin saanut enemmän ääniä mutta se nyt oli ja meni. Ukko on kaheli.
Saas sitten nähdä millaiseksi tuo idästä tuleva paskanheitto vielä yltyy. Ne on niin huvittavan typeriä kun aamulla 0530 on joku EU kriittinen tms uutisointi ja sen ylistyssome niin nämä kerää tuhat peukuttajaa tunnissa.

Tuomo Niemelä

Voi kamala! Otsikossa luki Trump ja koen että minut huijattiin lukemaan tämä artikkeli! Mistä voin hakea korvauksia traumoista?

Aaltolasta ei kykene enää tekemään satiiria. Sen verran hölmöksi on mies heittäytynyt. Kaiketi maksaja päättää, vaikka emme tiedäkään kuka hänelle maksaa ja paljon. Normaalisti kysyttäisiin kumpi on huonompi vaihtoehto, epärehellisyys vai tyhmyys - mutta onneksi Mika Aaltolan mielipiteillä ei ole mitään merkitystä, niin joka tapauksessa rahat menivät turhuuteen.