Tiistai 21.5.2019

Ivanka Trump Maailmapankin pääjohtajaksi? – FT: Päätös täysin Donald Trumpin käsissä

Luotu: 
12.1.2019 11:17
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Donald Trumpin odotetaan nostavan tyttärensä Ivankan Maailmanpankin johtoon.
|

Maailmanpankin edellinen pääjohtaja, yhdysvaltalainen Jim Yong Kim erosi tammikuun alussa tehtävästään siirtyäkseen töihin sijoitusyhtiöön.  Toimitusjohtaja Kristalina Georgieva toimii toistaiseksi pääjohtajan sijaisena, mutta Yhdysvaltojen odotetaan nimeävän oman ehdokkaansa johtajaksi piakkoin, Kauppalehti kertoo.

Yhdysvallat on Maailmanpankin suurin jäsen ja se on perinteisesti voinut nimetä pääjohtajan. Eurooppa on puolestaan saanut osallistua Kansainvälisen valuuttarahaston johtajavalintoihin.

Talouslehti Financial Times spekuloi perjantaina Kimin mahdollisella seuraajalla, jonka nimi on lehden mukaan presidentti Donald Trumpin käsissä.

Lehden mukaan Washingtonissa on pyöritelty eri nimiä, joihin kuuluvat muun muassa valtiovarainministeriön virkailija David Malpass, Yhdistyneiden kansakuntien entinen lähettiläs Nikki Haley, Yhdysvaltain kansainvälisen kehityksen viraston johtaja Mark Green sekä Ivanka Trump, jonka suuri maailma tuntee Donald Trumpin tyttärenä ja neuvonantajana.

Jotkut asiantuntijat ovat toivoneet, että Kimin ero avaisi myös muille kuin yhdysvaltalaisille mahdollisuuden toimia Maailmanpankin pääjohtajana, mutta Financial Timesin mukaan tämä on todennäköisesti vain toiveajattelua.

”Minun vaistoni sanoo, että yhdysvaltalaisen ehdokkaan valinta on erittäin todennäköistä”, entinen Maailmanpankin virkailija David Dollar kommentoi.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Tapio Mäkeläinen

Yhdysvallat on vaipumassa samanlaiseen paarialuokkaan kuin Venäjä, Turkki, PKorea, Filippiinit ja muut plutokratiat. Tyhmä ja sivistymätön kansa saa mitä ansaitsee. Noin 10% fiksu osasto on jo 30 miljoonaa nuppia mikä pitää julkisivua yllä ja yltää hienoihin saavutuksiin.
Kohta on Tom Cruise puolustuministerinä ja Clint Eastwood , 88, FBI johtajana.
Toisaalta, meillä 1973 jätettiin vaalitkin väliin mihin ei sentään Trumppikaan taida pystyä.